The Vault of Horror 1973

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,307
The Vault of Horror 1973

Yönetmen: Roy Ward Baker
Senaryo: Al Feldstein, William M. Gaines, Milton Subotsky
Ülke: İngiltere, ABD
Tür: Korku Antolojisi
Müzik: Douglas Gamley
Vizyon Tarihi: 16 Mart 1973 (ABD)
Dil: İngilizce
Süre: 87 dk
Çekim Yeri: London, İngiltere, Birleşik Krallık
IMDb Rating: 6.6

l-the-vault-of-horror-sab97.jpg

Çekildiği döneme göre değerlendirildiğinde başarılı denebilecek bir 70'ler yapımı korku antolojisi filmi.
Çizgi roman uyarlaması olan Tales From The Crypt filminin devamı niteliğindedir,
ancak serideki tüm yapımlar antoloji formatında olduğundan diğer filmlerle ufak göndermeler dışında herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Film, önceden herhangi bir tanışıklıkları bulunmayan beş yabancının
bir şekilde aynı ortamda hapsolup birbirlerine hikayeler anlatması şeklinde başlar ve ilerler.

Oldukça başarılı bir film ve oyuncu kadrosu çok iyi.
Komedi filmlerin aranılan oyuncusu Terry-Thomas'ı ilk defa ciddi bir rolde gördüm, her zamanki gibi harika.

Bir önceki 1972 Amicus filmi Mezar Odası Masalları gibi,
Al Feldstein tarafından yazılan EC Comics serisinin hikayelerine dayanıyor:

1. Midnight Mess (Tales from the Crypt #35) öyküsünde Daniel Massey, Anna Massey oynamış.

2. The Neat Job (Shock SuspenStories #1) öyküsünde Terry-Thomas, Glynis Johns oynamış.

3. This Trick’ll Kill You (Tales from the Crypt #33) hikayesinde Curd Jürgens, Dawn Addams rol almış.

4. Bargain in Death (Tales from the Crypt #28) hikayesinde Michael Craig, Edward Judd oynamış.

5. Drawn and Quartered (Tales from the Crypt #26) öyküsünde Tom Baker, Denholm Elliott rol almış.

l-the-vault-of-horror-i6gv6.jpg

bağlantısından indirebileceğiniz film 715 MB, 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.

*rar* şifre: agartan

Keyifli seyirler ve sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme:

İstanbul

Yeni Üye
15 Şub 2020
3
4
iyi akşamlar agartan,ben sizin yüklediğiniz filmleri heyecanla takip ediyorum ancak benim pc de sizin filmleriniz açılmıyor ne yapmam gerektiği konusunda sizi rahatsız ediyorum..bana fikir verebilirseniz sevinirim..

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,307
iyi akşamlar agartan,ben sizin yüklediğiniz filmleri heyecanla takip ediyorum ancak benim pc de sizin filmleriniz açılmıyor ne yapmam gerektiği konusunda sizi rahatsız ediyorum..bana fikir verebilirseniz sevinirim..
İyi akşamlar, İstanbul.

Sunumunu yaptığım filmler genelde mp4 formatındadır. Az miktarda mkv formatında film, bir veya iki tane de avi (xvid) formatında film sundum.

Normalde avi formatındaki filmleri her bilgisayar açar. Ama günümüzde artık 720p görüntü kalitesinden düşük video pek olmuyor. 720p avi dosyası ise ancak yüksek boyutlarda mümkün oluyor.

Sunduğum filmlerde altyazı ayrı ise, mp4 formatındaki videonun bitrate değerinin "variable" olduğunu gösterir. Bu video dosyaları özel, paralı programlarla işleniyor. (ben yapamıyorum, öyle bir program dünyanın parası) Özelliği şu; videonun hareketli, keskin sahnelerinde bitrate değeri 10 MB/s olurken, durgun ve-veya gece, karanlık sahnelerinde 1 MB/s değerine düşüyor. Böyle olunca, video dosyası ile altyazı dosyasını ayrı tutmak gerekiyor; mkv merge programı ile birbirine yapıştırabilirsiniz, ama videonun bitrate değeri minimum seviyede sabit kalır. Türkçe ses dosyalarını da ayrı tutmak gerekir. Bitrate değeri "variable" olursa videonun boyutu -doğal olarak- düşük oluyor. Bu işlem mp4 video formatında mümkün oluyor (şimdilik)
Benim size önerebileceğim; bilgisayarınızda var olan kodek her ne ise,
"k-lite codec" ile değiştirin. Gezginler sitesinden indirip kurabilirsiniz.

Saygılar.

edit: benim bilgisayarımda "K-lite Mega Codec Pack 13.6.3" kurulmuş durumda. 2160p video izletmez.

Son düzenleme:

İstanbul

Yeni Üye
15 Şub 2020
3
4
çook teşekkür ederim yardımınız için..benim gibi kurulumlar konusunda acemi olan biri için bayaa uzun bi açıklama yapmışsınız tekrar teşekkürler hemen verdiğiniz kurulumu deneyeceğim..saygılar..