Alfred Hitchcock's The Man Who Knew Too Much 1934 & 1956

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,222
11,304
Alfred Hitchcock's The Man Who Knew Too Much 1934

Yönetmen: Alfred Hitchcock
Senaryo: Charles Bennett, D.B. Wyndham-Lewis, Edwin Greenwood
Müzik: Arthur Benjamin
Tür: Suç, Gizem, Gerilim
Vizyon Tarihi: 01 Aralık 1934 (İngiltere)
Dil: İngilizce, Almanca, İtalyanca
Süre: 76 dk
Çekim Yeri: Lime Grove Studios, Lime Grove, Shepherd's Bush, London, İngiltere, Birleşik Krallık
Bütçe: 40.000 GBP
Oyuncular: Leslie Banks (Lawrence), Edna Best (Jill), Peter Lorre (Abbott), Nova Pilbeam (Betty Lawrence)
IMDb Rating: 6.8
1 ödül

*

l-the-man-who-knew-too-much-6s0f2.jpg

*

agartan: Hitch bu filmi iki sefer çekmiştir:
1934; çift İsviçre'de tatildedir; kızları kaçırılır. Hitchcock'un İngiliz tarzı yıllarına örnektir.
1956; çift Fas'ta tatildedir ve küçük oğulları kaçırılır.

Alfred Hitchcock's The Man Who Knew Too Much 1956

Yönetmen: Alfred Hitchcock
Senaryo: John Michael Hayes, Charles Bennett, D.B. Wyndham-Lewis
Müzik: Bernard Herrmann
Tür: Dram, Gerilim
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 1956 (Fransa) - 17 Nisan 1962 (Türkiye)
Dil: İngilizce, Fransızca, Arapça
Süre: 120 dk.
Çekim Yeri: Avenue Bab Jdid, Marrakech, Morocco
Bütçe: $2,5 M / Hasılat: $10,25 M
Oyuncular: James Stewart (Dr. Benjamin McKenna), Doris Day (Josephine Conway McKenna)
Brenda de Banzie (Lucy Drayton), Bernard Miles (Edward Drayton), Ralph Truman (Inspector Buchanan)
IMDb Rating: 7.5
1 Oscar ve 1 farklı ödül

*

0049470.jpg

*

türkçesiyle "çok şey bilen adam" veya "tehlikeli adam", 1956 abd yapımı gerilim-drama filmi. usta yönetmen alfred hitchcock'un yönettiği film,
17 nisan 1962 tarihinde türkiye'de sinemalarda gösterime girmiştir. film, aslında 1934 tarihli aynı adlı filmin yeniden çevrimidir.
film, ayrıca jay livingston ve ray evans imzalı ve doris day'in seslendirdiği "whatever will be will be (que sera sera)" şarkısı sayesinde
en iyi film müziği dalında oscar ödülü kazanmıştır. ayrıca filmde suikast sahnesinde "storm cloud cantata" eseri çalar.
filmin başlarında müslüman kadınlarının örtünmesi hakkında hayli iddialı bazı tespitler vardır.
ayrıca çekimler gerçekten de senaryoda olduğu gibi fas'ta yapılmıştır ve filmde çok güzel görüntülere yer verilmiştir.
sonuç olarak, gerilim ustası alfred hitchcock’un filmografisindeki tek yeniden çevrim olan “the man who knew too much”,
sürükleyici öyküsü, muhteşem oyunculuğu ve oscar kazanan que sera sera adlı şarkısıyla defalarca izlenebilecek olan önemli bir klasiktir.

doktor ben mckenna (james stewart), evlenmeden önce ünlü bir şarkıcı olan karısı jo (doris day) ve oğlu ile birlikte tatil için fas’a gider.
ben, burada tesadüfen bir cinayete tanık olur ve öldürülen adam ona bir şey fısıldar.
doktorun duyduğu ‘şey’, oğlunun kaçırılmasına ve karısıyla birlikte kendilerini uluslararası bir komplonun içinde bulmalarına neden olur. (ekşi sözlük)

agartan: Ekşi sözlük yazarının "alfred hitchcock’un filmografisindeki tek yeniden çevrim" sözü yanlıştır.
Zira İngiltere'de 1930'da "Murder!" filmini çeken Hitch -muhtemelen beğenmiyor- senesi dolmadan Almanya'da "Mary" filmini çeker.
Hatta, Hitchcock filmin Alman versiyonunu da aynı setleri kullanarak yönetmiş,
ilk filmden sadece Esme V. Chaplin ve Miles Mander adlı oyuncular oynamıştır.

*

1934 versiyonu hitchcock'un tabiriyle 'yetenekli bir amatörün, 1956 versiyonu ise bir profesyonelin işidir'.
her ne kadar '56 versiyonunun açık ara çok daha iyi olduğunu kabul etsem de '34 versiyonunun insanı ayrıca etkileyen bir aurası vardır.
önce onun izlenmesini tavsiye ederim. (ekşi sözlük)

*

Filmin sonundaki Albert Hall'daki 'Storm Cloud Cantata' konseri sırasında geçen katil kovalama sahnesinin tamamı (yaklaşık 10 dk) hiç bir konuşma olmadan
(konserin sesi kahramanların kendi aralarındaki konuşmaları duymamızı engeller) aktarılır, bu sahne sinema tarihine geçmiştir. (ekşi sözlük)

**

The Man Who Knew Too Much 1934 için

bağlantı adresinden 635 MB, Siyah-Beyaz 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanında,

The Man Who Knew Too Much 1956 için

bağlantı adresinden 0,98 GB, 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanında;
indirebilirsiniz.

"rar" dosyalarının şifresi: agartan

Keyifli izlemeler dilerim.

ramo78

Süper Üye
11 Eki 2017
535
1,302
Alfred Hitchcock’un filmografisindeki tek yeniden çevrim olan “the man who knew too much”,
sürükleyici öyküsü, muhteşem oyunculuğu ve oscar kazanan que sera sera adlı şarkısıyla defalarca izlenebilecek olan önemli bir klasiktir.
Denilmiş filmi izlemeden şarkıya odaklandım..
Ellerine sağlık üstadım müthiş filmler.
www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,222
11,304
Alfred Hitchcock’un filmografisindeki tek yeniden çevrim olan “the man who knew too much”,
Denilmiş filmi izlemeden şarkıya odaklandım..
Ellerine sağlık üstadım müthiş filmler.
www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc
Üstte de belirttiğim gibi, üstad ramo78, “the man who knew too much”
tek yeniden çevrim değildir.
Bahsini ettiğim "Murder 1930" ve "Mary 1931" filmleri elimde var zaten, ancak altyazıları problemli. Daha doğrusu, senkron tutmuyor. Filmlerin kendisinde fps değeri değişken. Böyle olunca da zaman ayırıp, dinleyerek ayar yapmak gerekiyor.
Bu iki film de erken dönem Hitch filmi, bunlara zaman ayırmak yerine;
TV için hazırlanan 1955-1960 "Alfred Hictchcock Presents" serisinden 170 tane kısa metraj filmi var arşivimde. Hiç birinin altyazısı uyumlu değil. Onlarda da fps değerleri değişken; bir de, aradaki reklamları kaldırmışlar. Öyle olunca da mecburen dinleyerek ayar çekmek gerekiyor. Bu kısa metrajlılarla uğraşırım, daha iyi.
Ama... "Ben uğraşırım" derseniz, benim e-postama (agartan.35@gmail.com) bir mail gönderin, filmleri buluta yükleyeyim. Buluttan sadece ramo78 görüp çekebilir, uğraşıp ayarını yaparsınız. Sunumunu da yaparsınız. Ne dersiniz?

ramo78

Süper Üye
11 Eki 2017
535
1,302
Üstte de belirttiğim gibi, üstad ramo78, “the man who knew too much”
tek yeniden çevrim değildir.
Bahsini ettiğim "Murder 1930" ve "Mary 1931" filmleri elimde var zaten, ancak altyazıları problemli. Daha doğrusu, senkron tutmuyor. Filmlerin kendisinde fps değeri değişken. Böyle olunca da zaman ayırıp, dinleyerek ayar yapmak gerekiyor.
Bu iki film de erken dönem Hitch filmi, bunlara zaman ayırmak yerine;
TV için hazırlanan 1955-1960 "Alfred Hictchcock Presents" serisinden 170 tane kısa metraj filmi var arşivimde. Hiç birinin altyazısı uyumlu değil. Onlarda da fps değerleri değişken; bir de, aradaki reklamları kaldırmışlar. Öyle olunca da mecburen dinleyerek ayar çekmek gerekiyor. Bu kısa metrajlılarla uğraşırım, daha iyi.
Ama... "Ben uğraşırım" derseniz, benim e-postama (agartan.35@gmail.com) bir mail gönderin, filmleri buluta yükleyeyim. Buluttan sadece ramo78 görüp çekebilir, uğraşıp ayarını yaparsınız. Sunumunu da yaparsınız. Ne dersiniz?
Bu işin piri sensin üstadım biz senin yanında çırak sayılırız.

ramo78

Süper Üye
11 Eki 2017
535
1,302
Bsplayerle izlenebilir.İlerigeriayarlama yapılabiliyor.Uyumlu Altyazıyı kendi sitelerde arayıp bululuyor bu film için denemedim.