D-Day 01 - Russians on The Moon!

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904

D-Day 01 - Russians on The Moon!
D-Day 01 - Ruslar aya ayak bastı! (albüm)
Yazanlar: Fred Duval ve Jean-Pierre Pécau
Resimleyen: Philippe Buchet
İngilizce albüm, cbr, 58 sayfa

file

(Mega)
(MediaFire)

Bu çizgi romanda ana fikir şu: Ya tarih bizim bildiğimizden daha farklı bir seyir izleseydi neler olurdu? Ruslar Amerikalılardan daha önce Ay'a ayak basmış olsalardı neler olurdu? Ya soğuk savaşın merkez üssü Berlin yerine Paris olsaydı?, Dallas'ta Başkan Kennedy'ye yapılan suikast 1963 yerine 1973'te gerçekleşseydi? Ya 1. Dünya Savaşı'nı Almanlar kazansaydı? 1968 Mayısında düşler galip gelseydi? Ya 1917'de Çar 2. Nikola'yı tahttan indirenler anarşistler olsaydı? Tarihi gerçeklere dayandırılan bütün bu farazi öyküler, herşeyin tamamen bambaşka bir seyir izlediği ve D-DAY adı verilen bir günün sonuçlarını düşünmemizi sağlıyor. Fred Duval ve Jean-Pierre Pécau yazmışlar, Philippe Buchet resimlemiş. Albümün kapağı ünlü LIFE dergisinin kapağına banzetilmiş. Life dergisinin 1969 tarihli ilgili sayısında Amerikalıların aya inişi kapağa taşınmıştı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904
Bu albüm serisinin aslı Fransızcadır ve özgün adı "Jour J"dir. Bugüne kadar 15 adet "Jour J" albümü çıkmıştır ve yenilerinin de yolda olduğu açıklanmıştır.
jourjalbmleritopluupdate.jpg

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
142,834
Enteresan bir seri, beklemede idi, devamı olursa sorulara cevap verebiliriz belki tamamı şu an nette yok birinci bölüm vardı araştırdım ama yoktu, fransızca bile olsa çizgilerine ulaşmak isterdim.

Teşekürler.

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
341
9,703
İstanbul
Eğer şöyle olsaydı diye geçen bir seri galiba ilginç diğer sayılarada ulaşabilirsek harika olacak Teşekkürler Scanfan

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Enteresan bir seri, beklemede idi, devamı olursa sorulara cevap verebiliriz belki tamamı şu an nette yok birinci bölüm vardı araştırdım ama yoktu, fransızca bile olsa çizgilerine ulaşmak isterdim.

Teşekürler.

Bulabildiğim linkler ekte... (fransızca)

1-2-3.sayılar

4 ve 5.sayı

6.sayı

7 ve 8.sayı (Paris hâla yanıyor)

11.sayı

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904
Tarama kalitesi

Bulabildiğim linkler ekte... (fransızca)....... | Uloz.to[/url]
Tarama kalitesi müthiş. Her zaman bu kalitede taramalara rastlayamıyoruz ne yazık ki. Umarım diğer sayıların linklerini de bulabiliriz. Teşekkürler sayın "tabure".

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904
'nden anlaşıldığı kadarıyla çok yeni de değilmiş bu seri. Mesela buraya aktardığımız "Ruslar Aya Ayak Bastı!" albümünün Fransızcası 2010 tarihli. İngilizceleri neden bu kadar gecikti acaba?