Tercüman Çocuk Dergisi 1977 Sayı 02

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,714
50,358
Mistercaki'nin sabırla topladığı bu tabloid dergiyi paylaşırken
Sevgili Profesörümüz Haluk Yücesoy'u saygılarımızla
ve özlemle anıyoruz, keyifli okumalar çizgi dostları..

ZOYrmV.jpg

Önder Çakı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
5 Ağu 2012
263
1,744
Çocuk Dergilerine meraklı dostlar arasında efsane sayılan bir seridir.
Alıştığımız Tercuman Çocuk Dergisi'nin 2 katı büyüklüğünde olan bu dergiler Tercuman Çocuk Dergisi'nin 22 sayılık ilk serisidir.
23'üncü sayıdan itibaren normal boya dönerek yayın devam eder ve derginin son sayısına kadar bir daha format değiştirmez.
Boyutu büyük olduğundanmı bilinmez zor bulunur.
Baskı kalitesi olarak Tercuman Çocuk Dergisi'nin en başarılı dönemidir.
Melih 41 kalitesi ile hd olarak yayında.
Haluk abimizi saygıyla anıyorum.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,015
85,740
Kasımpaşa
Çıktığı yıllarda fiyatı 3.5 TL olan bu dergiyi almak benim için imkansız gibi bir şeydi..
Aynı yıllarda bu fiyata iki hatta üç tane çizgi roman alınabiliyordu...
Şimdi Mistercaki'nin sabırla biriktirdiği dergileri okuma zamanı...
Sağolunuz sevgili üstadlarım.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,142
4,714
Arkadaşlar bu dergideki kung fu ve yıldırım şerif çizgiromanının orginalleri hakkında bilgisi olan var mı?veya daha fazla tanıtım rica etsem.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,523
5,080
Osmaniye
Arkadaşlar bu dergideki kung fu ve yıldırım şerif çizgiromanının orginalleri hakkında bilgisi olan var mı?veya daha fazla tanıtım rica etsem.

7983855-01.jpg

Sayın @altay1944 ;
Yapmış olduğum araştırmada;
1. Kung-Fu isimli çizgi romanın kahramanı Shi-Kai bir Kung-Fu ustası ve macera eski Çin'de geçiyor. 1975-1981 yılları arasında çıkan (tabi ki David Carredine'nin Kung - Fu dizisi ünlenince bu tür yayınlar piyasaya dolmuştu - ki zaten o dönemde tüm dünyada Uzakdoğu dövüş sporları yaygındı - ancak çizgi romanın tv'deki Kung - Fu dizisi ile alakası yok) Kung - Fu isimli dergide yayınlanmış. Çizerinin tam olarak ismini bilmemekle birlikte Jordi Penalva isimli bir ressama ulaştım.

2. Yıldırım Şerif Blake: Aynı dergide yayınlanıyor. Jeff Blake Hong Kong'ta Çinli rahipler tarafından eğitiliyor ve Pinkerton ajanı olarak vahşi batıya dönüyor.