Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1) Çeviri - balonlama faaliyetleri artabilir. Dünyadaki çizgi roman üretim hızı bizim tüketim hızımızdan büyük. Hele bir de bugüne kadar üretilmiş ve çoğumuzun haberdar dahi olmadığı devasa çizgi roman külliyatı göz önünde bulundurulursa çeviri balonlama faaliyetlerinin çizgi roman sevgimiz açısından neredeyse sınırsız bir kaynak sağladığı ortada.
2) Renklendirme faaliyetleri devreye girebilir
3) Çizgi romanı bir sanat olarak algılayıp, çizgi romanı sadece okuyup tüketmek yerine, üzerine konuşmak, tartışmak söz konusu olabilir. (Gerçekleşmesi zor ama üzerinde düşünmesi bile keyifli).
4) Çizgi roman üretmeye başlarız... (Bu da iddialı ama kim bilir?)
5) Biraz daha yaşlanmış oluruz. Kendimize bir mekan belirler orada çayımızı, kahvemizi (bazen rakımızı) yudumlarken "Conan'ın sevgililerinin adlarını say bakalım", "Çiko'nun tam adı ne?" türünden sorularla bir birimizi sınarız...
6) ...
Hemen aklıma geliverenler bunlar. Başka şeyler de yapılabilir elbette. Çizgi roman sevgimize karşılık bulmak, bu topraklarda bu sevginin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istiyorsak yeni yönelimler belirlemek kaçınılmaz. Bugünden bunun tartışmasına başlıyor olmak ta önemli.
Gerçek çizgi roman severler muhakkak doğru yolu bulacaklardır. Hem bu sevgiye hem de bu sevginin ortaya çıkardığı dostluklara sahip çıkmak, bunları çoğaltmak lazım.
Biri soruyor diğeri cevap veriyor, hesaplamalar, hesaplamalar..
Çizgi roman sanat mıdır?
8.sanat mı, dokuzuncu mu?
Hiç çıkmamış maceralar artık çıkmış mı?
Artık hiç çıkmayan var mı?
Can çıkmayınca huy çıkmıyor mu?
Abi ben seviyorum buradakileri, ama bana müsade ben bi'durup geleyim..