Çelik Blek Teksas Hoz Comics Sayı 39a - Bağımsızlık Günü

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
313
14,317
Çelik Blek Teksas Hoz Comics Sayı 39a - Bağımsızlık Günü

Sevgili dostlarım;kendi taramam desem kimsenin anlayamayacağı kadar değişime uğratarak yeniden düzenlediğim bu kitabı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Taramayı yapan arkadaşımız sevgili mister-bluff (yukarıdaki vurgulamam sizleri yanıltmasın) aslında çok güzel bir iş başarmış, büyük emek vermiş,bu yüzden düzenlemeyi çok kolaylıkla yapabildim.

Öyleyse; herkes senin taraman sanacak madem neden durumu ifşa ediyorsun be adam!..diye belki düşünenler olabilir.Net aleminde benim gibi üzerinde bir katkıda bulunmadan ve alıntı olduğunu yazmadan doğrudan kendi taramış gibi paylaşanları çok gördüm.Kendi paylaşımlarım da bu durumdan nasibini aldı doğal olarak.
Böyle durumların beni rahatsız etmediğini aksine, daha çok insana ulaşmasına vesile olmasından dolayı sevindiğimi beni tanıyanlar iyi bilirler.Kendi paylaşımlarım hakkında böyle düşünürken,
başkalarından alıntıladığım paylaşımlar üzerinde olan emeklerini takdir etmek ve onları onurlandırmak çizgiroman kardeşliği adına hoşuma gidiyor.
İşte bu nedenlerden dolayı ORTAK ÇALIŞMA olarak adlandıryor ve kapağa kendi koymadığı adını taramayı yapan olarak, düzenleyen olarak kendi adımı yazıyorum.Mister-Bluff adlı henüz tanışmadığım çizgiroman sever arkadaşa bu güzel taraması için çok teşekkür ederek verdiği emekleri bir daha vurgulamak istiyorum.
İyi okumalar dilerken, altta verdiğim bilgiler ve resimlerle sizleri başbaşa bırakıyorum.Zamangezgini.


Hoz comics, Çelik Blek Teksas
Hoz comics, Teksas'ın Fransa'da yayınlanan sayılarını yayınlamaya başladı. EsseGesse Teksas 34. sayıda bitmiş. Çelik Blek Teksas 35. sayı numarası ile çıktı. Hız Comics'ten yapılan açıklama;

Küçük büyük hemen herkes 52 yıldır Teksas ve Tom Miks okuyor ülkemizde... Bu süreç içinde kahramanlarımız dört yayınevi değiştirdi. Hemen herkes aynı maceraları bastı durdu yıllardır. Bunların içinde en sevilen EsseGesse üçlüsünün orjinal çizimleri oldu kuşkusuz.

İtalyan Dardo Yayınevi'nin 1965 yılında EsseGesse'nin Teksas ve Tom Miks çizmeyi bırakmasının ardından bir süre başka çizerlere çizdirdi kahramanlarımızı ve sonra Fransız Lug Yayınevi'ne sattı. Fransızlar özellikle Çelik Blekli Teksasımızı çok sevdi. Ve EsseGesse'nin üç katı çizim yaptılar. Bu maceraların içinde en sevilen çizer, fantastik çizimleriyle Fransız Jean Yves Mitton (JYM) oldu. Onun ardından ikinci çizer ise EsseGesse'ye en yakın çizgileriyle İtalyan Carlo Cedroni idi.

Hozcomics olarak 34 ciltte tamamladığımız EsseGesse Teksas serisinin ardından şimdi yeni bir seri başlattık: Çelik Blek Teksas. Yeni isimli bu seri EsseGesse Teksas'ın kaldığı yerden devam ediyor: No 35. Özelliği ise Türkiye'de daha önceden hiç yayınlanmamış maceralardan oluşması.

İlk kitap Fransız Jean Yves Mitton'un dört özel çalışmasından oluşuyor.
"MagicLand", "Oklitus'un Çocukluğu", "Esrarengiz Volkan" ve "Yeşil Cennette Ölüm" Bu dört özel JYM çalışması okurlarımızdan büyük ilgi gördü. Herkese "Vay be" dedirten çizimler ve hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkan ilginç hasımlar... Yeni serimizin farkını oluşturdu...

312 sayfalık yeni Teksas, 75 sayfalık dört tam maceradan oluşuyor. Maceralar orjinal Fransız Kiwi dergisinden alındı ve belli bir kronoloji takip etmeden Fransız danışmanımız Dominique Yvon tarafından sizler için özel olarak seçildi. İlk iki kitap JYM çalışmalarından oluşuyor. Her macera başlangıcı yine Mitton'un çizdiği orjinal renkli kapaklarla süslendi.

"Esrarengiz Volkan" macerası tam bir fantazi şaheseri. Kuzey kutbuna yakın, okyanusta gemi ile yol alırken birden bire karşınıza eski Roma İmparatorluğu çıksa ne yapardınız. İşte bu işe Çelik Blek, Profesör ve Rodi de şaştı kaldı. Hele biraz sonra esir alınan kahramanlarımızdan Blek arenada Gladyatör olurken, Profesör aslanlara yem ediliyordu. Rodi ise imparatorun bakanının sırt kaşıyıcısı oldu çıktı bir anda...

"MagicLand" bir eğlence merkezinde geçen heyecan dolu bir macera. Hemen her sayfada başına değişik işler açılan Çelik Blek bile yaşadıklarına inanamayıp bir rüya sandı.

Yeşil Cennette Ölüm"de yine mutlaka İngilizler'in parmağı olmalı...

Oklitus'un Çocukluğu" ise adı üstünde... Profesör'ü hiç böyle görmediniz...

Biz hozcomics olarak yeni maceraları çok sevdik umarız sizler de seversiniz.
İyi okumalar...


Mediafire cbr olarak 61mb:
Çelik Blek Teksas Hoz Comics Sayı 39 - Bağımsızlık Günü:


Boxca cbr olarak 60mb:
Çelik Blek Teksas Hoz Comics Sayı 39 - Bağımsızlık Günü:



Dosya tc. rar olarak 60mb:
Çelik Blek Teksas Hoz Comics Sayı 39 - Bağımsızlık Günü:




Çizgi romanı hafife almayın

Çelik Blek,Tom miks,Red Kit, Batman, Tenten, ya da Sünger Bob hangi tür ideolojilerin, hangi felsefelerin, nasıl bir dünyanın ürünleridir?

Çizgi roman okurken arka planlarına bakar mısınız?

Bir çizgi roman sever olarak, onları okurken işin arka planı konusunda kafa patlamak benim çok hoşuma gidiyor.
İnsan kaynakları bölümlerinde çalışmak biraz insan sarrafı olmayı gerektiriyorsa, çizgi roman okumak bu iş için en iyi malzemelerden biridir bence. Pek çok değişik karakterle tanışırsınız, onları yakından tanıma ve analiz etme imkanı bulursunuz.

Yıllardır iyi kötü yazı yazıyorum. Ünlü birkaç köşe yazarını dışarıda bırakırsak, Türkiye’de okuyucu genellikle yazara tepkisini göstermeye üşenir. İnsanlar “güzel yazmışsın” filan derler ama iş e-mail göndermeye gelince de uğraşmazlar.

Ben en çok mesajı, bir dergide, “Teksas” ile ilgili geleceğe yönelik bir marksist analiz yaptığımda almıştım.
Önce kişiliklerinin devrimle ilişkisini kurmuştum.

Bence Çelik Blek Amerikan devriminin gücünü temsil ediyordu. Profesör Oklitus devrimin bilime ve bilim adamına duyduğu güveni anlatıyordu. Rodi ise devrimin aydınlık yüzü ve geleceğiydi.

Sonra şu analizi yapmıştım: Bugün, Çelik Blek ve arkadaşları, İngiliz işgaline karşı Avukat Konoli ile birlikte aynı cephede savaş veriyorlar. Ama İngilizler yenildikten, milli devlet kurulduktan sonra sınıfsal ayrışma başlayacak. Çelik Blek ve arkadaşları hızla proleterleşirken, Konoli ve arkadaşları sanayi ve finans kesiminde güçlenerek yeni burjuvaları oluşturacak.”

Kafayı taktığım bir başka örnek Batman... 21’inci yüzyılın en güçlü kişileri şüphesiz krallar, rahipler ya da siyasetçiler değil büyük işadamlarıdır. Gotham kentinde – burada kastedilen, hepimizin bildiği gibi, dünyanın en güçlü kenti, ABD’nin merkezi New York’tur aslında – bir sorun varsa, siyasetçiler kötü yönetiyorsa, hukuki sistem ortadan kalkmışsa, gansterler iktidarlarını kurmuşlarsa, insanlığı kurtaracak olan kişi ABD’nin büyük sanayicilerinden birisidir. Bruce Wayne yani Batman, bir devrimci filan değil sapına kadar işadamıdır. Max Weber’in “Protestan Ahlakı ve Kapitalizm’in Ruhu’nda anlattığı da böyle bir şey değil mi?

“Tenten’in kehanetleri gerçek oldu” diye bir yazı okumuştum yıllar önce bir yabancı dergide. Ünlü kahramanın yazar-çizeri Herge, Ay’a seyahati, Ortadoğu sorununu, Yugoslav iç savaşını yıllarca öncesinden Tenten’e konu yapmıştı.

ODTÜ’de bir süre siyaset bilimi kürsüsünde lisansüstü öğrenim görüyordum. Marx’ın bir makalesini inceliyorduk. Marx, sanayileşmeye yol açacağı, kendi terminolojisiyle üretici güçlerin gelişmesine neden olacağı için İngilizler’in Hindistan’ı işgalini destekliyordu (meraklısına not: bu tavrını İrlanda’nın işgalinden sonra değiştirecekti). Aynı tarihlerde Red Kit’in “Daltonlar Meksika’da” adlı macerasını okuyordum. Daltonlar yoksul bir Meksika kasabasına banka soymaya gelmişlerdi ama ortada bankaya benzer bir şey yoktu. Soygun girişiminden sonra kasabalılar, bunu gurur yapıp hemen derme çatma bir banka kurmuşlardı.

Daltonlar’ın girişi, Marx’ın dediği gibi, o küçük Meksika kasabasında üretici güçlerin gelişmesiyle sonuçlanmıştı.

Martin Myster’in Atlantis’inde ise her türlü fantastik hikaye bulabilirsiniz. Örneğin Asterix’in gerçekten var olduğu, bu küçük köyün asla ele geçirilemediğini, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler’in burayı almaya çalıştıklarını ama bunun da hüsranla sona erdiğinin anlatıldığı müthiş bin kurgu hatırlıyorum. Asterix’in yazarı öldükten sonra kızı onun defterleri arasında bu gerçeği bulup çıkarmıştı.

Ve kısa bir süre önce Sünger Bob’un 10’uncu yılı kutlandı. Sünger Bob aslında müthiş bir business hikayesi. Yazar-çizeri bir deniz bilimci. Bir küçük işletmenin nasıl başarılı olacağı, ne gibi tehditlerle karşı karşıya olduğunu çok başarılı bir biçimde anlatmış. Eğer çocuğunuz yarın atılacağı business dünyasını bugünden öğrenmek istiyorsanız, bir kitapçıya gidip maceralarını alabilirsiniz. Ben geçenlerde aldım ve son iki sezonun tümünü izledim.

Bu pazar bence çizgi romana başlamak için çok iyi bir gün olabilir.

(Aydın DEMİRER - 18.10.09)


newpdfdocument3pdf000qeq.jpg


newpdfdocument3pdf002yyy.jpg


newpdfdocument3pdf032jkj.jpg


734001z.jpg


584001e.jpg


291001d.jpg


607001s.jpg


154001f.jpg


133001w.jpg


780001.jpg


253001.jpg


ZAMANGEZGİNİ_BAYHUN ÖNTÜRK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,859
Ortak çalışmalar bu sitede iyi oluyor;
ben şahsen başkasıyla ortak iş yapmayı hiçbir konuda sevmesem de burada iyi sonuç veriyor.
Yine güzel bilgilendirme ve de Blek'in güzel resimleri
daha ne isterim, teşekkürler.
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,964
78,216
Değerli üstat Düzenleme ve paylaşımlarınız için TEŞEKKÜRLER ediyorum,ellerinize,gönlünüze sağlık.
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,803
2,667
metu
Çalışmanın çok güzel ve görsel güzellikler içerdiği su götürmez gerçek.Ayrıca Çizgi romanı hafife almayın başlığı altında yapmış olduğunuz alıntıyı bütün arkadaşların okumasını isterim.Çizgi romanın ile ilgili ilginç bir yazı.Teşekkür ederim dostum, paylaşımlarının hepsi birbirinden güzel.
 
12 Şub 2010
15,003
546,672
Önsözü dahil makaleni zevkle okudum sevgili dostum

Kapakları zevkle, beğeniyle seyrettim

Türkiye'de yayınlanmamış Teksas kapaklarına ilgiyle baktım,

kişisel zevkimdir, zevkler renkler kişiye göre değişir, en sevdiğim Teksas kapaklarının Samim Utkun kapakları olduğuna karar verdim

Emeklerin için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dostum

mister_bluff dostumuza da teşekkürler:)
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
313
14,317
"Türkiye'de yayınlanmamış Teksas kapaklarına ilgiyle baktım, kişisel zevkimdir, zevkler renkler kişiye göre değişir, en sevdiğim Teksas kapaklarının Samim Utkun kapakları olduğuna karar verdim."

Sevgili Profesörüm ben araştırırken Samim Utkun ustanın bile aynısını yada benzerini çizdiği özgün kapaklar gördüm.
 

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,694
4,949
Süper bir anlatım ve kıymetli bir emek verilen zahmet. Allah razı olsun ellerine sağlık :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,162
78,179
hiçbiryerde :)
teşekkürler zamangezgini;
aydın demirer'in yazısı da çok güzelmiş,keyifle okudum.
resimlerin arasında kaybolmasın şuraya alalım:

Çizgi romanı hafife almayın
Çelik Blek,Tom miks,Red Kit, Batman, Tenten,
ya da Sünger Bob hangi tür ideolojilerin, hangi felsefelerin,
nasıl bir dünyanın ürünleridir?

Çizgi roman okurken arka planlarına bakar mısınız?
Bir çizgi roman sever olarak, onları okurken işin arka planı konusunda
kafa patlamak benim çok hoşuma gidiyor.

İnsan kaynakları bölümlerinde çalışmak biraz insan sarrafı olmayı gerektiriyorsa,
çizgi roman okumak bu iş için en iyi malzemelerden biridir bence.

Pek çok değişik karakterle tanışırsınız,
onları yakından tanıma ve analiz etme imkanı bulursunuz.
....
Ben en çok mesajı, bir dergide,
“Teksas” ile ilgili geleceğe yönelik bir marksist analiz yaptığımda almıştım.
Önce kişiliklerinin devrimle ilişkisini kurmuştum.

Bence Çelik Blek Amerikan devriminin gücünü temsil ediyordu.
Profesör Oklitus devrimin bilime ve bilim adamına duyduğu güveni anlatıyordu.
Rodi ise devrimin aydınlık yüzü ve geleceğiydi.

Sonra şu analizi yapmıştım:
Bugün, Çelik Blek ve arkadaşları, İngiliz işgaline karşı
Avukat Konoli ile birlikte aynı cephede savaş veriyorlar.
Ama İngilizler yenildikten, milli devlet kurulduktan sonra
sınıfsal ayrışma başlayacak. Çelik Blek ve arkadaşları hızla proleterleşirken,
Konoli ve arkadaşları sanayi ve finans kesiminde güçlenerek
yeni burjuvaları oluşturacak.”

Kafayı taktığım bir başka örnek Batman...
21’inci yüzyılın en güçlü kişileri şüphesiz krallar,
rahipler ya da siyasetçiler değil büyük işadamlarıdır.
Gotham kentinde – burada kastedilen, hepimizin bildiği gibi,
dünyanın en güçlü kenti, ABD’nin merkezi New York’tur aslında –
bir sorun varsa, siyasetçiler kötü yönetiyorsa,
hukuki sistem ortadan kalkmışsa, gansterler iktidarlarını kurmuşlarsa,
insanlığı kurtaracak olan kişi ABD’nin büyük sanayicilerinden birisidir.
Bruce Wayne yani Batman, bir devrimci filan değil sapına kadar işadamıdır.
Max Weber’in “Protestan Ahlakı ve Kapitalizm’in Ruhu’nda anlattığı da
böyle bir şey değil mi?

“Tenten’in kehanetleri gerçek oldu” diye bir yazı okumuştum
yıllar önce bir yabancı dergide.
Ünlü kahramanın yazar-çizeri Herge, Ay’a seyahati,
Ortadoğu sorununu, Yugoslav iç savaşını yıllarca öncesinden
Tenten’e konu yapmıştı.

ODTÜ’de bir süre siyaset bilimi kürsüsünde lisansüstü öğrenim görüyordum.
Marx’ın bir makalesini inceliyorduk. Marx, sanayileşmeye yol açacağı,
kendi terminolojisiyle üretici güçlerin gelişmesine neden olacağı için
İngilizler’in Hindistan’ı işgalini destekliyordu
(meraklısına not: bu tavrını İrlanda’nın işgalinden sonra değiştirecekti).
Aynı tarihlerde Red Kit’in “Daltonlar Meksika’da” adlı macerasını okuyordum.
Daltonlar yoksul bir Meksika kasabasına banka soymaya gelmişlerdi
ama ortada bankaya benzer bir şey yoktu.
Soygun girişiminden sonra kasabalılar,
bunu gurur yapıp hemen derme çatma bir banka kurmuşlardı.

Daltonlar’ın girişi, Marx’ın dediği gibi, o küçük
Meksika kasabasında üretici güçlerin gelişmesiyle sonuçlanmıştı.

Martin Myster’in Atlantis’inde ise her türlü fantastik hikaye bulabilirsiniz.
Örneğin Asterix’in gerçekten var olduğu,
bu küçük köyün asla ele geçirilemediğini,
İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler’in burayı almaya çalıştıklarını ama
bunun da hüsranla sona erdiğinin anlatıldığı müthiş bir kurgu
hatırlıyorum.
Asterix’in yazarı öldükten sonra kızı onun defterleri arasında bu gerçeği bulup çıkarmıştı.

Ve kısa bir süre önce Sünger Bob’un 10’uncu yılı kutlandı.
Sünger Bob aslında müthiş bir business hikayesi.
Yazar-çizeri bir deniz bilimci. Bir küçük işletmenin nasıl başarılı olacağı,
ne gibi tehditlerle karşı karşıya olduğunu çok başarılı bir biçimde
anlatmış.
Eğer çocuğunuz yarın atılacağı business dünyasını bugünden
öğrenmek istiyorsanız, bir kitapçıya gidip maceralarını alabilirsiniz.
Ben geçenlerde aldım ve son iki sezonun tümünü izledim.

Bu pazar bence çizgi roma
na başlamak için çok iyi bir gün olabilir.

(Aydın DEMİRER - 18.10.09)


şimdi bir daha baktım da sevgili bayhun'un sunumuna hemen
bir hozcomics teksas okumam lazım,
işte sunum,işte reklam bu,
tekrar teşekkürler...
 
Son düzenleme:

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,327
8,715
Güzel bir bilgilendirmeydi elinize sağlık.
Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst