Çocukluğumda izleyip de unutamadığım filmlerden biridir. Dev bir köpek balığının bir kasaba halkına musallat olup onları ham yapmasını konu alırdı.
Bu filmi izlediğimde henüz 8 yaşında bir velet iken; bende etki bırakmasının sebebi korkmamdan ziyade o zamana kadar hayatımda hiç o ebatta bir köpek balığı görmememdi. Zira babam o zamanlar sıklıkla boğazda balığa çıkar, bazen istemese de oltasına köpek balıkları gelirdi. Özellikle bir gün Romen Indepentenda tankeri enkazının yanında 30-35 adet köpekbalığı tuttuğunu unutamam. Tabi ki bunların hiç biri büyüklük olarak Jaws'ın J'sinin yanından geçmeyecek büyüklükte köpek balıklarıydı.
Bu arada şimdi düşünüyorum da; demek ki o yıllar korku filmleri için izleyicilerde bir yaş sınırlaması yokmuş. Bu film ile ilgili unutamadığım anılarımdan biri de abimin bu filmin etkisinde fazlasıyla kalıp, günlerce doğru dürüst uyuyamayıp, gece kabuslarına girmesi ve yaz geldiğinde de maalesef kumsaldan fazla açılamamasıydı. Ben ise bunu hiç sorun etmedim. Ta ki "Piranhalar" filmini izleyene kadar..
Son düzenleme: