Bu dizi ile ilgili aklımda Falconetti isminden başka bir şey kalmamış.. Bizim mahallede ayakkabı boyacısı olan ve tek gözü özürlü bir çocuk vardı, diğer boyacı arkadaşları ona Falconetti diye hitap ederlerdi. Sanırım ondan ötürü sadece bu ismi hatırlayabiliyorum...
ZENGİN VE YOKSUL (ALINTIDIR)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sitesinde okuduğum güzel bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum..ZENGİN VE YOKSUL (ALINTIDIR)
Zengin ve Yoksul, televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden biridir. 1979'da Türkiye'de yayınlandığı günlerde "sokakları boşaltan" ilk dizi de odur. Bu başarılı yapımın, dönemi yaşayanların televizyona dair anılarında mutlak önemli bir yeri vardır.
Dizinin asi ancak mert genci Tom Jordache'in (Nick Nolte) öldürüldüğü gün, birçok evde gözyaşı akmış, tek gözü bandajlı katil Falconetti ise Dünyanın gelmiş geçmiş en kötü adamı olarak lanetlenmişti. "Falconetti", yıllarca tüm kötü insanların ortak adına dönüşmüştü.
Tom'un öldürülmesine sadece halk üzülmemişti. Diziyi ilgiyle izleyen ülkemizin bir çok ünlüsü de adeta kahrolmuştu. İşte yıldızların Tom'un ölümü konusundaki yorumları:
Türkan Şoray: Çok üzüldüm. Öldürülmesi çok acı.
Fatma Girik: Tom'a yazık oldu. Ölmemeliydi.
Yeliz: O gece Tom'un ölümüne bakamadım. Gözyaşlarımı da tutamadım.
Şimdi karısı ve çocuğu ne yapacaklar onsuz?
İlhan İrem: Tam anlamıyla pisi pisine gitti Tom.
Tanju Okan: Yazık oldu aslan gibi delikanlıya.
Ayla Algan: Tom'un ölümü gerçekten dokundu bana. Onsuz dizinin tadı olmayacak.
Hülya Sözer: Tom'un ölümü beni şok etti. Böyle bitmemeliydi.
Moderatör tarafında düzenlendi: