profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,002
- 547,915
Karaoğlan'ın Semerkand Casusu macerasını Karaoğlan'ın 1. Serisinde paylaşmıştım.
Daha sonra Sabah Gazetesi'nde yayımlanan alt yazılı versiyonunu paylaştım.
O paylaşıma alone_wolf dostumuz yaptığı yorumda :
ilginç bir konuya değinmişti.
Yine sevgili Kaya Ö dostumuz da bu yorumuyla konuya katkı sağlamıştı.
Bu macera Takvim Gazetesi'nde de yayımlanmış. Ama daha geliştirilmiş senaryo ve çizimlerle...
Suat Yalaz usta bu macerayı değişik gazetelerde tefrika ettiğinde hiç aynen tekrar yoluna gitmemiş, hep daha geliştirerek mükemmele doğru gitmiş.
Bu nedenle değişik bir macera falan gazetede tefrika edilmiş, daha sonra başka gazetede tekrarlanmış demeyeceğiz, tümünü paylaşacağız ve Suat Yalaz külliyatını çizgi roman arşivine katmak mecburiyetindeyiz.
İpek Yolu Macerası da, Sabah Gazetesi'nde Semerkand Casusu macerası içinde kısmen yer alıyorsa da, Takvim Gazetesi'nde farklı biçimde ve daha geniş olarak ve ayrı bir macera olarak yayımlanmıştır.
SABAH GAZETESİ'NDEKİ SEMERKAND CASUSU :
TAKVİM GAZETESİ'NDEKİ SEMERKAND CASUSU :
Bir hususu daha belirtmek istiyorum. Sabah Gazetesi'deki Semerkand Casusu macerasında sonuna doğru 6 sayfa atlanarak macera sonlandırılmıştı malum.
Takvim Gazetesi'ndeki İpek Yolu Katliamı macerasında, Sabah Gazetesi'nde atlanmış olan 6 sayfa mevcut. Yani Takvim Gazetesi'nde tefrika edilmiş olan ipek Yolu Katliamı macerasında yayımlanmış olan sayfaları ekleyerek o eksik sayfaları tamamlamak mümkün.
İPEK YOLU KATLİAMI :
Daha sonra Sabah Gazetesi'nde yayımlanan alt yazılı versiyonunu paylaştım.
O paylaşıma alone_wolf dostumuz yaptığı yorumda :
ellerinize sağlık sevgili Profesör bu maceranın 200 ile 247 sayfa arasında ki tefrikalar elimde mevcut. sayın suat yalaz sabah gazetesinde daha once 200 ila 247 sayfa arasını ipekyolu katliamı siye cizmişti 51 sayfa olarak . sizin paylaşmınızı görünce şaşırdım doğrusu
ilginç bir konuya değinmişti.
Yine sevgili Kaya Ö dostumuz da bu yorumuyla konuya katkı sağlamıştı.
İpekyolu Katliamı 1996'da Takvim'de yayınlanmış diye biliyorum ben. Benim nezdimde en nadir ve en meçhul Karaoğlan serüveni çünkü şimdiye dek hiçbir yerde örneğini göremedim, sözedildiğine dahi çok az rastladım. Sizin yazdığınızdan anlayabildiğim kadarıyla, yanlış anlamış olabilirim, Semerkand Casusu'nun 48 sayfalık bir kısmının 51 sayfaya uzatılarak bağımsız bir serüven gibi revize yeniden sunumu, öyle mi?
Bu macera Takvim Gazetesi'nde de yayımlanmış. Ama daha geliştirilmiş senaryo ve çizimlerle...
Suat Yalaz usta bu macerayı değişik gazetelerde tefrika ettiğinde hiç aynen tekrar yoluna gitmemiş, hep daha geliştirerek mükemmele doğru gitmiş.
Bu nedenle değişik bir macera falan gazetede tefrika edilmiş, daha sonra başka gazetede tekrarlanmış demeyeceğiz, tümünü paylaşacağız ve Suat Yalaz külliyatını çizgi roman arşivine katmak mecburiyetindeyiz.
İpek Yolu Macerası da, Sabah Gazetesi'nde Semerkand Casusu macerası içinde kısmen yer alıyorsa da, Takvim Gazetesi'nde farklı biçimde ve daha geniş olarak ve ayrı bir macera olarak yayımlanmıştır.
SABAH GAZETESİ'NDEKİ SEMERKAND CASUSU :
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
TAKVİM GAZETESİ'NDEKİ SEMERKAND CASUSU :
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
Bir hususu daha belirtmek istiyorum. Sabah Gazetesi'deki Semerkand Casusu macerasında sonuna doğru 6 sayfa atlanarak macera sonlandırılmıştı malum.
Takvim Gazetesi'ndeki İpek Yolu Katliamı macerasında, Sabah Gazetesi'nde atlanmış olan 6 sayfa mevcut. Yani Takvim Gazetesi'nde tefrika edilmiş olan ipek Yolu Katliamı macerasında yayımlanmış olan sayfaları ekleyerek o eksik sayfaları tamamlamak mümkün.
İPEK YOLU KATLİAMI :
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
Moderatör tarafında düzenlendi: