scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,123
Nokta - 1988 Sayı - 45
13 Kasım 1988, Yıl 6, Sayı 45
Gelişim Yayınları, 1500 TL
Türkçe, 100 sayfa, 83 MB, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Balonlamaya heves etmem yüzünden Photoshop'la yeniden haşır neşir olmaya başladım. En son 15-20 yıl önce, o da seyrek olarak, kullanmıştım (3 versiyonu muydu acaba?). Usta Fotoşopçular hemen kızmasınlar, tamamen amatörce kurcalıyorum yeni versiyonu. Şimdi de bu yazılımı yeniden keşfedeyim derken ara sıra yukarıdaki gibi kapak denemeleri yapıyorum, yani dergi/kitap kapaklarını da konu mankeni olarak kullanıyorum. Umarım göz zevkinizi bozmam.
Derginin kapak kompozisyonu ve konusuyla ilgili olarak şunları söylemeliyim: Birincisi 1988 yılında (aradan 35 yıl geçtikten sonra değil, sıcağı sıcağına!) böyle bir kapak yapmak cesaret isterdi doğrusu. İkincisi derginin ilginç bir kapak tasarımı var. Aynı kapaktan arka arkaya üç tane üretmişler. Kapaktan kapağa sadece Evren'in kıyafeti değişiyor. Çocukların oynadıkları "kes-yapıştır-giydir" ("Ayşegül Kitapları" gibi!) oyun kitabı tarzında makasla kesilecek noktalı çizgiler basmışlar. Böylece bu noktalı yerlerden kesmek suretiyle resmin baş, gövde ve bacak kısımlarını değişik kombinasyonlarda birleştirerek Kenan Evren'in yıllar içerisinde geçirdiği değişimi görüp eğlenmek mümkün olacaktı!
Keyifle okuyunuz. Saygılarımla.
Dergiden kitapseverlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir kitap tanıtımı. s.84
Zaman makinesinin saati şimdi de 13 Kasım 1988 tarihine ayarlandı!
Son düzenleme: