Nokta Sayı 51 (27 Aralık 1987)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,330

Sayın yazicizahmet ;

Nokta dergisi gerçekten dergicilikte son nokta gibi bir şey...

Düşünün bu nitelikli dergi sadece Ankara'da bir haftada 7.500 Adet satıyordu. Şimdilerde böyle nitelikli dergiler tüm Türkiye'de 1000-2000 adete zor ulaşıyor..

Gerçekten çalışmak istediğim halede çalışamadığım bir dergi ] İlk bitirdiğim okul nedeniyle ( Gazi Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü ) ] . Nedense bir türlü ne bu dergide ne de TRT ( o zaman sadece bu televizyon vardı. ) TRT'ye de siyasi nedenle beni almamışlardı... ]

Neyse konu bu değildi yine şaştı...

1980 Askeri darbesinin de etkisi ile hapishaneye düşen insanlar cezalandırılırken ASIL CEZAYI ÇEKENLERİ ( ÇOCUKLARINI - AİLESİNİ) gündeme getiriyor... Bu konu çok önemli diyeceğim ama dergide o kadar çok önemli konu var ki... Örneğin suçsuz yere içeri atılanlar. İşkence görenler... Ne yazık bizim gibi ülkelerde pek bir şey değişmiyor....

Dergideki konuyla ilgisi yok ama yazamadan geçemiyeceğim. Nedeni de kapaktaki gözü yaşlı çocuk ( burada elbette başka nedenle ağlıyor. )
Cahit Külebi der ki ( Hatırımda kaldığı kadarıyla ):

Nerede bir çocuk ağlasa
Orada ABD'yi görürüm...

Ben de aynı görüşteyim. Ama bir ek te ( Büyük şairin hoşgörüsüne sığınarak ( toprağı bol olsun ) ) benden :

NEREDE AĞLAYAN BİR ÇOCUK GÖRSEM
BAŞIM DÖNER , GÖZÜM KARARIR
DİZ ÇÖKER BEN DE AĞLARIM...

Paylaşım isteğine ve emeğine teşekkür ederim...

Moderatör tarafında düzenlendi: