Süper Korku DRACULA Evrim Yayıncılık Sayı 01

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,227
Değerli kardeşim,
iki üstadı niye korkutmaya çalıştığınızı anlamadım ama
bu harika paylaşım için teşekkür ediyor,
saygılarımı iletiyorum.

bayrakzaf.gif
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,145
20,803
zangır zangır titreyerek bu kitabı okumak zorundayım. yeraltından gelme bu. teşekkürler, yeryüzü:)
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
26,116
ordu-turkey
Güleryüzlü dostumuz bu sefer korkunç yüzlümü olmak istedi acaba onu bilemem ama bu emeğe teşekkür etmeden geçemem.Çok sağol yeryüzü.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,748
44,792
denize sıfır
Ve korkulan oldu.:)
Yerin dibinden gelmesini beklediğimiz korkular Yeryüzü'nden geldi.
Artık sabaha dek nöbetteyiz.
Dım tıs dım tıs gelde korkma.:)
Teşekkürler üstad.
 
12 Şub 2010
15,006
545,301
Media Fire linklerini indirmede yaşadığım sorunu, sevgili Zeki'den ricam üzerine yükleyip gönderdiği mega co linkleriyle aşmaya çalışıyorum

Aynı yol ile nihayet bu harika paylaşımın tadını çıkarmayı başardım

Hala okumamış olduğum Conan ve Korku maceraları görmek çok ilginç
Bu Drakula öyküsü de öyle; itiraf edeyim, beklemiyordum

Sevgili doktorum, senin gibi dostlarla keyfimizin sınırı yok
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,278
8,521
Bu yaşıma geldim ne korku filmi izleyebilirim ne de korku kitabı okuyabilirim.
İki oğlum da bu huyumu bildiklerinden da küçükken bile TV de korku filmi olunca beni uyarırlardı.
" Baba bu korku filmi sen izleme...." diye uyarır kendileri izlerdi.
O meşhur ELM sokağı filmlerini çok merak etmeme rağmen bir kare bile izleyemedim.

Şimdi bu Drakula çizgi romanını indirdim .
Bakalım nasıl okuyacağım. Gündüz okumaya çalışayım bari...
Ellerinize emeklerinize sağlık.
 

machine_code

Kıdemli Üye
30 May 2015
150
704
2myw3lt.png



Kitap için Yeryüzü arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz...

Darwinizm ve Dracula ilişkisi, linkte anlatılmıştı...


L i n k


Darwinizm ve Lombroso ilişkisi, kısmen de olsa muğlak kalmış olabileceğinden, mutlaka ortadan kaldırılmalıdır...


15yw8j8.jpg



Kitabın kapağındaki " kana susayan vampir! " ifadesi ve hanımefendi Ebers' in bulduğu Dracula iskeletinin kafatasındaki çıkık elmacık kemikleri, dikkati çekmiyor da değil hani... : )

Biyolojik determinizm' in fanatik savunucusu Lombroso, " kasvetli bir Aralık günü " meşhur haydut Vihella' nın kafatasını incelerken, kendisini hem parlak bir keşfe hem de çılgın bir icada götüren memnuniyet verici bir kavrayışa ulaştı...Çünkü bu kafatasında insani bir şimdiden çok, maymunsu bir geçmişi hatırlatan bir dizi atavistik özellik görmüştü:

" 1870' te Pavia' nın hapishanelerinde ve akıl hastanelerinde kadavralar ve canlılar üzerinde, delilerle suçlular arasındaki temel farkları belirlemeye yönelik araştırmalar yapıyordum. Aylar geçmişti ama pek başarılı olamamıştım. Kasvetli bir Aralık gününün sabahında birdenbire bir eşkiyanın kafatasında bir dizi atasal anormallik gördüm. Bu sadece bir fikir değil, bir ilham pırıltısıydı. O kafatasını gördüğümde, sanki birdenbire alev alev bir gökyüzüyle aydınlanan geniş bir düzlük gördüm:

Suçlunun doğası problemiydi bu. Kişiliğinde ilkel insanlığın ve aşağı hayvanların bütün kötücül içgüdülerini yeniden üreten atavistik bir varlıktı. Dolayısıyla muazzam çeneleri, yüksek elmacık kemikleri, öne çıkan kaş kemerleri, avuçlarındaki tek tek çizgiler, göz çukurlarının aşırı büyüklüğü, suçlularda, vahşilerde ve maymunlarda görüldüğü üzere kulakların kulp şeklinde olması, acıya duyarsızlık, görüş keskinliği, dövmeler, aşırı tembellik, alem yapmaktan hoşlanma ve sırf kötülük olsun diye kötülük yapma yönünde sorumsuzca bir arzu, kurbanın yalnızca hayatını sona erdirmekle kalmayıp cesedini parçalama, etlerini koparıp kanını içme arzusu böylece anatomik olarak açıklanmış oluyordu.
"

Suçlulardaki sözde maymunsu atavizmin tanınması, Lombroso' nun argümanını perçinlemez, çünkü fiziksel maymunsuluk bir insanın barbarca davranışını, vahşiler ve aşağı hayvanların doğal eğilimleri suç teşkil ediyorsa açıklayabilir...Bazı insanlar maymuna benziyorsa, ama maymunlar iyiyse, o zaman argüman ne olur_?...Pufff olur... : )

Bu yüzden Lombroso, çalışmasının ' L'uomo delinquente ' ilk kısmını, şimdiye dek yayınlanmış en saçma Antropomorfizm' e, yani hayvanlar aleminde, suç oluşturan davranışların analizine adadı...Örneğin, öfkeye kapılıp bir yaprak bitini öldürüp parçalayan bir karıncadan, sevgilisiyle birlikte kocasını öldüren zinacı bir leylekten bahsediyor, hatta ' sakın ola ki gülmeyin ' bazı bitkilerin böcek yemesini bile " suça eşdeğer " bir davranış olarak niteliyordu...

Mina Harker ne diyordu_?...

" Kont bir suçludur ve suçlu tipindedir. Nordau ile Lombroso onu böyle sınıflandırırlardı ve bir suçlu olması dolayısıyla da, kusurlu bir zihni vardır. "

Biz de Mina Harker' a ' Bram Stoker' a ' soruyoruz:

Lombroso' nun bu eşi benzeri zor bulunur düşüncelerine göre, suçlu olmayan tek bir kişi bile var mıdır ki_?...

Vihella' da bir Nosferatu ' Nosophoros /Necuratul /Nesuferitul ' olmasın sakın_?...' Ne de olsa kan içme arzusu vardı, öyle değil mi_?... '



İ ç t e n l i k l e...

Sevgiyle...
 
Son düzenleme:

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,200
5,188
Sayın "Hacılı" gibi benim de pek aram iyi değil böylesi çizgilerle(!) (Hele bir de son dönemlerin renkli "Plastik tiplerini de eklersek...) aradabir klasik çizgiler çeşni olarak iyi olsa gerek, bir deneyelim. Ellerinize/emeğinize sağlık.
 
Üst