profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,003
- 546,863
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Elimdeki 1963 Yılı baskısı şahıs cildinde, Karaoğlan'ın ilk dört macerası
Asya Kaplanı, Bayboranın Oğlu, Altaydan Gelen Yiğit ve Semerkand Casusu isimli maceraları var.
Şimdi paylaşmakta olduğum 17. sayı ile Semerkand Casusu'nun sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Gazete basmak için gerekli olan kağıdın devlet tekelinde olduğu ve gazetelerin kağıt için devlet kurumlarında sıraya girdiği; rica, minnet, politik tavassut peşinde koştuğu yıllar. Kağıt temin edemediği için çıkamayan gazetelerin olduğu dönemler...
Bulunabilen kağıtlar da kötü, baskı makineleri köhnemiş, yenilerini ithal edebilmek her babayiğidin harcı değil, ithalat yapabilmek için gerekli kırtasiye ve mevzuata dalmak Viyana'yı fethetmek kadar zor.
Bu ortamda hele kendi kıt imkanları ile ve amatör bir ruhla Karaoğlan'ı basmak için nelere katlandığını tahmin etmek güç değil büyük usta Suat Yalaz'ın.
Lafı uzatmamın nedeni, kötü kağıda basılmış olan bu Karaoğlan'ların mürekkebin az olması nedeniyle öte yandan aradan geçen yılların etksiyle kimi sayfaları oldukça solmuş, neredeyse zor okunuyor. Ben ham olarak taradım ve olduğu gibi paylaşıyorum.
Bundan sonra paylaşmayı düşündüğüm bir başka şahıs cildinde
15 Nisan 1964 yılı tarihli 11. sayıdan başlayan " Haftalık Resimli Kahramanlık Dergisi " adıyla " Kanlı Saltanat ", " Bizanslı Güzel Vasilisya", " Tek Gözlü Albız " ve " Asyayı Titreten Korku " isimli dört macera var. Semerkand Casusu'ndan sonraki macera olan ve benim çok sevdiğim " Buzlu Çöller Tilkisi " ne yazık ki bu seriden elimde bulunmuyor. Bu macerayı Akşam Gazetesinde okumuş olmam nedeniyle ayrı sevgim var.
Bir başka şahıs cildindeki maceralara şimdilik girmiyorum.
Ancak bundan sonra paylaşılacak fasiküllerde " Radyolu Polisler ", Suat Yalaz okuyucu köşesi, tefrika romanlar, spor sayfası,
" Red Kit ", " Bobizoros " dolgu olarak yer alıyor.
Karaoğlan'ı Türk çizgi roman okurlarına kazandıran
SUAT YALAZ şahsında
Türk çizgi roman yazar ve çizerleri ile
tüm çizgi roman tutkunlarına armağandır
Saygılarımla
SUAT YALAZ şahsında
Türk çizgi roman yazar ve çizerleri ile
tüm çizgi roman tutkunlarına armağandır
Saygılarımla
Moderatör tarafında düzenlendi: