profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,002
- 547,918
ix.jpg/file)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sevgili leopulp şahsında tüm çizgi roman tutkunlarına.
Saygılarımla
Moderatör tarafında düzenlendi:
Muazzam bir paylaşım daha...Emeklerinize sağlık Haluk Bey...
Alpago paylaşımı vesilesiyle bende eksik kalan noktaları birleştirdiğimde ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor ki ; Suat Yalaz ustanın eserleri Akşam, Milliyet, Güneş, Yeni Asır ve Sabah gazetelerinde yayınlandığı kadar Takvim'de de epey yayınlanmış...Ben 15 civarı eski Karaoğlan serüvenlerinin (en güzellerinin) yayınlandığını sanardım yalnızca...Alpago'ya ilişkin seneler önce Suat Yalaz'ın internet sitesinde ve nette bulduğum görsellerde (ve tabii ki de Yalaz'ın gerek kendi dergilerindeki, gerekse gazete tefrikaları arasına sıkıştırdığı Biz Bize sohbet yazılarında) Alpago'nun varlığından haberdardım ama kısa bir süre öncesine dek Takvim'de yayınlandığını bilmiyordum...Daha evvel rastladığım tanıtım görsellerini Haluk Bey'in paylaşımıyla birleştirdiğimde Alpago'nun üç adet altyazılı macerasının yazılıp çizildiğini şu an daha iyi idrak ediyorum...Sıralamasından emin olmamakla birlikte bu maceralar aşağıdaki gibi oluyor sanırım;
Kolsuz Kahraman
Ergenekon'un 5 Atlısı
Mete Han'ın Kılıcı
Tekrar tekrar teşekkürler...2000'li yılların başında, gazete tefrikalarıyla yatıp kalkan ve olmadık yerden olmadık şeyleri bulan, her gün bir kucak gazete alıp tefrikalarını kesen 13-14 yaşlarındaki çocukluğuma o vakitler ulaşmayı çok istediği ama ulaşamadığı bu paylaşımları geçmişe dönüp gösterebilseydim, herhalde önce şoka girer, sonra da tefrikaları elimden kaptığı gibi gözden kaybolurdu...
![]()
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sevgili leopulp şahsında tüm çizgi roman tutkunlarına.
Saygılarımla
Milli kütüphanede var ...diğer kentlerde var mı böyle bir uygulama bilmiyorum....o tarihe ait takvim gazetesinin tüm sayılarını nerden bulabilirim ?