profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,006
- 545,696
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MACERA HAKKINDA
Bana göre senaryo ve kurgu yönünden en zayıf Karaoğlan maceralarından birisi olan Ullahan'ın Gazabı, bu sayı ile sona eriyor.
Maceranın önceki sayılarında yapılan değerli yorumların birisinde de değinildiği gibi, Çalık'ın Cengiz'i imdat amacıyla çağırılmak üzere gönderilmesi (ama Çalık kaytarıyor ) bu kez Baybora imdat çağırmak üzere gidiyor ve çabucak dönüyor. Coğrafi mesafe düşünüldüğünde bu kadar çabuk gidip gelmesi akla yakın değil.
İkinci mantıksız husus, son sayfalarda Cengiz'in kuvvetleri geliyor ve beş dakikada savaşı bitirip Ullahan'ı perişan ediyor. Madem Ullahan bu kadar zayıftı, maceranın başında koparılan gürültüye ne gerek vardı. Ullahan, kızı ve Karaoğlan arasındaki yakınlaşma ve husumet kurgusu çok zayıf, başarısız bir senaryo... Palas pandıras hazırlanmış ve hayal kırıklığı bir macera bence. Ama çizgileri fena değil.
Karaoğlan 2. serisinin en güzel ve büyük boy olan son 20 sayısı (166-186. sayılar)nda Okuyucu köşesinde yer alan çocuklardan günümüzde tanınmış kişiler olduğuna değinmiştim daha önce.
Bu sayıdaki okuyucu köşesinde Tevfik Yener Çakmak'ın mektuba Suat Yalaz'ın yazdığı yanıt ve Karaoğlan Kulübü üyesi Gökhan Yardım'ın fotoğrafı var. Gökhan Yardım, Botaş Genel Müdürlüğü yaptı ve Botaş'a yapılan jandarma baskını ile ünlendi.
Sevgili bay_x şahsında
Tüm çizgi roman tutkunlarına
Saygılarımla
Moderatör tarafında düzenlendi: