Karaoğlan Haftalık Resimli Kahramanlık Dergisi 071 - Dokuz Tuğlu Kahraman (9.6.1965)

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,243
35,620
Ortalardaki son eksik sayımızı da yerine yerleştirelim. Bununla birlikte benim elimdeki fasiküllerden ekleyebileceklerim bitmiş oluyor. Keyifli okumalar.

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
20,015
85,737
Kasımpaşa
Sevgili cortos, Karaoğlan serilerinin en güzeline öyle bir katkıda bulundu ki insan listeye bakmaya doyamıyor...
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.
Keşke sonraki sayılar da olsaydı...
Bakacağız artık...
Saygılar, selamlar...

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
283
576
değerli üstadlarımızın bu karaoğlan çizgi romanı serisini tamamlamak için yaptıkları çalışmaları bütün üyelerimiz gibi bende çok takdir ediyor ve sizlere çok teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız. sayenizde ülkemizde çizgi roman severler hergeçen gün daha çok artıyor hatta hürriyet gazetesi bile yeniden teksas ve tommiks çizgi romanını sizlerin sayesinde yeniden yayınlıyor.

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Çok değerli bir seriye bir o kadar değerli katkılar yaptınız ki bu serinin mesafe alması çok önemli hiç kimsede neredeyse bulunmayan çok değer verdiğimiz bize ait bir hazineyi bizlere ulaştırdınız.
Bu nedenle Sevgili Cortos dostumuza emeklerinden ötürü çok teşekkür ederken diyarda bulunmayan seriler konusunda bütün sanat severlerden özellikle duyarlılık bekliyorum.
Ne olur bunları kayıt altına alalım digital koruma şemsiye içine alalım bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz en güzel miras bu.

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,002
20,977
Gaziantep
Ellerinize sağlık.
Aradaki boşluğu emeklerinizle örerek kapattınız.
Kalan dokuz sayı da bir gün bir yerlerden bulup tamamlandığında, eksiksiz muhteşem bir seri olacak.

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,243
35,620

Şimdi bu ne demek?
Şu demek;
yani fasiküller bitti ama ciltler var, biraz cesaret edip onları da tararsam, ben bu seriyi bitiririm arkadaş demek...
Valla benim aklıma başka bir anlam gelmiyor...

Ciltler var tabi. Hatta şu an ihtiyaç gidersin diye 9 eksiğin bir kısmıını kapsayan "Yeşil Gözlü Dilber"i düzenliyorum. Fasikül olarak tam eksiklerimizin olduğu yere oturuyor. Ama sorun şu ki bu macera bende cilt olarak yer aldığı için kaç fasikülde yayınlanmış bilmiyorum. Dolayısıyla Bu cildi ekleyince serinin ne kadarı tamamlanıyor emin değilim.
Cilt 96 sayfa. Bu ayların diğer fasiküllerinde macera kısmı 18 ya da 20 sayfa olduğuna göre 5 fasikülü tamamlıyor olması gerek. Önceki dört fasikülün isimlerini biliyorsak belki ciltlerden onları da tamamlarız.
Böylece fasiküller, kapaksız da olsa tamamlanmış olur.
Birbilen varsa ve bu 9 fasikülün hangi maceraları içerdiği konusunda bizi bilgilendirip merakımızı giderse ne şahane olur.

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,243
35,620
... diyarda bulunmayan seriler konusunda bütün sanat severlerden özellikle duyarlılık bekliyorum.
Ne olur bunları kayıt altına alalım digital koruma şemsiye içine alalım bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz en güzel miras bu.

Çok önemli bir çağrı. Bunun yangını, seli, depremi var. Dijitalleştirip ölümsüz kılmak gerek bu eserleri.

Eğer elinde olup da dijitalleştirmeyi bilmeyen ya da imkanı olmayan varsa bunu biz üstlenelim.

"Ben çizgiromanlarımı evden çıkartmam arkadaş" diyorsa bir scanner alıp hediye edelim. İlk scanner benden.

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,465
7,208
teşekkurler kardeş inşallah elinde olan bir arkdaş diğer sayıları yukler..gerçekten KARAOĞLANIN belkide en güzel serisi budur...saygılar

savok

Admin
30 Eki 2009
20,015
85,737
Kasımpaşa
file

Bu sayıda "Yeşil Gözlü Dilber" başlıyormuş...
Ben haber veriiim istedim..

Scanner'ın markası ne?

Moderatör tarafında düzenlendi:

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
972
1,990
Kırşehirli
Şu dünyada olup biten bir yarar ve üretilen bir kıymetse eğer; bizim olan da bizim değildir. Eintain'in katkıları gibi. Sebastiyan Bah'ın ürünleri gibi. Sevgili Yalaz'ın çizgi ve anlatım sanatlı üretimi gibi. İnsanlığa mal olur. üzerine eklenir. Tıpkı bu değerlerin kendisinden öncesi üzerine ekleme çıkarma yapmaları gibi.

Çok değerli dijital taramalar da benzerleri gibi dijital depolama açısındaki katkı nedenle arşivcilerce geleceğe bırakılan toplumsal ya da insanlık mirasını koruma olmakla bu alanda hafızalarda hatırlanır bir katkı ve katılımdır.

68. sayının kapağı yırtık. Bu seri (69-70-71) sizde olduğuna göre 68. sayının da sizde olduğu akla gelmektedir. Mümkündür ki sırf 68. sayının kapağını da belki bir obsiyon olarak depolamanız olası olacaktır.

Teşekkürler...