Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karaoğlan Haftalık Res.Kahramanlık Dergisi Sayı 107-Kılıçların Gölgesinde(16.02.1966)
Teşekkürler sevgili dostum,çok oluyorum biliyorum ama böyle güzel tarama ve paylaşımlar gördükçe aynı sayıdan 2.adet olması paylaşım zenginliğidir diye düşünüyorum 106 sayımız mevcut olsada sizin taramanızla zenginleştirebilirmisiniz.
Kızıl kuleye kılıçların gölgesinde yorumu yaptığıma göre kılıçların gölgesine de kızıl kule yorumu yapmak şart oldu.
Kızıl kule vahşi ve kısıtlı bir çevre tamahlı kültürün, zorbalık oluşla önasya içinde ortamı kasıp kavurup ortalığı kızıl kana buladığı bir dönem olmakla; Karaoğlan'ın mücadelesi ile doğu ile batı geriliminin nasıl aşka, sevgiye dönüştüğünün hikayesidir.
Gerek "Kılıçların Gölgesinde", gerek "Kızıl Kule"; Selahattin Eyubi dönemli, batı süreçli entrikalar olmakla; benzeşirler.
En içten sevgi, sağlık dileklerimle teşekkürler üstadım...
Yazamadığımız mesajlarda iletemediğimiz teşekkürlerimiz için kusura kalmayın Sayın "Profesör"...
İş, güç işte...
Gönül istese de bazen olmayabiliyor.
Maşallah diyorum ve de teşekkür ediyorum...
İyi ki varsınız!...
Selamlar ve gönül dolusu saygılar...