profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,002
- 547,918
ix.jpg/file)
ix.jpg/file)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hasan Tahsin, İzmir'i işgal eden düşmana karşı ilk kurşunu atan, ilk İzmir şehididir.
Suat Yalaz, Hasan Tahsin Destanını yazdı ve çizdi. Yerel Yeni Asır Gazetesi'nde tefrika edildi. Bu nedenle hem Türkiye'nin çoğu bu destanı okuyamadı. Hem de o sırada Paris'te nafakasını kazanmaya çalışan Suat Yalaz'da orijinalleri kalamadı. Ne oldu orijinal çizimler, bilmiyoruz.
Suat Yalaz usta sohbetlerimiz arasında en değer verdiği Yandım Ali maceralarının Yeni Asır'da ikinci kez çizmeye başladığı dönemdeki bu Hasan Tahsin İlk Kurşun ile devamı niteliğindeki Ferman Padişahın İzmir Bizimdir olduğunu ve kayıp maceralar olduğunu bir kaç yıldan beri bunları bulmaya çalıştığını söyledi.
İzmir'deki bir dostundan rica etmiş olmamış. İzmir Belediyesinden yetkililerinden Yeni Asır arşivlerinden araştırılmasını rica etmiş olmamış.
Ben de bizleri çocukluğumuzdan beri mutlu etmiş olan büyük ustaya bir yudum mutluluk yaşatmak istedim.
Suat Yalaz, maceranın yayınlandığı tarihleri de hatırlamıyordu.
Burada noktalıyorum. Çünkü macerayı bulup taramam da bir maceranın konusudur. Başka zaman...
İzmir'in, İzmirlilerin ve tüm halkımızın destanını anlatan bu maceralar için
Suat Yalaz ustaya minnet ve saygılarımla.
Moderatör tarafında düzenlendi: