Yeni Örümcek Adam siyahi ve gay..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,748
44,824
denize sıfır
bvrbr118lkgzyn6z4.jpg
Çizgi roman yayımcısı Marvel, ‘Örümcek Adam’ın yüzünü değiştirdi. Artık Peter Parker'ın yerini yarı Amerikalı yarı Afrikalı siyahi genci Miles Morales aldı.
Çizgiromanın yaratıcılarından çok yakında bir başka süprizin de olabileceğini haberi geldi. Yeni Örümcek Adam Miles Morales’in eşcinsel olabileceğininde sinyallerini verdiler.

Siyahi Örümcek Adam'ın maceraları bugünden itibaren satışa sunulacak.

Marvel, iki farklı Örümcek Adam çizgi romanı yayımlıyor. Ölen, "Ultimate Örümcek Adam" serisiydi. "Amazing Örümcek Adam" serisi ise eski karakteriyle yayımlanmaya devam ediyor.

Peter Parker ilk olarak 1962'de radyoaktif bir örümceğin ısırığıyla süperkahramanlar dünyasına adım atmıştı ve geçtiğimiz Haziran ayında Marvel'ın tartışma yaratan kararıyla Green Goblin tarafından öldürülmüştü.

bvrbswppt3yi3wc9c.jpg

hürriyet

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,338
istanbul
o ne ya !!! :Z siyah ve eşcinsel...:Z:S ne yapacaklarını şaşırdılar iyice... bari etek falan da eklesinler kostüme tam kadınsı olsun... :S:Z

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,748
44,824
denize sıfır
yeni bir soluk,yeni heyecanlar.:Ğ:Ğo artık benim adamım değil isteyenler 2 fotoğraf ve sabıka kaydıyla bana ulaşsın hemen devrini yapayım.:)

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,375
Şu alttaki "Hürriyet" yazısını görmesem şakamı bu diyecektim...

Bu vatandaşıda herhalde "karadul" ısırdı :Ğ
Örümcek özelliğinin dışında başka özelliklerde geçmiş anlaşılan..

Miles Morales ablamız hoş geldi diyelim bari :p

P

panda78

Bu yaptıkları ile Örümcek Adamı gerçektende öldürmüş oldular. (Yakında değil ki büroları gidip basalım)

Biz Dua edelimde bu başka serilere de sıçramasın, düşünün biraz:

Yeni Batman Gotham şehrinin Batman'i Zenci ve Eşcinsel hatta bir bölümde Jokerin gerçek yüzünü görüyoruz Joker yataktan kalkıyor elini yüzünü yıkıyor aynaya bakıyor o da ne yansımasından görüyoruz ki Joker aslında zenci, aynanın kenarlarında yarı çıplak kaslı erkek resimleri var buradan da Jokerin eşcinsel olduğu anlaşılıyor.

Yeni Wolverine Zenci ve Eşcinsel Wolverine'i bu sefer pençelerine manikür pedikür yaptırırken çizerler herhalde...

Yeni X-men'ler hepsi zenci hepsi eşcinsel yanlış genleri bozulmuş anlaşılan...

Yeni Punisher zenci ve eşcinsel vay düşmanlarının haline eski punisher tarafından öldürülmek bile onurlu bir şeydi böyle yeni bir Punisher'ı Rabbim kimsenin başına vermesin.

Yeni Green Lantern zenci ve eşcinsel Green Lantern'de En Karanlık Gece'de dönen olaylara farklı bir bakış (hiç bir Lantern bundan bahsetmek istemiyor)

Yeni Thor zenci ve eşcinsel Asgard'lı Thor'un başına bu da mı gelecekti? Bu kadarını Loki hayal bile edemezdi.

Yeni Flash Zenci ve eşcinsel adam çok hızlı hangi ara karardı hangi ara bozuldu bu seri ile ortaya çıkacak...

Yeni Captain Amerika zenci ve eşcinsel kalkanı allı morlu dantel işlemeli olur artık.

Yeni Superman zenci ve eşcinsel bu nasıl olur ben de bilmiyorum açıkçası bilmekte istemiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

conan22

Yeni Üye
19 Ara 2010
41
22
Marvel'dan henüz böyle "gay" gibi bir açıklama gelmemiş. Zenci olduğu doğru da gey olduğuyla ilgili Marvel'dan henüz bi açıklama yok.

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
312
Ya ölen parelel evrendeki Ultimate herif artık satmak için en önemli karakterlerini gebertiyorlar be

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,375
Marvel'dan henüz böyle "gay" gibi bir açıklama gelmemiş. Zenci olduğu doğru da gey olduğuyla ilgili Marvel'dan henüz bi açıklama yok.

Çok akıllıyız.. Ortaya ben lafımı atayımda, gelecek eleştirilere göre yön veririz duruma demişler.. Gay konusuna olumsuz tepkiler çoğalırsa "biz böyle birşey demedik"
Eleştiriler farklı yönde gelirse çek usta ortaya karışık birşey :Ğ

Hepsini geçtimde çeviri kısmını çok merak ediyorum..
"Hello wazzup man" = Ay ayol şikerim nasılsın :15:

Zenci olması sorun değilde gay olması can sıkıcı.. ( Homofobik miyim neyim? )

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Zaten ultimate örümcekden hiç hazzetmem paralel bir evrende olduğu için pek sorun olacağını da sanmıyorum iyisi mi siz boşverin marvelı dc gibisi var mı ya :D

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Yine kolay kolay biteceğini sanmıyorum. Hani insanlar örümcek adamı kendileri gibi sıradan sorunları olduğu için seviyorya o yüzden bu seriyi okuyup bu adamında sorunlarını kendinizinkiyle karşılaştırıp okumaya devam edin.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Bundan birkaç sene önce ultimate evreninin marvelın ana evreni olacağı söyleniyordu. Şimdi durum ortada bu gay spider man'de marvelın tamamen pazarlama planı. Zaten bu evrenin yok olcağını biliyorlar son son para kazanmak istiyorlar. Önce Peter Parker öldürüldü şimdi de gay örümcek adam. Kanmayın böyle şeylere

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,554
28,983
İzmir
Marvel'ın neden böyle bir çıkış yaptığını anlamak mümkün değil. Spider-man şirketin en büyük kozlarından biri. Hadi Ultimate yan bir evren orada öldürdün, yerine neden bir başka örümcek koymak gereği hissetti anlamadım. Yıllarca oluşmuş kemikleşmik bir hayran kitlesi olan bir karakteri tamamen zıt bir şekilde yazmaları çok saçma. Yukarıdaki yorumları yazan arkadaşların da benim gibi zenciler ile alıp veremediği bir şeyi yoktur. Zenci düşmanı da değiliz. Sadece alıştığımız öyle tanıdığımız karakterlere fazla dokunmayın diyoruz. Mesela Luck Cage (Power Man) gibi bilindik bir zenciyi beyaz çizerlerse ona da kızarız. Ultimate evreninde Nick Fury ilk zenci olandı, o zaman da eleştirmiştik.

Pazarlama taktikleri yapılır. Alternatif evren senaryoları da yazılır. Hatırlarsanız What İf vardı. Orada neler olmuştu neler. Zevkle okuyorduk. Ama bu kadar saçmalamıyorlardı.

Yıllarca Peter Parker oku, şimdi gel onun yerine başka birini koy.
Hem bu birisi Yeşil Cin'le kapışacağına onunla fingirdeşmesi muhtemel birisi olsun. Adamlar zaten ultimate serisini bozmaya başlamışlardı. Ama artık işin tadı kaçtı.

Yeni Örümcek bizi bozar abi. Bize gelmez.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Nedense insanları zenci olması değil gay olması üzmüş:D Bu seride Amerika'da hiç yoktan otuzbin satcak. Bunu kabullenmek lazım.Bir kaç yıl devam eder belki çok beğenilirse 616 evrenine kaydırılır.Zaten ultimate evreninde gay karakterler var.Colossus birtanesiydi şimdi de spider man alışın bunlara:D

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Yıllarca Peter Parker oku, şimdi gel onun yerine başka birini koy.

Aslında bu gerekli bir şey comicslerde karakterler çok sık öldürülüyor belli bir müddet sonra geri geliyor. Bu boşluk sırasında o karakterin namını yardımcıları yada yeni yetmeler sürdürür.Bane Batman'in belini kırdığında Jean Paul yeni Batman olmuştu. Final Crisis'te öldü sanıldığında Dick Grayson Batman,Damian Wayne Robin olmuştu. Aynı şekilde Kaptan America öldüğünde yerine Bucky geçti. Spiderman'in yanında dolaştırdığı bir side kick olmadığına göre bu adamın yeteneği varsa yeni örümcek olmaya hakkıda vardır.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
976
İzmir
Çizgi roman firmaları, sıklıkla radikal değişiklikleri deniyorlar.

Bir olay oluyor ve hooop o zamana kadar olan şeyler yok kabul ediliyor, reset atılıp baştan başlanıyor. Bir karakter ölüyor, bir şekilde diriliyor yada en baştan ölmemiş olduğu ortaya çıkıyor.

Bunlar firmaların ilgiyi arttırma çabalarıdır. Bir şekilde kızanlar olsa da, sürekli müşteriler o yüzden almayı bırakmazlar. Keza, birileri sadece merak ettiği için yenileri almaya başlar. amaç da en başından beri budur zaten. Yeni müşteri kazanmak yada eskilere farklılık sunmak.

Ha bunun için doğru yol orjini belli olan karakterleri değiştirmek midir? Bence de bu kabul edilemez ama bu tür enstanteneleri deneyecekleri kesin.

Hatta bana göre bu çoktan geç kalınmış bir durumdur. Örneğin Batman şimdiye kadar çoktan ölmüş olup, şu an okuduğumuz 3. yada 4. yada 5. Batman olan karakter olmalıydı. Ancak bir şekilde hiç kimse, hiç bir popüler karakterini öldüremedi. Bu tarihten sonra da öldürmeleri yada kökten değiştirmeleri zor görünüyüyor, arada bunlar gibi yapacakları kaçamakları saymazsak... :)

Son düzenleme:

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
540
Buradaki yorumları okuyup "a ne kadar maço, homofobik ve faşistsiniz" diyen salaklar çıkacaktır. Ama dediğimiz gibi onlar salak.

Marvel'in sorunu şu; hikayeleri bitti! Hikaye bitince, kahramanlarını kendi aralarında kapıştırdılar. Olmadı DC evreni ile kapıştırdılar. Yok efendim bilgisayar oyunlarının kahramanları ile kapıştırdılar. Çeşit çeşit animasyonlar yaptılar ama yapacak birşey yok. Hikaye bitmişse bitmiştir işte.

Spiderman'ın, son 10 yıllık hikayelerine bakıyorum, kitabın kapağını kaldırınca içim kalkıyor. Kız çocuklarına dönük Jinx kızları serisi mi desem, şeker kız Candy mi desem. Böyle tatlı şeker, minnoş minnoş bazı olaylar. Spiderman'ın tipi giderek ufaldı, çocuk gibi birşey oldu zaten. En son da gay yapmışlar tam olmuş.

Gay kahramana karşı değilim. İsteyen böyle bir karakter yaratsın, hikayesini yazsın, çıkarsın piyasaya. Ulan 50 senelik kahramanı niye bu şekle sokuyorsun?

Mary Jane ne olacak bu arada? Lazım değilse ben alabilirim onu. Kızıl kızıl.

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,516
örümceği tam öldürmüşler:D..yeni seri amerikaya hayırlı olsun...:Ğ

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
976
İzmir
Buradaki yorumları okuyup "a ne kadar maço, homofobik ve faşistsiniz" diyen salaklar çıkacaktır. Ama dediğimiz gibi onlar salak.

Marvel'in sorunu şu; hikayeleri bitti! Hikaye bitince, kahramanlarını kendi aralarında kapıştırdılar. Olmadı DC evreni ile kapıştırdılar. Yok efendim bilgisayar oyunlarının kahramanları ile kapıştırdılar. Çeşit çeşit animasyonlar yaptılar ama yapacak birşey yok. Hikaye bitmişse bitmiştir işte.

Spiderman'ın, son 10 yıllık hikayelerine bakıyorum, kitabın kapağını kaldırınca içim kalkıyor. Kız çocuklarına dönük Jinx kızları serisi mi desem, şeker kız Candy mi desem. Böyle tatlı şeker, minnoş minnoş bazı olaylar. Spiderman'ın tipi giderek ufaldı, çocuk gibi birşey oldu zaten. En son da gay yapmışlar tam olmuş.

Gay kahramana karşı değilim. İsteyen böyle bir karakter yaratsın, hikayesini yazsın, çıkarsın piyasaya. Ulan 50 senelik kahramanı niye bu şekle sokuyorsun?

Mary Jane ne olacak bu arada? Lazım değilse ben alabilirim onu. Kızıl kızıl.
Kemikdili, hikayelerin bittiği kısım hariç kesinlikle katılıyorum (Mary Jane dahil! :) )

Masaüstü oyun yöneticiliği yapanlar bilirler, birazcık olsun yaratıcılığı olanın hikayeleri asla bitmez, hele ki Marvel gibi geniş bir evrende, hele ki sürekli yazarlar çizerler değiştikçe... Buradaki olay şirket politikasıdır ve yeni müşteri pörtföyü yaratmak için farklı şeyler denenmesidir. Örümcek Adam gibi yüzlerce, binlerce belki onbinlerce hikayesi olan bir karakter için bile halen çok iyi hikayeler yazılabilme potansiyeli vardır.