Zamanın Ötesinde (Quantum Leap) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,596
34,987
İstanbul
Zaman-n-tesinde-1-E.png

1990’larda Star TV’de yayınlanan; başrollerini Scott Bakula (Doktor Sam Beckett) ile Dean Stockwell (Albert 'Al' Calavicci) in paylaştığı harika bir bilimkurgu dizisidir. Dünyada ilk kez Amerikan NBC kanalında, 26 Mart 1989 ile 5 Mayıs 1993 tarihlerinde 5 sezonda toplam 97 bölümü yayınlanmıştır.

Amerikan hükûmeti için Quantum Leap adlı bir zaman yolculuğu projesi için New Mexico seçilmiş ve Dr. Sam Beckett bu merkezin bir çalışanıdır. Sam'in bu projedeki zaman yolculuklarında ona merkezden Albert "Al" Calavicci isimli arkadaşı yardımcı olur. Zaman zaman holografik bir görüntü ile onun bulunduğu zaman giderek uyarılarda ve yönlendirmelerde bulunur.

Zaman yolculuğunda Sam bazen bir çocuk, bazen bir hayvan, bazen de bir kadın olabilmektedir. Ancak gittiği zamanda, kimliğine büründüğü kişiye ait hiçbir geçmiş ve gelecek bilgisine sahip değildir. Bazı yolculuklarında Al ile iletişiminin kesilmesi ona zor anlar yaşatmaktadır bu yüzden. Özellikle Amerikan tarihi olmak üzere pek çok tarihi olay da dizide resmedilmektedir.

Dizinin ana özelliklerinden biri de zamanda yolculuk yapan Sam'in her bölüm sonunda bir başka zaman ve olaya ışınlanması ve gelecek bölüm hakkında bir giriş yapması ve merak uyandırmasıdır.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,963
ordu-turkey
Değerli Baltimora nostalji kısmında paylaşımlarını fırsat buldukça takip ediyorum. Sanma ki yazmıyorum diye takip etmiyorum ama bazı diziler ya da konular benim boğazımda bir acı düğümlüyor, burnumda sızım sızı oluyor. Neden mi? Eski insan olunan günleri komşuluğun olduğu israfın olmadığı çocukların çocukluğunu güvenli şekilde yaşadığı o eski yılları hatırlıyorum ve yazmaya elim gitmiyor, tıkanıyorum. Ama sen lütfen devam et o eski güzellikleri hatırlatmaya. İyi ki buradasın. İyi ki varsın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
252
1,602
2022 yapımı Quantum Leap'e TV'de denk gelmiştim, fizikteki Kuantum Sıçraması'na hayran olmama rağmen dizi sarmamıştı. Sizin paylaşımınızla 1989 yapımı harikalığı keşfettim.
İlk iki bölüm Genesis'i de Michelangelo Antonioni'nin Julio Cortázar'ın öyküsünden sinemaya uyarladığı, muhteşem Blow Up'ın baş rol oyuncusu David Hemmings çekmiş.
Hemen 1989 Quantum Leap'in 5 sezonunu buldum ve izlemeye başladım.
Bayıldım. Harika paylaşım için sonsuz teşekkürler.
Blondie'nin Fun klibindeki intergalactic ruhtayım. İlham çağlıyor, muhteşem ötesi.
 
Üst