Zagor Renkli Hellingen Külliyatı

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
15
110
Merhaba Kıymetli Dostlar;
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm tamamı renkli “Zagor-Hellingen Külliyatı” ciltlerimi nihayet tamamlama imkânı buldum. Bu imkânı çok kıymetli çizgidiyarı sayesinde elde ettim. Tabii, asıl olarak, büyük bir emek vererek "Collezione Storica a Colori Zagor" serisini Türkçeleştiren “Yaşlı Kurt” üstada hakkını teslim etmek gerek. Bu nedenle hem çizgidiyarı hem “Yaşlı Kurt” üstada teşekkürü borç biliyor ve şükranlarımı sunuyorum.
Zagor’un, Hellingen ile olan toplam yedi macerasından altısını iki cilde topladım. (Yedinci Hellingen macerası renkli olmadığı için hariç tuttum.) Her bir cilt tam 1044 sayfa. Ciltlerin her birinin boyutu: Yükseklik 29 cm, genişlik 20 cm ve derinlik 6 cm.
Her cildin kapak sayfaları ve cilt içi ve düzenleme bana ait. Tasarım için Photoshop ve Adobe Illustrator kullandım. Ciltlerin giriş sayfalarında Zagor ve Hellingen’in tanıtımı var. Sonraki sayfalarda cildin içinde olan Hellingen maceralarının İtalya’da ve ülkemizde ilk ne zaman yayımlandığı bilgisi ve bu sayıların görselleri yer alıyor. Her cildin sonuna ciltte yer alan maceraların ilk kez yayımlandığı sayıların kapak sayfalarını düzenledim.
Birinci ciltte; Hellingen’in ilk dört macerası, ikinci citte ise Hellingen’in beş ve altıncı macerası var. Ayrıca ikinci cilde Zagor’un 500. sayısı olan “Kızılderili Büyüsü” adlı macerayı ekledim.
İkinci cildin sonuna Zagor’un en önemli düşmanlarının tam sayfa tanıtımlarını ve usta çizerlere ait Zagor posterlerini ekledim.
Saygılarımla…
 

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
15
110
Katılıyorum...Ancak cildin içeriği bu durumu göz ardı etmemi sağlıyor. Çok değer verdiğim bir büyüğüm de beyaz a4 kağıdı yerine kitap sayfasına baskı yapmamın daha iyi olacağını söylemişti. Netice olarak çok arzu ettiğim bu ciltlere sahip olmak
beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Saygılar...
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
3,038
8,539
İlginç ve başarılı bir çalışmaya el attığınız için tebrikler. En güzel yanı ise bu paylaşımda emeği geçen üstadları yad etmeniz apayrı bir güzellik. Eline yüreğine sağlık. Anladığım kadarı ile buna benzer çalışmalarınız devam edecek gibi. Başarılar ve kolaylıklar dilerim. Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,369
141,809
Çok güzel olmuş. Basılı olarak edinme şansımız varmı? Yoksa bizlerde kendimiz mi baskı almalıyız?
 

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
15
110
Maalesef sadece kendi arşivim için baskı aldım ve cilt yaptırdım. Bu arada epey tuzlu (!) bir fiyata malolduğunu da belirteyim. Dijital baskı yapan yerlerin kâğıt boyutundan sonra kullandıkları mürekkep kalitesine göre fiyat belirlediklerini de bu sayede öğrendim. Bir cilt için 5.000 TL fiyat belirleyen bile oldu. Ben iyi kalite olan mürekkebi tercih ettim. Neticede; bir örneği olmayan nadide -en azından benim için- bir eser. Cilt kapağı olarak 170 gr kuşa kâğıda baskı alıp mat selefon kaplattım (72x 33 cm boyutunda). Ciltleri, bulunduğum şehrin en iyi ciltçisi olarak bilinen ama bir süre önce emekliye ayrılan bir ağabeye özel rica ile yaptırdım. İkisi için toplam 360 TL cilt ücreti ödedim. Özetle; masraflı ama nadir bir eser oldu. İlginiz için teşekkürler...Saygılarımla...
 

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
15
110
Evet… Birkaç çalışmam daha oldu. Mister No Revolution, Zagor Darkwood Novels, Zagor Kökler ve Thorgal (Remzi Kitabevi) için cilt tasarladım. Her bir cilt tasarımı için Adobe Illustrator kullanmış ve PDF olarak kaydetmiştim. Maalesef hard diskim zarar gördüğünü için biri hariç tüm çalışma dosyalarımı kaybettim. Neyse ki ciltleme yaptıktan sonra kaybetmiştim…Elimde sadece Zagor Darkwood Novels’in PDF dosyası kaldı. Cilt payını da dikkate alarak 42x30 cm boyutundaki bu PDF dosyasını linkte paylaştım. Elindeki Darkwood Novels sayılarını ciltlemek isteyen arkadaşlar için faydalı olabilir. Saygılar…
 
Üst