The Loneliness of the Abyss - Yunanistan’dan bir çizgiroman (İngilizce)

MelihAbi

Yeni Üye
9 Nis 2020
47
801
Istanbul








Yunanistan'ın Pire limanından yola çıkan bir kargo gemisi açık denizde yol alırken, birdenbire gemideki tüm makineler ve elektronik cihazlar stop eder.

Mürettebat elinden geleni yapmasına rağmen bir türlü problemi çözemez ve sonunda çaresizlikle açık denizde beklemeye başlarlar.

Sonra aniden deniz dalgalanır ve devasa boyutlarda bir denizkızı ortaya çıkar.

Bu dev denizkızının yarattığı dalgalarla alabora olma noktasına gelen gemideki personel, şaşkınlık ve korku içinde can havliyle sağa sola koşuşurken, denizkızı onlara şu soruyu sorar:

Büyük İskender yaşıyor mu?

***

Efsaneye göre, Büyük İskender o zamanlar bilinen bütün dünyayı fethettikten sonra, artık önünde tek bir hedef kalmıştır: Ölümsüzlüğe ulaşmak.

Bu amaçla zorlu mücadelelerden sonra, ejderhaların koruduğu bir yerdeki Ölümsüzlük Pınarı’na ulaşır ve büyülü pınarın suyundan bir şişe dolusu almayı başarır.

Sonra bu suyu, sonsuza kadar dünyayı yönetmek için kendine başkent olarak seçtiği Babil’deki sarayına getirir.

Ama İskender’in kız kardeşi Thessalonike, sarayda masanın üzerindeki şişeyi görür ve içindekinin normal bir su olduğunu düşünerek, sadece susuzluğunu gidermek amacıyla büyülü suyun hepsini içip bitirir. Böylece farkında bile olmadan, İskender yerine kendisi ölümsüz olur.

Büyük İskender olan biteni anlayınca çok öfkelenir tabii, ama artık yapacak bir şey yoktur.

Genç kız ise istemeden kardeşine nasıl bir kötülük yaptığını fark edince, üzüntüyle tanrılara yalvarır ve bir dilekte bulunur:

“Canımdan çok sevdiğim kardeşim İskender'in öldüğünü asla görmek istemiyorum. Bana onun ölümünü göstermeyin ve mademki ben ölümsüz oldum, en azından onun da hâlâ hayatta olduğuna dair bir umudu ebediyen içimde yaşatmama izin verin.”

Bunun üzerine tanrılar Thessalonike’yi bir denizkızına çevirirler ve sonsuza kadar derin denizlerde yaşamaya mahkûm ederler.

İşte bu yüzden Thessalonike yüzyıllardır karşısına çıkan tüm gemicilere hep aynı soruyu sorar: “Büyük İskender yaşıyor mu?

Eğer gemiciler “Evet, Büyük İskender yaşıyor ve dünyayı fethetmeye devam ediyor.” derse, denizkızı gemiye zarar vermeden yoluna devam etmesine izin verir.

Ama eğer gemiciler “Hayır, Büyük İskender çoktan öldü!” derse, denizkızı bir kuyruk darbesiyle gemiyi parçalar ve tüm mürettebatı öldürür.

Lütfen buradan indiriniz:

 
Son düzenleme:

CEMMM

Yeni Üye
12 Tem 2023
55
216
İlk paylaşım. Süper. Forum yeni Balkan kazandı. Balkanın yokluğunu dolduracaksınız. Teşekkürler
 

gunayh

Yeni Üye
9 Kas 2011
128
324
Bu güzel sunum ve paylaşım için teşekkürler Melihabi. Türkçe çeviri ve balonlamasını değerli diyar abilerimizden bizlere hediye etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
 
Üst