Tehlikeli Bir Maddenin Kullanımı Artıyor

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,096
Kastamonu
İnsan sağlığı için çok tehlikeli bir maddenin kullanımı her geçen gün artıyor. Ne yazık ki bu maddeyi çocuklarımız da kullanıyor. Bu tehlikeli madde, bakın neler yapabiliyormuş:

* Bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.

* Vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.

* Çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir ve okul başarısını olumsuz etkileyebilir.

* Trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.

* Bakteri enfeksiyonlarına karşı savunma sistemini zayıflatabilir.

* Böbreklere hasar verebilir.

* Bakır ve krom eksikliğine yol açabilir.

* Meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.

* Kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.

* Safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.

* Gözleri bozabilir.

* Serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.

* Hipoglisemiye sebep olabilir.

* Midenin asidik olmasına yol açabilir.

* Çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.

* Koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.

* Ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

* Kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir.

* Diş çürüklerini artırabilir.

* Alkol bağımlılığına yol açabilir.

* Onu yüksek miktarda tüketmek Crohn's hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.

* Kireçlenmeye sebep olabilir.

* Astıma sebep olabilir.

* Mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir.

* Safra taşı oluşmasına yol açabilir.

* Böbrek taşı oluşmasına yol açabilir.

* Apendisite yol açabilir.



Maddeye bakar mısınız? İnsanlara bu kadar zararı Drakula bile veremez...

Sahi maddenin adını söylemeyi unuttuk değil mi:

ŞEKER

01dud.png
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,907
5,302
Tek taraflı yazılmış bu tür popüler tıp bilgileri inanın yarardan çok zarar veriyor. Bu kafayla alınırsa her yiyecek zehir olur sonuçta. Bir soru : Ya şeker olmasa ( sakın diğer maddelerde var denmesin ) ne olurdu canlılar ( insanlar ) ?..
 

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
388
873
selam

bu kadar zararlı bir şey i
egemenler bizim için yasakladı.o yüzden pancar ekimlerimizi
yasakladılar.
zararlı diye zeytin yağını tereyağını da yasakladılar.
hep bizim iyiliğimiz (!) için.
ne iyiliksever insanlar var.........
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,067
76,155
hiçbiryerde :)
Mükemmel karşı mesajlar gelmiş ve
böylece düşünmemize olanak verilmiş.
Doğru, aldığımız günlük besin yaklaşık
%60 karbonhidrat, %20 protein, %20 yağ'dan oluşmaktaysa,
karbonhidrat kötü değil, rafine edilmiş ve
gereğinden fazla olması kötü olabilir...
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
İşlem görmüş her madde vücuda zararlı, mümkün olduğu kadar doğal yolla beslenmeliyiz. Vejeteryen olmak da en iyisi aslında, yediğimiz tavuk ne gerçek tavuk, kırmızı etler de kimbilir ne zaman kesildi, çürümelerinin kaçıncı aşamasında? Askerliğimi yaparken biliyorum, askeriyede 2.dünya savaşından kalma etler vardı soğuk hava depolarında...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,931
İstanbul
İşlem görmüş her madde vücuda zararlı, mümkün olduğu kadar doğal yolla beslenmeliyiz. Vejeteryen olmak da en iyisi aslında, yediğimiz tavuk ne gerçek tavuk, kırmızı etler de kimbilir ne zaman kesildi, çürümelerinin kaçıncı aşamasında? Askerliğimi yaparken biliyorum, askeriyede 2.dünya savaşından kalma etler vardı soğuk hava depolarında...

Ben bunun (2. Dünya Savaşı'ndan kalma etler) bir efsane olduğunu düşünüyordum. Benim askerlik yaptığım zaman ve yerde de anlatılır ve yediğimiz etlerin 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu söylenirdi. Askerliğimizi aynı yer ve zamanda yapmış olma ihtimalimiz var mı?Benim Yaş 44 :)
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,997
83,941
Kasımpaşa
Ben yatılı okudum. 74-81 arası..70'li yılların sonuna doğru ara sıra geceleri yemekhaneyi talan edip ısıtmadan yenebilecek şeyler arardık.. İkinci dünya savaşı olmasa bile buzhanede 60'lı yıllara ait, mühürlü damgalı büyükbaş hayvanlar vardı..
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi


Ben bunun (2. Dünya Savaşı'ndan kalma etler) bir efsane olduğunu düşünüyordum. Benim askerlik yaptığım zaman ve yerde de anlatılır ve yediğimiz etlerin 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu söylenirdi. Askerliğimizi aynı yer ve zamanda yapmış olma ihtimalimiz var mı?Benim Yaş 44 :)

Ben senden birkaç dönem eskiyimdir, ama babam da kendi askerliğinden bahsederken aynı şeyi anlatırdı...Kuşaklardan kuşağa aynı etleri yemişiz demek, gerçi askeriyede özellikle erlerin yemeğinde et bulmak bayağı zordur, ben yedek subay olarak yaptığımdan eğitim ayları dışında pek karavana yemedim.
Şehir efsanesi değildir, kendim görmedim ama ben de mutfakla ilgili arkadaşlardan duymuştum, üzerinde yılı damgalı diye. Soğuk hava depolarında uzun yıllar kalabiliyor etler, tabii uygun koşullar sağlanırsa ki, bizim memlekette hangi konuda uygun şart sağlanıyor ki derseniz, o da ayrı konu. Çarşıdan kasaptan aldığımız etler, balıklar bile muhtemelen 1-2 yıllıktır bu arada...
 
Üst