Sven Hassel - Lanetliler Taburu

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,396
15,877
JyOKTu2s_o.jpg




Bu kitap, korkunç bir yıkımın yazar yaptığı bir insanın gerçek öyküsüdür. Sven Hassel insanlık dışı bir savaşta kaybettiği binlerce arkadaşına verdiği sözü tutmak için yazdı bütün bu satırları. Yazar olmak ya da ün kazanmak değildi düşlediği. Hemen bütün sevdiklerini elinden alan, anlamsız ve acımasız bir savaşı lanetlemekti tek isteği. Savaştan önce Almanyada işsiz bir yabancıydı, çaresizlik içinde Alman ordusuna giren bir Danimarkalı. Yönetim Nazilerin eline geçince firara kalkışmış ama yakalanarak Disiplin Birliğine sürülmüştü. Bu birlikte de onu Lanetliler Taburu bekliyordu. Bu bir tank taburuydu, savaşın en kanlı yerine, en tehlikeli cepheye sürülen, bir cehennemden ötekine atılan bir tabur. Savaş bittiği zaman bu taburdan hemen hiç kimse kalmamıştı geriye. Sven Hassel altı bin kişilik bir birlikten hayatta kalan birkaç kişiden biriydi; eline kalemi alıp anılarını yazabilecek kadar güç toplaması kolay olmadı. Ama sonunda ölen bütün arkadaşlarına verdiği sözü tuttu ve sağ kalan savaşın bütün iğrençliğini dünyaya duyurdu.
 

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
392
1,350
İstanbul
Sayın @oktayyapıcı13, bu paylaşım ile beni eskilere götürdünüz.
Sven Hassel'i ilk olarak ortaokula giderken okulun yanındaki kırtasiyenin camında "Onlar Ölürken" isimli kitabını görüp harçlıklarımı biriktirerek alarak tanımıştım.
Karakterler ve anlatılanlar çok gerçekçi ve çok çekici gelmişti.
Ardından yıllar içinde bu kitabın önce ve sonrası olduğunu keşfederek E Yayınları tarafından çıkarılan 14 kitaplık tüm seriyi tek tek alarak tamamladım.
Daha sonra ise bazı sayıların yeni baskısı "E" yayınları tarafından yeni kapaklar ile basılarak çıkarıldı onları da aldım.
Sonra internet gelişince https.www.svenhassel.com sitesini keşfettim. Görseller ile mest olmuştum.
Bu seri kitaplığımın daimi bir koleksiyon serisi olarak yerini almıştır.
Hatta yıllar sonra bir sahafta İngilizce olarak bir macerasınıda tesadüfen bulunca hemen almıştım.
Tüyap Fuarını gezerken, Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran E yayınları standına bu yayınları sadece görmek için bile giderdim.
Artık basmıyorlar ama standlarına koyuyorlardı, bu sene artık göremeyince o an orada yayınevi çalışanı olan beyefendiye nedenini sorduğum da ; Sven Hassel'in oğlunun çok yüksek seviyede telif istediğinden dolayı artık komple bıraktıklarını söyledi.


Not: Şu an https.www.svenhassel.com sitesinde daha önce olmasına rağmen bu serinin yayınlandığı ülkeler arasından Türkiye çıkarılmış.

Paylaşım için çok teşekkür ederiz. 👏 👏 👏
 
Son düzenleme:
Üst