Rodeo Yayınevi ve biz...

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,059
75,889
hiçbiryerde :)
"...Bizler çizgi romancı olarak sevgi dolu insanlar olduğumuzdan..."
bunu çok sevdim.
hayat dediğin nedir ki,
"üç günlük dünya" ya da "işte geldik gidiyoruz"...
gerçekten ama gerçekten sevgi ve saygı olsa bizde,
farklı olurdu....
nasıl derseniz,burada açıklanacak gibi değil,
biz okuyucular daha güçlü olurduk,
yayıncı da güçlü olurdu,
kimsenin kimseyi kırmasına gerek kalmazdı, vs vs...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,094
Kastamonu
Bence Ken Parker'in yaratıcısı/üreticisi kimse, Rodeo'nun yaptıklarını ona anlatmak lazım. Direnc11 ve diğer arkadaşların yazdıklarından kısa bir özet çıkarıp İngilizce'ye çevirdikten sonra Diyar'da paylaşın, aynı mektubu hepimiz gönderelim...

Özetle şunu söylemeliyiz:

Çizgi Diyarı'nın üyesi olan 35.000 kişi, "Türkiye-Çizgi Roman" gerçeğinin en az yüzde 80'ini ifade eder. Çok sevdiğimiz Ken Parker'in Türkiye temsilcisi, bu yapıya zarar vermeye çalışıyor...
 

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
642
18,115
Çizgiromandan nefret ettiren çzigiroman yayınevlerini boykot olayına canıgönülden katılıyor olsamda Özür dilerim ama ben bu boykota katılamayacağım... Bildiğim kadarıyla birkaç yılda 1 kere bir kitap çıkarıyorlarmış, onu da ben almıyorum...:)
 

NadirCevahir

Yeni Üye
8 Eyl 2012
34
33
esattr hocam siz yaşıyormuydunuz ne zamandır yoksunuz ortalıkta bıraktınız mı yoksa çizgi roman çevirip balonlamayı?
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Rodeo'dan Adah macerası çıktığında internette hemen siparişini vermiştim. Değerli Bakunin sağolsun iki yıl önce çevirmişti ama Rodeo'nun yayın politikasından nefret etmeme rağmen zaten okudum diye düşünmeyip hemen aldım. Bir çoğumuz aldı. Çünkü iyi bir çizgi roman okuyucusu okumakla yetinmez, koleksiyonuna katmak ister, sevdikleriyle paylaşır, armağan eder. Başka türlü davranmak düşünülemez.
Macerayı bitirdiğimde içime bir kurt düşmüştü; çünkü bir açıklama yapılmadan telif hakları kanunundan bahsediyordu. Allah verede saçma sapan bir şey yapmaya kalkmazlar diye içimden geçirmedim değil. Şimdi öğreniyorum ki, maalesef içimde beliren kaygı gerçek olmuş ve biz çizgi roman okurlarını küstürmek pahasına mesele etmişler, gereksiz, anlaması imkansız, tatsız bir yere taşımışlar ve bunu da burada bir çok arkadaşın bahsettiği şekilde, anlatınca, yazınca garip gelsede Ken Parker'ın ruhuna ihanet edecek şekilde yapmışlar.
Bakunin iki yıl önce çevirmiş, yıllardır herkesin okumak istediği bir Ken Parker macerasını hiç bir bedel beklemeden paylaşmış, fenamı etmiş. Bizlerde Rodeo'nun yayın politikasından haz etmesek de almamazlık mı etmişiz! Adah macerasının çıktığını ben forumdan öğrenmiştim, eminim ki benim gibi bir çok kişide başka kanalların yanı sıra forumdan öğrenmiştir.
Hal böyleyken Rodeo'nun derdi nedir anlamak mümkün değil, niye iki yıl önce suç duyurusunda bulunmamışlar o zaman!
Arkadaşlarıma katılıyorum, Rodeo'yu protesto etmek, ürünlerini almamak - zaten Ken Parker'dan başka hiç bir kitaplarını almadım - tavrımızı göstermemiz gerekli. Rodeo tavrını değiştirmediği sürece almayacağım diyemiyorum, malum Ken Parker'dan kolay ayrılınmaz ama kendi adıma ben az 3-4 yıl uzak kalırım.
Konu satışlar, düzensiz çıkan yayınlar, Türkiye'de çizgi roman, vs. değil, hiç karıştırmayalım. Konu ve sorun olan Rodeo'nun yaklaşımının kendisi ve bu yüzden de sert bir protestoyu hak ediyor!
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Valla arkadaşlar basmıyorlar ki boykot edelim. Ben zaten Ken Parker almıyorum, ısınamadığım ve bu yüzden kendimi kınadığım çizgi romanlardandır. Çizgi roman yayıncıları insan doğasının en temel yanı olan mülkiyetçilik duygusundan bîhaberler. Tamam, burada paylaşım yapılıyor ama bu, benim param olduğu sürece orjinallerine sahip olma güdüme engel değil. Üstelik hiç okumadığım bir çizgi romanı sitede görüp peşine düşebiliyorum.
Kendi ayağına kurşun sıkmak dedikleri bu olsa gerek. Ben boykot etmiyorum çünkü Rodeo bunu kendi kendine zaten yapıyor.
 

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,396
İstanbul
Almıyoruzzzzzz ve aldırmıyoruzzzzz. Geri adım atsınlar medeni insanlar gibi uzlaşma yolunu seçip adam olsunlar. Forumda dönen mesajlardan ötürü uğradıkları zararı şu an kestiremiyorlar. Ama merak etmeyin en kısa zamanda görürler. Hukuki bir yol seçerek önemli bir adım attıklarını sanıyorlar ama çok yanılıyorlar. Belki fazla çizgi roman alıcısı yoktur ama şöyle basit bir mantık ve hesap yürütelim arkadaşlar. Ben almıyorum: etti bir. Çevremden dostlarıma almamalarını rica ediyorum. Fazla kişi değil. kasmadan 15 kişi diyorum. Etti 16! Her birinden 3-5 kişiye bu boykotu iletmelerini rica ediyorum. Ve rica edersem emin olun uygulanır. Öyle lafın gelişi bir rica değildir. Minimum 3 kişi desek. Eder 45. Etti mi toplamda 61 kişi?!!!! Ne oldu sayın yayınevi? Ben tek kişi olarak en az 60 kişinin dikkatini çekebiliyorum. Sen yayınladıklarınla kaç kişinin dikkatini çekebiliyorsun veya bileceksin bakalım! Arkadaşlar bu şekilde hareket edin. Malum yayınevi geri adım atsa bile bir ders olsun akıllarını başlarına alsınlar. Destek olacaklarına köstek olmasınlar. Sevgiler....
 

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
394
ya hu zaten senin kitaplarını satın alan bu insanlar.nasreddin hoca fıkrası gibi kendi bindiği dalı kesmek diye buna derler.neyin peşindeler acaba.anlamak güç,kınıyorum!..
 

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,396
İstanbul
Fuarda hepimiz toplaşalım bunları iyicene bir rezil edelim diyorum. Elimizde onların yayınladıkları ne kadar çizgi roman varsa hepsini fuarda milletin ve diğer firmaların önünde iade edelim.
 

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
349
İzmit/Gölcük
yayınevleri bu güzel siteye ve üyelerine neden düşman gibi davranıyor bilemiyorum.daha önce de defalarca belirrtiğim gibi kocaeli'de çizgiroman bulmak zor, arada gazetelerle veriliyordu onları topluyordum toplayabildiğim kadar ama bu site sayesinde kocaeli'de çizgiroman satan bir sahaf'ın adresini öğrendim, internette güvenle alışveriş yapabileceğimiz siteler hakkında bilgi de veriliyor zaman zaman.hiç bir karşılık beklenmeden yeni çıkan her ürün hakkında bilgi veriliyor, almaya ve yayın evlerine destek olmaya davet ediliyor üyeler ama yine de bu site ve yöneticileri bir türlü yaranamıyor yayınevlerine.

rodeo kitap'ı bu tutumundan dolayı bende protesto ediyorum !
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Kınamaya vs...ye hiç gerek yok.

Birincisi, bilen bilir genelde tartışmalarda yayınevlerinin tarafındayımdır.

"korsan almayın" derim, "piyasada olan serileri çevirip balonlamayın" derim, "fiyatlardan şikayet etmeyin, daha çok alırsanız yayınevleri fiyat düşürür onlar da kazansın siz de ileride ucuza okuyun" derim, "yayınevlerinin piyasada aktif satıştaki ürünlerini taramayın" derim. Kısacası, yayınevi dostu, iyi bir müşteriyimdir. Ayda çizgiroman ve kitaba 100 TL ve üzeri para harcarım, asla da korsan almam.

Lakin, sebepsiz yere bir çizgi roman forumuna saldırmaları acizlik, beceriksizlik göstergesi... Zaten olacak oldu, kendilerine verilecek en büyük zararı verdiler. Bu süreç, bu yayınevini kapanmaya kadar götürebilir.

Sensei`nin söylediği gibi "ben almıyorum ve çevremdekilere almayın" diyorum. Çoğumuz böyle yapıyoruz, hadi 61`er kişi değil de 10`ar kişi desek bile yeterince büyük bir rakam eder. O yüzden kınamakla vs. uğraşmaya değmez, kendi müşterilerini kaybetmek konusunda bu kadar isteklilerse bu isteği kırmayınız... Yeterince kişiye konuyu iletmeniz yeterli, kınayıp ne yapacağız ben bu noktadan sonra özür dilemelerini yada konuyu geri çekmelerini şahsen kabullenemem. İbretlik bir durum olmasını isterim :)
 

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
834
herkes hata yapabilir. önemli olan hata yaptığını anladıktan sonra ne yaptığıdır. bence biraz daha beklemek gerek. sayın kaptan bakunin bizleri gelişmelerden haberdar eder ise iyi olur. redeo yayınevinin bu durumu düzelteceğini umuyorum. açıkçası redeonun ken parker gibi bir kahramanı yayınlaması kahramanca bir tutum ama çizgi diyarına bu yaptığı anlaşılır gibi değil.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,368
12,935
iskenderun-Hatay
Ülkemizde en popüler çizgi roman bile 400 tanecik satıyor, bu 400'ün büyük çoğunluğunu Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan ben ve diğer Çizgi Diyarı üyeleri alıyor, sanırım demek istediğimi anladınız..
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,313
49,978
NeverLand
Dün emniyete gidip ifademizi verdik.
Rodeo Yayınevi'nin, saçma sapan Ken Parker ve Dylan Dog'larını tek başına tarayıp paylaşma suçlamasına karşı elimizden geldiğince kendimizi savunmaya çalıştık. Yani çok umurumdaymış gibi avukat mahkeme filan...İki senede bir kitap çıkartarak mı sevdireceksiniz kendinizi bu insanlara? Devam edin bakalım nerede patlarsınız...
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Dün emniyete gidip ifademizi verdik.
Rodeo Yayınevi'nin, saçma sapan Ken Parker ve Dylan Dog'larını tek başına tarayıp paylaşma suçlamasına karşı elimizden geldiğince kendimizi savunmaya çalıştık. Yani çok umurumdaymış gibi avukat mahkeme filan...Buradan duyuruyorum: Sevgili Rodeo yöneticileri her kimseniz çıkın da adam gibi derdinizi söyleyin. Para filan peşindeyseniz onu da bilelim...İki senede bir kitap çıkartarak mı sevdireceksiniz kendinizi bu insanlara? Devam edin bakalım nerede patlarsınız...

Geçmiş olsun Sevgili Bakunin.

 
Son düzenleme:

Zeljko

Yeni Üye
12 Ara 2023
46
325
Rodeo Yayınevi Ken Parker'ı yayınlamaya devam ediyor mu?Hiçbir mecrada bu soruya cevap alamiyorum,bıraktılar mı yoksa devam edecekler mi?Mondadori edisyonuyla serinin bitmesine sadece 8 sayı kalmisken bu yaptikları en hafif tabirle "saygısızlık" değil midir?
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Rodeo Yayınevi Ken Parker'ı yayınlamaya devam ediyor mu?Hiçbir mecrada bu soruya cevap alamiyorum,bıraktılar mı yoksa devam edecekler mi?Mondadori edisyonuyla serinin bitmesine sadece 8 sayı kalmisken bu yaptikları en hafif tabirle "saygısızlık" değil midir?
Merhaba!
Aynı dertten bende muzdaribim, şu sayılar bitse de Rodeo sayfasını hayatımda kapatsam artık.
 
Üst