Mister NO Lal KM 001a Mister NO

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,457
8,513
İzmir
Forumda eksikliği en fazla hissedilen serilerden birisi; Lal Kitap'ın bastığı Mister NO Klasik Maceralar Serisi.

Forumda olan taramaların çoğunluğu eski ve kötü taramalardan oluşuyor. Elimden geldiğince elimde olan kitapları tarayıp, düzenleyip paylaşacağım.

Ben 1-51'lik bu cilt serisini 2022 yılı içerisinde İstanbullu Recep İŞEDER abimden satın almıştım. Recep abi çok sıkı bir koleksiyoncu. Tanıyanlarınız mutlaka vardır. Elindeki kitaplar gerçekten çok temiz. Sanki yeni basılmış gibi.

Sıfır kitap fiyatlarındaki müthiş artış ne yazık ki ikinci el kitap fiyatlarını da etkiliyor. Bu KM ciltlerinin 15-20 TL'ye satıldığı günler o kadar da uzak bir geçmiş değil maalesef. Örneğin Martin Mystére KM serisini tanesi 20 TL'den Tarık Alemdağ abiden almıştım. Şu anda Martin Amcanın ilk cildi 300-400 TL civarında... Nereden nereye... Martin Amcanın eksik ya da düzgün olmayan kitaplarını da ara ara paylaşacağım. Onun da müjdesini şimdiden vereyim.

Paylaşacak olduğum diğer kitaplara gelince...

Oğlak Yayıncılık 168'lik Teks Altın Seri. Facebook gruplarını takip ediyorsanız mutlaka ismini duyduğunuz Mehmet Şerif TANYOL abimden satın aldığım bir seri. Sağ olsun bu seriyi ondan satın aldım geçtiğimiz aylarda. Gerçi elimde olan sayıları vardı ama 168 adet fasikül ilanını görünce balıklama dalmıştım almak için.

Oğlak Yayıncılık 204'lük seriyi de Bursalı Umut SAVCI'dan satın aldım yine geçtiğimiz yıl. Umut'tan daha önce Hoz Comics Tom Braks serisini, Büyülü Dükkan 10'luk Thor serisini de almıştım.

Gelelim Serseri Pilot'a...
Senaryosunu Nolitta'nın yazdığı ve Ferri'nin çizdiği efsanevi ilk macerayla başlıyoruz yolculuğumuza.

Ferri, Mister No maceraları içinde sadece ilk macerayı çizdi bildiğiniz gibi. Daha sonraları ise sadece kapak ressamı olarak görev aldı.

Efsanevi ilk sayı sizlerle. İyi okumalar.





 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,224
5,065
Harika bir proje, harika bir müjde.

Martin KM'lerde ilk cilt özellikle en az bulunan olduğu için, o ayrı bir pahalı. Ama bunu biliyorsunuzdur zaten. ;)
Bu arada Martin KM'lerin hepsi, vefat eden dostumuz (toprağı bol olsun) tarafından çok düzgün ve teksayfa olarak, yüksek kalite taranmıştı. Sanırım siz, başka Martin Mystere'lerdeki kötü taranmışları kastediyorsunuz.
 

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,391
Değerli üstadım şu emeğiniz saymakla bitmez, verdiğiniz bilgilerde ayrı emek,
İyiki varsınız, teşekkürler.
 
Üst