Marvel’in kahramanlarından 8′ini birarada göreceğiz..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,740
44,229
denize sıfır
4 Mayısta ülkemizde vizyona girecek olan The Avengers filmi, Marvel’in en güçlü kahramanlarından 8′ini bir araya getiriyor.




scroll.jpg



Marvel kahramanları yeni nesil bir seriye imza atıyor. The Avengers filminde bir arayaolan Iron Man ve arkadaşları, Thor’un kudretli düşmanı Loki ile karşılaşacak. Serüveni bu noktaya taşıyan filmler ise Iron Man 1, Iron Man 2, Captain America ve Thor. Bu filmlerde bulunan bazı ortak karakterler ve olaylar, bir nevi The Avengers’ın da alt yapısını oluşturdu. Ülkemizde 4 Mayısta vizyona girecek olan film, birçok kişi için sinema tarihinin en güçlü kahramanlarını bir araya getiriyor.
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Mecbur izleyeceğiz ama filmlerden çizgi romandan aldığım zevkin 10'da 1'ini almıyorum.

Bu arada Captan America Loki'ye karşı savaşta ne yapacak, merak içindeyim. Bu arkadaşın süper güçleri yok ki. Loki tanrısal güce sahip bir kahraman. Neredeyse Mephisto gücünde. Captain America Kalkanını mı fırlatacak bu tanrıya? Tekme mi atacak? Ne yapacak?

Amerikalıların milliyetçi takıntıları, düz Amerikalı'ya Kuzey Avrupa'nın kötülük tanrısını tekmeletecek herhalde.

Bu arada, Odin ve Thor sadece Nordiklerin değil, Turani halkların da kadim tanrıları arasında yer alır. Orijinal Odin'in tek gözü kördür ve bir karga besler. Besle kargayı oysun gözünü. Nitekim Thor'un yakın dostlarından Hogun, bariz şekilde Turani'dir.

Not: Turani yerine Türk de denebilir. Ancak Turani kelimesi daha derin bir tarihsel anlamı ifade ediyor. O yüzden tercih ettim.
 
Üst