Martin Mystere KM 019d - Küçük İnsanlar [Sansürsüz]

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
333
3,899
İtalyanca yayınlar kullanarak, Türkçe yayında sansürlenen kareler düzenlendi. Sansürlü Türkçe sayfalar albümün sonuna taşındı.
Kareleri düzenlenen sayfalar: 42, 43 ve 44 (Baskıda 330, 331 ve 332. sayfalara denk) geliyor.



Not: Sansürsüz serisinde yükleyeceğim hiçbir tarama bana ait değildir. Ben sadece sansürlenen kareleri İtalyanca kopyalarını kullanarak düzenledim, resimleri çözünürlüklerine dokunmadan optimize edip %5 kurtarma kaydı ekleyerek RAR formatında arşivleyip CBR formatına dönüştürdüm.
 
Son düzenleme:

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
333
3,899
Sayın @cizgicocuk, merakımı mazur görün, o sayfaların sansürlü olduğunu nasıl bildiniz ve sizce neden sansürlemişler, bir kanaatiniz var mı?

Sansür başladığı zaman Lal kitap o sayının girişinde bir açıklama yazısı yayınlamıştı. Avukatlarına danıştıklarını ve önlem olarak sigara ve tütün içeren kareleri göstermeyeceklerine dair. Sonraki birkaç albümde sigara ve tütün içeren karelerde bu ürünler ya tamamen silinmişti ya da pikselleştirilmişti. Gerçi arada gözden kaçırılan karelerde vardı. Birkaç albüm sonra bu işleme son verdiler ve yeniden sansürsüz yayınlamaya başladılar. Bundan Zagor, Mister No vb gibi diğer yayınlar da etkilendi.
 
Üst