Mars'ta İnanılmaz Olay

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,096
Kastamonu
Nasa'nın Mars keşif aracı Cruosity'nin en son gönderdiği fotoğraflar, bilim dünyasında atom bombası etkisi yarattı... Mars yüzeyindeki bir kayanın üzerinde tanıdık bir imzaya rastlandı...

Alınan bilgilere göre, Cruosity'nin geçen hafta dünyaya ulaşan görüntü ve resim paketi incelenirken bir fotoğrafta görülen ayrıntı, kurumun merkezinde çalışan herkesi şok etti. Önce olayın şaka olduğunu düşünen bilim adamları, fotoğrafın Cruosity'nin gönderdiği orjinal resimlerden biri olduğunu anlayınca gözlerine inanamadı. Bir haftadır tüm olanaklarını olayı aydınlatmaya yönlendiren Nasa işin içinden çıkamayınca, fotoğrafı dünya ile paylaşmaya karar verdi. Dün akşam Nasa'nın kurumsal sitesinde yayımlanan fotoğraf, dünyanın bütün üniversite ve uzay araştırmaları kurumlarınca mercek altına alındı. Henüz herhangi bir ülkeden konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Mars yüzeyindeki kayalık bir alanın fotoğrafında hepimizin yakından tanıdığı bir şahsiyetin imzası bulunuyor. Ancak asıl ilginç olan, fırça kullanılarak siyah boya ile yazılmış yazının bulunduğu kayanın önünde hiç ayak izi görülmemesi. Bilim adamları bunun, yazının oldukça uzun bir zaman önce yazıldığının kanıtı olduğunu düşünüyor. Dr.Smith Jones, yazının silinmeye yüz tutmuş olmasına da dikkat çekerek, yazarın en az 5 yıl önce Mars yüzeyinde dolaştığının anlaşıldığını belirtiyor. Dr.Jones şunları anlatıyor:

"Biliyorsunuz, bizim gezegenimizinki gibi olmasa da Mars'ın da bir atmosferi ve atmosfer olayları var. Bizler kayanın önündeki ayak izlerinin, zaman içinde bu atmosfer olaylarının etkisiyle silindiğini düşünüyoruz. 5 Yıl bunun için yeterli bir süre. Mars atmosferindeki asit yağmurlarına bu kadar zaman dayanabildiğine göre yağlı boya kullanılmış olmalı. Eğer su bazlı plastik boya olsaydı, asit yağmurları onu birkaç ay içinde tamamen yok ederdi. Şimdi, asıl yanıtlanması gereken soru şu: Tosun kim ve oraya ne zaman, nasıl ulaştı?..."


tosun2.jpg



Tosun imzalı kaya, ikinci fotoğrafta Cruosity'nin arkasındaki mavi ok ile gösterilmiş bölgede bulunuyor. Ayrıca Nasa uzmanları önce, Cruosity'nin hemen önünde görülen ayak izi benzeri oluşumların Tosun ile ilgisi olabileceğini düşünse de, arada kalan bölgede hiç iz olmamasına dayanarak bu fikri elemişler.


tosununayakzleri2j.jpg
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,063
2,797
tosun hepimizin malumu bir yer altı(underground ) türk yazarı en çok okunanlar listesinde bir zamanlar önde giderdi.Ulan tosun a bak hela kapılarında yazacak yer kalmayınca ta marsa çıkmış mesajını gene yazmış ama birileride "oğlum tosun sen daha toysun okuyan sana ... "yazarsa şaşmamak lazım eh marsta uzak değil zaten 16 veya 17 nolu iett ordan geçiyor dimi ...:) :)
 

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,279
Tosun değil; Sayın Mustafa Topaloğlu... Geçen hafta uzayda bir dolaşıp geleceğini söylemişti. Kesin O yazmıştır.
 

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,392
tosunun, okuyanlara karşı sergilediği bu tavır çocukluktan gelen bir sorunla ilgiliymiş
okumayı bir türlü sökmeyi başaramayıp okuldan ayrılmak zorunda kalınca
uzaktan okula giden çocuklara bakarak hep kin ve nefret besleyerek büyümüş
sonunda bir gün karar vererek düğmeye basmış ve harekete geçmiş

işte o gün bu gündür tosunun okuyanlara karşı kin ve nefretini her yerde görebiliriz

marsa kadar gidip bu işi bu kadar ileri götürmesine
tosunun "canlılığın uzaydan gelme terotisi" ni duymasıyla beraber
bir zamanlar mars ta su bulunduğunun kanıtlanmasınıda eklersek
yeni başlattığı bu akıma
"tosun başlangıç" adını vermemiz sanırım hiçte yanlış olmayacaktır
 
Üst