Marmara Çizgi Yayınları'nı boykot ediyorum

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Çizgi Diyarı yöneticileri ve bu paylaşımların bizi ulaşmasını sağlayan diğer arkadaşlar, hepinize tek tek teşekkür ederim. Kendilerini, sizin verdiğiniz emeği görmeyerek sizden üstün gören o şahısları kınıyorum, eyleminize siz tamam diyene kadar katılıyorum.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,148
4,536
Yaşı kemale ermiş dostlar bilir yıllar önce gazete satışları düşünce yayıncılar tencere tava vererek çıkış aradılar.Marmaranın yaptığını bir reklam olarak değerlendiriyorum ve boykota katılıyorum.
 

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
93
bu forumdaki arkadaşların dediği gibi konunun sabiplenip gündemden düşürürmemesi lazım zamanımızda insanlar yağcılık peşine düşmüş birbirlerini pohpohlamışlardır bu forumda herkesin boykot yazısını okudum sadece bir yerde katılmıyorum marmara çizginin daha kitaplarını almamak ve burda kattiyen yayınlamamak bu sitedeki yöneticilere üyelere özellikle bu çizgiromanları binbir güçlükle bize ulaştıran balonlayan arkadaşlara yapılan büyük bir saygısızlıkdır bu ben kendi adıma konuşuyorum ben sadece okuyucuyum eminim cevirenler balonlama yapanlar saatlerce ugraşıyorlar bizlere hazır ediyorlar gözleri beyinleri yoruluyor bu kişilere saygı duyulması lazım unutmasınlar ki bu site sayesinde isimleri duyuyuyorlar ayrıca bu site ç.r sevdirdi ve platin gold gibi üyelikler yapmıyor çok titiz bir çalışma var bu sitede animeler olsun çizgiromanlar olsun herşeyin başı saygı ve sevgi unutmayalım unutturmayalım
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,452
Deliler Köyü
Uzun zaman olmuş aradan geçen, başlangıçta yılların vermiş olduğu hayal kırıklıklarından dolayı forumlara karşı bir önyargı ve soğukluğum vardı, buradan da al kaç yapardım bir teşekkür bile etmeden. Bir avuç kendisine "köyün delisi" diyen adam karşılıksız bir şeyler paylaşıyordu koşulsuz engelsiz. Nereden bilebilirdim ki bir gün o köyün delilerinden birininde kendim olacağını...
İlk başlarda sağdan soldan alıntılar yaparak destek verme isteği daha sonraları meşakkatli fakat insana inanılmaz bir mutluluk veren tarama yapmaya dönüştü. E tarama yapmak için ÇR almak gerekli elbette. Birçok kez 50 100 TL lik ÇR almak için Kadıköy'e inip bankadaki tüm paramı sıfırladığımı hatırlıyorum...
40 yaşına geldim bilerek onursuz bir işin olayın içinde bulunmadım, gayet iyi bir maaş aldığım halde son işimden benim sorumluluğumda çalışan arkadaşlarıma reva görülen davranışlardan dolayı istifa ettiğimin en yakın şahidi Ertuğrul Ağabeydir. Falanca bizimle ödül almaktan sıkıntı duymuşsa gelip bir daha o ödülü almayıversin efendim. Ama pezevenk yakıştırmasını hakedecek bir olay yaptığımızıda sanmıyorum ve sahibine iade ediyorum. Üstelik bu sözü sarfeden kişiyle Büyülü Rüzgar'da ki tanışmamızda ÇR satışlarına Çizgi Diyarı gibi forumların büyük katkısı olduğu konusunda hemfikirdik. Peki ne oldu geçen 1 senelik süre zarfında da 180 derecelik bu fikir sapması gerçekleşti. Birileri üstüne vazife olmayan işlere kalkışıp aradan nemalanmak mı istiyor diye düşünmeden edemiyorum.
Şu aralar maddi sıkıntıdan ÇR ve kitaba para ayıramıyorum malum 6 aydır işsizim. Maddi durumum düzelince almayarak ve bahsi geçen şirketlerin(şirket diyorum çünkü onların işi sadece nasıl para kazanacaklarını düşünmek, bu işe birazcık gönül vermiş olsalar yaptıkları işe özen, okuyucularına da saygı gösterirler) yayınlarını indirip okumaktan vazgeçiyorum.
Şimdi len borte'ye bak ne kadar sakin ve efendi yazmış diye şaşıranlarınız olacaktır :D. Eh iki kelamda Delikurt üslübunca edelim. Bahsi geçen şahıs ve şirketlere yüzer gram kına yolluyorum, boykottan sonra temsili olarak yakarlar :D. Sürç-ü lisan ettiysem affola...
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
914
asıl yazacaklarımı kapanan konuya yazmıştım...ne yazık ki ben gönder'e basamadan konu kapatılmış, uçtu gitti :( neyse bir iki kelime söyleyeceğim var onları söyleyeyim bari...

ben marmara çizginin boykot edilmesini doğru bulmuyorum...son yıllarda okuduğum en iyi çizgi roman olan astonishing x-men'i türkçeye kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ederim...herkesin bu çizgi romanı okumasını şiddetle tavsiye ediyorum...kesinlikle pişman olmayacaksınız...

ödül töreninde diyar hakkında ne söylendiğini tam olarak bilmiyorum...sanırım net olarak kimse bilmiyor...ama olay sadece "forumlara da mı ödül verdiniz"den ibaretse aşırı tepki verdiğimizi düşünüyorum...

sonuçta burada yapılan paylaşımların hiç bir yasal dayanağı yok... her ne kadar hepimiz gönüllü olarak burada bulunuyor ve bu işten hiç bir maddi karşılık beklemiyor olsak da yasal olmayan bir iş yapıyoruz ve kanunları ihlal ediyoruz...hal böyle olunca da onlar bizi illegal, korsan veya beleşçi, ne dersek diyelim, bir topluluk olarak görüyorlar... onlara göre gerçek çizgi roman okuru kitapçıya gidip para veren adam, forumda tarama yapan ya da yazı yazan, çeviri-balonlama yapan değil... (aslına bakarsanız ikisi de aynı adam ama gel de bunu anlat bakalım)

neyse son olarak keşke çizgi roman okurları platformunun düzenlediği ödül töreninde en iyi forum dalında bir ödül verilmeseydi de bu tatsızlıklar hiç yaşanmasaydı diyerek bitirmek istiyorum...biz en iyi forumun çizgi diyarı olduğunu zaten biliyorduk, o yüzden buradayız, o yüzden oylarımızı çizgi diyarına verdik...ödüle falan ihtiyacımız yoktu...

sanırım ümit de bu olayın yaşanmış olmasından dolayı ödül törenini düzenleyen kişi olarak (doğru biliyorum değil mi?) kendisini sorumlu tuttuğu için bir arada kalma duygusu içerisinde pek çok şeyi yazdı... kırıcı olmadan bu konuların kapatılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum...

isterseniz ödülü de geri verelim, eğer birilerini rahatlatacaksa (gerçi bunu teklif etmek benim haddime değil ama) eğer tavırsa bu da bir tavırdır...hem de bence boykottan daha yapıcı ve olumlu bir tavırdır...ne dersiniz?

çizgiyle kalın...
 

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
835
marmara çizgi yayın kalitesi yetersiz bir yayın evi, sahibi nezaket sahibi olmayan biri vs. olabilir bilemem ama çizgi roman dünyasına yapılan en küçük katkı bile bence değerlidir ve hemen silinip atılmamalıdır. çizgi romanın ç sinin bile olmadığı bir ülkede her kim çizgi roman adına bir şeyler yapıyorsa desteklenmelidir.
arkadaşlar ne istiyorsunuz, kendini bilmez bir laf edildi diye marmara çizgi batsın ve marmara çizgi ile çalışan, bu işten ekmek yiyen insanlar ekmeğinden mi olsun, istediğiniz bu mudur. ben bu boykot tavrını kimse kusura bakmasın çocukça buluyorum.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Sayın gruznan unutmayınki buradaki üyeler oylamada oy kullandılar kazanan kişillerin aldıkları oyda bu forumdan katılımcıların oylarıda var bu forum için oy verdik neden ödül geri verilsin ?

Yine boykot olayı kişinin isteğine bağlı ben kimsenin zorlandığını görmedim, yapılan hareket ile ilgili kilitlenen konudaki yöneticimiz direnç'in mesajını okuyun .

Telif olayına gelince o biraz geniş bir konu oluyor bence, mesela yıllar önce yayınlanmış yayın evi tarih olmuş ÇR'lerde var onların hakları şimdi kime ait oluyor, türkiyede hiçkimsenin yayınlamadığı seriler var onları okumak isteyen insanlar nasıl ulaşacak ,çizgiroman zevkleri çok çeşitli olan bir milletiz İtalyan seven var,Fransız seven var Comic seven herkezin her istediklerini ulaştırmayı başarabilirlermi .

Birde o adamların bakış açısına gelelim beleşçi korsan olarak görüyorlar forumdaki insanları ben buna kilitli konuda bahsettiğim mangaları örnek veriyorum bu adamlar çok büyük dürüstlük abideleride türkiyede yayınlanmamış illegal şekilde izlenen populer animelerin mangalarından pirim yapmayı biliyorlar ama değil mi? Acaba yayınlayacağı serileri neye göre seçiyorlar hangi serilerin internette daha fazla paylaşılmasına göre olabilirmi ? Tamamen benim varsayımım kesin doğrudur demiyorum.

 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,325
Telif kitabın hak sahibine ödenen ücrettir. kitabı yazan/çizen ile yayınlayan arasında olan meseledir. eğer kitabın hak sahibi vefat etmiş ve varisi yoksa o kitabın telifi yoktur. ama telifi tamamen yayınevine vermişse kitap ve serisi artık yayınevinin olur.
marmara çizgi yayınevi sahibini bu yapmış olduğu terbiyesizlikten dolayı kutlarım, işi tamamen ticarete dökenler kendilerini böyle belli ederler. baykot ediyorum.
 
Üst