Karagöz - sayı 2398

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,903
5,270


Sayın ritvan ;

KARAGÖZ okuma günlüğü : KARAGÖZ OKU(YORUM) :

İlk sayfada "Memur maaşları" başlıklı yazıda geçen sayıda okuğduğumuz Milletvekillerinin maaşlarının düşürülmesinden sonra sıranın Memur maaşlarını düşürmeye geldiği korkusunu yaşamaya başlamışlardı memurlar. Sonunda böyle olmayacağı garantisi alınmış ve memurlar rahatlamış. Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ediyorlar. Biliyorlar ki O ( Atatürk ) düşük ücret alanların maaşını neden düşürsün ki ...


3. sayfada :
"İbret alalım!

Geçen gün şehrimize büyük bir seyyah gemisi geldi. Bu muazzam sefineyi gezen bir zat geminin koca bir şehirden farkı olmadığını söyledikten sonra :
-- İçinde neler yok, dedi. Spor yeri ,
deniz bonyosu için mükemmel ve elektrikli temiz bir havuz , eşya satan dükkanlar , tuvalet , elbiseci , bakkal , tütüncü hasılı bir şehirde ne varsa onun küçük mikyasta bir eşi de gemide var.
Tiyatrosu , sineması , bahçesi , birahanesi de caba!..

Bu adamlar dünyanın sayılı büyük şehirlerin gezmişler. Bizim şehrin buğazdan manzarası pek hoşlarına gitmiş. Yalnız sokakları bu kadar pis bir şehir görmedik , diyorlarmış. Hatta vapurun merdiveni başına bir lastik resmi yapıp altına İngiliz'ce ( şehre çıkarken lastiklerinizi giymeyi unutmayınız ! ) diye bir levha asmışlar bu levhayı görünce yüzüm kızardı!"
Dedo11 Yorumu : Düşünün yıl 1931 İstanbul kıyılarına bir "Cruise gemisi" geliyor. İnanın uzay gemisi kadar ilgi uyandırır. Şimdi bile hayran hayran kendine baktırmıyor mu Kuruvaziyer gemi [ Kruvaziyer gemi = üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir.]
Sokaklarımızın pisliği gerçekten de utanılacak bir durum...



Orta 1. sayfada : Fotoğraflı bir haber : Bu cuma Fener - Beylerbeyi takımı arasında yapılan maçta Fener 0 - 7 galip geldi.



7.Sayfada :
"Kopernik
........ O zamana kadar mevcut ilimi hey'et nazariyelerini birer birer gözden geçirdikten sonra
merkezi alem dünya olmayıp güneş olduğunu , arzın kendi mihveri etrafında döndüğünü ve bundan gece gündüz hasıl olduğunu ve arzla beraber diğer seyyarelerin güneş etrafında döndüklerini ispat etmiştir. Kopernik zamanının taasubundan korktuğu için bu hususta yazdığı eseri hayatının sonuna kadar sakladıktan şonra ancak o zaman bastırabilmiş ve matbu ilk nushasını görüp ölmüştür. Varşova'da ve vatanında heykelleri vardır. Kopernik 1543 senesinde ölmüştür."

Dedo11 Yorumu : Sorular , sorular , sorular ...
1 - Kopernik ve Newton vb. neyi bulmuşlar ?
Yüzyıllardır anlatılan "
Bütün kainatın merkezi dünyadır." tezinin bir masal oluğunu ispatlamışlar.
2. Soru : Sizce dinler tüm kainatın ( evrenin ) dünyanın etrafında döndüğünü neden çıkış bilgisi sayıyorlar ?
Elbette ki tanrının kelamı saydıkları kutsal kitaplara dayanıyorlar bu tezi ileri sürerken...
3. - İşin püf noktası : Düşünün tüm kainatı ( evreni ) ve daha fazlasını yaratan tanrı nasıl oluyor da her şeyin merkezi dünya sanıyor. Bu nedenle güneş bile dünyanın etrafında dönüyor ( dünya güneşin etrafında dönmüyor ) gibi yanlış bir bilgiye sahip oluyor ?
4. - Bundan sonrası sizin yorumunuza kalıyor ....



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...



 
Üst