Kaddafı - [ Ing. ]

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,439
Yasamimin 22 senesi Libya'da gecti ... Orada oyle cok anim varki ... Turgut reisimin mezari orada ... Ataturk'umun Libya'da Italyanlara karsi savasta yaralanip kaldigi ev orada... Yuzlerce Osmanli eseri orada ... Turkleri cok seven guzel insanlar orada ... Ofisim ; evim ; hala yasiyorsa kedilerim ;kuslarim orada...
Laik ve cagdas bir ulke olma yolundaki Libya'da bir altin cag bitti. Yeni Libya 'da hersey cok sancili basladi . Insallah orada yakin bir donemde duzen ve istikrar saglanir. Orada cok degerli ve sevdigim insanlar var... Allah yardimcilari olsun... Bu kitap kisaca ozetlenen ama aslinda cok eskiye dayanan Libya tarihini Kaddafi'ye kadar olan donemi ile anlatiyor. Libya ile ilgili kitaplari burada paylasmanizi rica ederim ...

:wbtr::wbtr::wbtr:
01qadhafi001medium.jpg

09qadhafi009medium.jpg

fft16mf1170142j.jpg

12qadhafi012medium.jpg

47qadhafi047medium.jpg


:wbtr::wbtr::wbtr:
LINK :

:wbtr::wbtr::wbtr:
 

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,699
48,573
Mutlaka çevirilmesi ve bu liderin okunması anlanması lazım. Çizgi ve renklendirme
düşük dpi de bile oldukça güzel. İleride daha kapsamlı incelemek üzere hızlıca sayfa-
lar da gezindim, hüzünlü son için üzülmemek imkansız.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,007
20,685
Gaziantep
"Kaddafi döneminde evlerde kullanılan elektrik bedavaydı. Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç olduğu için tamamen bedavaydı. Tüm hastaları ücretsiz tedavi ediyorlardı. Eğitim ve sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdi. Libya'da 1 lt benzin 20(düzeltildi) kuruştu Ve Libya vatandaşları hiç bir şekilde vergi ödeyemiyorlardı. Yurt dışında burslu öğrencilerin bursları tamamen Kaddafi rejiminin kaynaklarından karşılanıyordu. Evlenen her çifte devletin ev vermesi zorunluydu ve bu Kaddafi ölene kadar gerçekleştirdi."
Haber Kaynağı: beyazgazete.com

Yorumsuz
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,915
Yüklemek bir türlü nasip olmayan bir çizgiydi. Bendeki 1700x2298 px. çevirecek arkadaş çıkarsa yükleme yaparım.

Mimar arkadaşımıza teşekkür ederim. Bir zamanlar gerçekten ülkesinde iyi işler başarmış ve halkı refaha ulaştırmış bir insanın hayatını okumak lazım.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
170
denizci
Eline sağlık sevgili üstadım.

Benim düşünceme göre, problem; sonradan, seçimsiz veya uydurma seçimli, dayatmacı diktatörlüğe dönüşmesi.

Kapitalist ülkelerin parmağının varlığı kesin olmakla birlikte; Bahar Bayramı aşırı gecikmiş bir eylemdi, bu dünyanın yüzkarası idare biçimlerinde ve birbirlerine taban tabana zıt her iki görüşle yönetilen ülkelerde bile; eğer insanların yaşam biçimlerine, dinlerine veya dinsizliklerine, içkisine, giyimine, uçkuruna, osuna busuna karışırsan, adamı eninde sonunda fena yerler.

Örneğin; şu an tamamen farklı idare edilen Arabistan ile Kuzey Kore’nin bana göre hiç bir farkı yok, birinde dinsizlik yasak öbüründe din yasak, ikisi de kabul edilebilir değil, insan ister dinli olur ister dinsiz olur, ister içki içer ister içmez, vb..., istediği yaşam biçimini sadece ve sadece kendi belirler, siyasi yapısına hiç mi hiç bakmaksızın, ben önce özgürlüklere bakarım, verdiğim her iki örnek iki ülkede de; seçimsiz veya uydurma seçimle, yönetim babadan oğula geçiyor, bana göre bu insanlığın yüzkarasıdır.

Benim görüşüme göre; diktatörler acımaz ve acınılmaz, olabilecek her türlü yöntem kullanılarak diktatörler sonuna kadar yok edilmeli.

Libya’da senelerce çalışmış bir arkadaşımın anlattığına göre; Yunanlıların şantiyesinde içki içilebiliyormuş hristiyan oldukları için, ama bizimkilerin şantiyesinde içilemiyormuş suç diye, tabii dostumuz da yıllarca orada çalıştığı için benim duyduğum yanlışsa düzeltsin lütfen, çünkü ben değil Libya’da hiç bir Arap ülkesinde bulunmadım, ama eğer duyduğum doğruysa; bunun adı diktatörlüktür, tıpkı Kapitalizmin de sık sık sindirmek adına başvurduğu Veba gibi. Eğer bu ve benzeri konular doğruysa; Libya’lı olsaydım, ben de ayaklanırdım. Tam tersi Kuzey Kore’de “Tanrıya veya Tanrılara inanıyorum” diyen adamın kurşuna dizilmesinin de bundan hiçbir farkı yok, sana ne adamın Tanrısından veya Tanrılarından, birbirlerinden çok farklı görünse de bu tip ilkel yönetim biçimleri aynı çanağı kullanıyorlar.

Bahar Bayramı daha yeni başladı, zaten en başta malum Arap ülkesi hala üçbuçuk atıyor, ama bu Bahar bitmez görüyorum ben.

Kısacası ayrımsız tüm siyasi görüşlerde, özgürlükler kısıtlanırsa; ayaklanırım, isyan o zaman haktır, önce özgürlük, sonra; ne ise o veya onlar.

Ben şu anda özgür değilim ve tehlikeliyim.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,439
1 lıtre benzın 15 dırhem ıdı

[sıze="3"]eline sağlık sevgili üstadım.

Benim düşünceme göre, problem; sonradan, seçimsiz veya uydurma seçimli, dayatmacı diktatörlüğe dönüşmesi.

Kapitalist ülkelerin parmağının varlığı kesin olmakla birlikte; bahar bayramı aşırı gecikmiş bir eylemdi, bu dünyanın yüzkarası idare biçimlerinde ve birbirlerine taban tabana zıt her iki görüşle yönetilen ülkelerde bile; eğer insanların yaşam biçimlerine, dinlerine veya dinsizliklerine, içkisine, giyimine, uçkuruna, osuna busuna karışırsan, adamı eninde sonunda fena yerler.

örneğin; şu an tamamen farklı idare edilen arabistan ile kuzey kore’nin bana göre hiç bir farkı yok, birinde dinsizlik yasak öbüründe din yasak, ikisi de kabul edilebilir değil, insan ister dinli olur ister dinsiz olur, ister içki içer ister içmez, vb..., istediği yaşam biçimini sadece ve sadece kendi belirler, siyasi yapısına hiç mi hiç bakmaksızın, ben önce özgürlüklere bakarım, verdiğim her iki örnek iki ülkede de; seçimsiz veya uydurma seçimle, yönetim babadan oğula geçiyor, bana göre bu insanlığın yüzkarasıdır.

Benim görüşüme göre; diktatörler acımaz ve acınılmaz, olabilecek her türlü yöntem kullanılarak diktatörler sonuna kadar yok edilmeli.

Libya’da senelerce çalışmış bir arkadaşımın anlattığına göre; yunanlıların şantiyesinde içki içilebiliyormuş hristiyan oldukları için, ama bizimkilerin şantiyesinde içilemiyormuş suç diye, tabii dostumuz da yıllarca orada çalıştığı için benim duyduğum yanlışsa düzeltsin lütfen, çünkü ben değil libya’da hiç bir arap ülkesinde bulunmadım, ama eğer duyduğum doğruysa; bunun adı diktatörlüktür, tıpkı kapitalizmin de sık sık sindirmek adına başvurduğu veba gibi. Eğer bu ve benzeri konular doğruysa; libya’lı olsaydım, ben de ayaklanırdım. Tam tersi kuzey kore’de “tanrıya veya tanrılara inanıyorum” diyen adamın kurşuna dizilmesinin de bundan hiçbir farkı yok, sana ne adamın tanrısından veya tanrılarından, birbirlerinden çok farklı görünse de bu tip ilkel yönetim biçimleri aynı çanağı kullanıyorlar.

Bahar bayramı daha yeni başladı, zaten en başta malum arap ülkesi hala üçbuçuk atıyor, ama bu bahar bitmez görüyorum ben.

Kısacası ayrımsız tüm siyasi görüşlerde, özgürlükler kısıtlanırsa; ayaklanırım, isyan o zaman haktır, önce özgürlük, sonra; ne ise o veya onlar.

Ben şu anda özgür değilim ve tehlikeliyim.[/sıze]

sevgılı dostlar oncelıkle selamlar .... Tekrar netım duzeldı ve yazı yazabılıyorum . Dun gece kabus gıbıydı hem normal ttnet hattım hemde bulundugum sıtenın hattı kesıldı ... Sımdı ıkısınede kavustum .
ılk olarak tex kardesımın yazdıgı bır bılgıyı duzelterek baslayacagım . 1 lt benzın 200 krs ıdı yazmıs ; bır lt benzın 15 dırhem yanı 22,5 krs ıdı ; mazotun lıtresı ıse 12 dırhem yanı 18 krs ıdı ... Bızım 70 tl ya doldurdugumuz tupgaz 1 dınar ve 25 dırhem ıdı yanı yaklasık 1.90 tl ıdı . Suya para odedıgımızı hatırlamam ; elektrıkte 3 ayda bır gece gunduz herseyı kullanacak sekılde kullandıgında 30 dınar yanı 45 tl gelıyordu ; odemedıgındede kımsenın gelıp kestıgını hatırlamam. Daha o kadar cok sey var kı ıstahımız kabartacak .... Pekı bu kadar guzeldıde neden bugunlere gelındı ? Neden kaddafı hunharca olduruldu ? Fındık-fındıgın dedıgı gıbı alkol dusmanı bır dıktatore karsı ayaklanmakmı gerekırdı ? Evet lıbya'da ıckı yasaktı ama nufusun % 70-80 ı ıckı severdı . Ben bıle bundan 15 sene once ıckı yuzunden bır hafta oranın meshur cıdeyde hapıshanesınde mısafır edıldım . Mısafır edıldım dıyorum cunku benım aracımda alkol bulundu dıye problem olmustu . Ama benım hapıshane gırısınde turk ve mımar oldugumu ogrendıklerınde hapıshanenın restorasyon ıhtıyacı oldugundan ceza bır yana ucretı ıle ıs teklıf etmıslerdı . Kısa bır muhabbetten sonra mudur dahıl oradakılerle arkadas olmustuk . Bırde ne goreyım mudur dahıl hepsı ıcıyor ustelık bana bıle ıkram etmıslerdı .... Bu acı-tatlı bır anı olarak yasamımda bır sayfa ıdı . Sevgılı fındık-fındıga buradan bır sey soylemek ısterım . ıckı yasagı asla dıktatorlukle alakalı bırsey degıldır . Gecmıste ve gunumuzde bana bır tane lıder gosterınkı vatandaslarına " ıckı ıyıdır aman gece-gunduz ıcın." dıye telkınde bulunsun . Etık olarak ımkansızdır. 4.murat ornegı gıbı kendı ıctıgı halde tebasına ıckıyı yasak eden cok hukumdar vardır. Olaya bır baska gozle bakalım : Hersey ucuz ve bol, ozellıkle benzın, mazot, gaz, su ve elektrık ; para var ; fakır yok ; vergı yok evı olmayana ev ; parası olmayana maas ; sosyal devletın gerektırdıgı hemen hersey var. Yoksa kaddafı cokmu zalımdı ? Tam ıkı sene onun genelkurmay baskanlıgında bızzat calıstım muteahhıtlık hızmetlerınde bulundum ; benım bıldıgım kadarı sıyası mahkumlar dısında zulum goren bırılerı duymadım, bunlarında sayısı yuzlerle bıle ıfade edılmezdı. Buraya geldıgımde sevgılı futbol ; sınema ; sarkı-turku ; moda ve herseyın yorumcusu hıncal uluc gıbı hemen herkesın anıden lıbya uzmanı olarak tv'lerde muazzam yorumlarını gulerek vede kızarak ızledım . Sorsan harıtada lıbya'nın yerını zor gosterırler . Yok yabancıların lıbya petrolunde gozu varmıs vs... Zaten lıbya petrolunun buyuk kısmını yabancılar zaten yasal anlasmalarla goturuyorlardı ornegın agıp bır lıbya-ıtalyan petrol ortaklıgıdır ; lıbya petrolunu avrupaya satar. [%51-%49]
olay kısaca su :
220pxlibyaethnictrsvg.png

Libya yuzyillardir dogal konumlari ve zenginlikleri acisindan yabanci guclerce 3 parcaya ayrilmaya calismistir : TRIPOLIS [ TRABLUS-TRIPOLI ] + FEZZAN [ Fizan ] + SIRENAYKA [ BENGHAZI-BINGAZI ] Bugun bu projenin muteahhitligini Israil yapiyor sadece Libya degil bolgede Sudan'da ikiye ayrildi ve Guney Sudan'a yillarca Israil'de yetistirilen ve Yahudilestirilen Sudanlilar geri gonderildi. Guney Sudan - Cad ve Dogu Libya yani SIRENLAYKA arasinda cok zengin ve henuz dokunulmamis URANYUM yataklari oldugunu soylesem bir ipucu veririmi ? Ayrica bolgede Suriye dahil bolunup kuculecek ulkeler kimin isine yarar ? Sadece ve sadece Israil'in ... Gelelim bu isin aktorlerine ve konulan senaryoya :
23d.jpg

Ne dostane tablo degil mi ?
blair.jpg

Lockerbie hadisesi ambargosu kalktiktan sonra Libya'yi ilk ziyaret eden ve Kaddafi'nin cadirinda oturan lider Blair'di.
sarkozy.jpg

Secilmeden once Kaddafi'den 50 milyon Euro [ bilinen miktar] yardim alip secimden sonra Paris'te Elize sarayinin yaninda Kaddafi'ye cadir kurduran ve IKI SENE SONRA LIBYA IC SAVASINDA KULLANILACAGINI PLANLADIGI 2 MILYAR DOLARLIK SILAHI GAYET DOSTCA SATAN SARKOZY idi ...
obama.jpg

BAS SENARIST OBAMA ... Asiretlerle yonetilen uluslarin demokrasi ile yonetilemiyecegini cok iyi bilen Amerika boyle yerleri kasimaya devam ediyor. Soyle Fas'tan Yemen'e kadar olan meshur Arap Bahari [ Bahari buysa ALLAH kisindan korusun...] cizgisindeki ulkelere bir goz atin en azindan bizdeki parlamenter sistemi oralara oturtmanin guclugunu sokaktaki cocuk bile bilir... Yakin bir zamanda yikilan DIKTATORLERIN YERINDE YENI DIKTATORLERI gorurseniz sasirmayin ... Oyleki bana gore SISI - MISIR [ VARAN BIR ...]
kaddafierdoganicadirdaagirladi71726b.jpg

[ YORUM SIZE AIT ...]
berlus.jpg

Ya Kaddafi'nin elini open Berlusconi'ye kralin soytarisi rolu yakismazmi ?
devrikliderler.jpg

...Ve filmin kotu adamlari ... Biri Suudi arabistan'a kacti ; biri direndi direndi sonunda yonetimi birakip cekti gitti ; digeri gunah kecisi oldu ; belki en sanslisi sonuncusu ...Devrildikten sonra tekrar kendisini deviren devrimle is basina gelirse sasmayin ...

BU ARADA LOCKERBIE AMBARGOSU ZAMANI KADDAFI'NIN AVRUPA'YA VERDIGI 400 MILYAR DOLARDAN BAHSEDEN YOK ... TABII HERSEYIN BIR FATURASI VAR DEGILMI ?
SIMDI KARDES LIBYA'YA ALLAH YARDIM ETSIN BIR AN ONCE KANUN; NIZAM VE DUZENLERINI KURSUNLAR VE YABANCI GUCLERE BOLUNME SANSI VERMESINLER ... SON SOZUM GENE FINDIK-FINDIGA ... DERT ETME DOSTUM BUNDAN OZGUR BIR ULKE BULAMAZSIN ... ALLAH'A SUKUR CAMIMIZDE VAR MEYHANEMIZDE ; MUMINIMIZDE VAR AYYASIMIZDA ; CENTILMENIMIZDE VAR CAPULCUMUZDA ...
UMARIM FAZLA SIYASI BIR YAZI OLMADI ... AMA GERCEKLER BUNLAR ...
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,007
20,685
Gaziantep
Haklısınız Sevgili "mimar777" Benzin fiyatının 200 Kuruş olması benim de garibime gitti.O yazıyı kopyala-yapıştır yaptım.Gazetenin hatası,benim dikkatsizliğim.Belki de doğrusu 20 kuruş olacaktı.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi

Libya’da senelerce çalışmış bir arkadaşımın anlattığına göre; Yunanlıların şantiyesinde içki içilebiliyormuş hristiyan oldukları için, ama bizimkilerin şantiyesinde içilemiyormuş suç diye, tabii dostumuz da yıllarca orada çalıştığı için benim duyduğum yanlışsa düzeltsin lütfen, çünkü ben değil Libya’da hiç bir Arap ülkesinde bulunmadım, ama eğer duyduğum doğruysa; bunun adı diktatörlüktür, tıpkı Kapitalizmin de sık sık sindirmek adına başvurduğu Veba gibi..

Üstat katılıyorum bu görüşüne, aynı durumlar Suudi Arabistan'da da var. Hatta halka şeriat kurallarına uymama durumunda kırbaç, recm, idam gibi çok marjinal cezalar varken, aynısı Arabistan prensleri!, prensesleri! ve ailelerine uygulanmıyor, kendileri batılı bir yaşam sürüyorlar zaten hepsinin Batı ülkelerinde ve bir zamandır Türkiye'de yatırımları, evleri vs var. Örnek olarak, aşağıda bir Suudi Prens ve Prenses'ten görüntüler:

58a12105-fd9d-48a5-883f-2fa32aa556b0.jpg

hqdefault.jpg

prens-al-saud-ve-esi.jpg


Kaddafi'ye gelirsek, bu başlıkta belirtilen bilgiler doğru, sosyalizmin gereği birçok şeyi yaptı Kaddafi, ülkenin kaynaklarını halka geri verdi gerçekten de. Ancak bir noktadan sonra uzun iktidar halinin getirdiği atalet, zenginlik ve gözlerin kamaşması Kaddafi ve Ailesini de vurdu. Kaynaklardan petrol gelirlerinden halka bir, aileye 3 alalım pozisyonuna geldi, kaçınılmaz son da geldi haliyle, aportta bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oldu Kaddafi ve ailesi.
Sonuç olarak bir ülkede sosyalizmi yerleştirmek ve geliştirmek isteyen lider ve politikacıların her şeyden önce kendi ve ailesinin yaşantısıyla örnek olması gerektiğini düşünmüşümdür hep. Bu bağlamda düşününce aklıma çağdaşlardan Bülent Ecevit ve bazı Kuzey Avrupalı politikacılar geliyor.
 
Son düzenleme:

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,439
Devrimci once vatansever olmali ...

Üstat katılıyorum bu görüşüne, aynı durumlar Suudi Arabistan'da da var. Hatta halka şeriat kurallarına uymama durumunda kırbaç, recm, idam gibi çok marjinal cezalar varken, aynısı Arabistan prensleri!, prensesleri! ve ailelerine uygulanmıyor, kendileri batılı bir yaşam sürüyorlar zaten hepsinin Batı ülkelerinde ve bir zamandır Türkiye'de yatırımları, evleri vs var. Örnek olarak, aşağıda bir Suudi Prens ve Prenses'ten görüntüler:

58a12105-fd9d-48a5-883f-2fa32aa556b0.jpg

hqdefault.jpg

prens-al-saud-ve-esi.jpg


Kaddafi'ye gelirsek, bu başlıkta belirtilen bilgiler doğru, sosyalizmin gereği birçok şeyi yaptı Kaddafi, ülkenin kaynaklarını halka geri verdi gerçekten de. Ancak bir noktadan sonra uzun iktidar halinin getirdiği atalet, zenginlik ve gözlerin kamaşması Kaddafi ve Ailesini de vurdu. Kaynaklardan petrol gelirlerinden halka bir, aileye 3 alalım pozisyonuna geldi, kaçınılmaz son da geldi haliyle, aportta bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oldu Kaddafi ve ailesi.
Sonuç olarak bir ülkede sosyalizmi yerleştirmek ve geliştirmek isteyen lider ve politikacıların her şeyden önce kendi ve ailesinin yaşantısıyla örnek olması gerektiğini düşünmüşümdür hep. Bu bağlamda düşününce aklıma çağdaşlardan Bülent Ecevit ve bazı Kuzey Avrupalı politikacılar geliyor.

dogrusun sevgili Tabure .... yalniz Arap krallari seyhleri degil ; cok degil yakin zamanda dagilan eski S.S.C.B. [Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi ] 'ni yoneten politburo uyelerinin bugune kadar ulasmis dillere destan zenginlikleride ayri bir ornek ... Turkiye 'de 1960 sonrasi bugune kadar her genc nesilce ozlenen Devrim yada DEVRIMLER her seferinde gercege donusmeden egemen guclerce bir hayale donustulmus gorunsede aslinda bu tur DEVRIM ideolojilerinin ardindada baska egemen gucler oldugu zaman icerisinde gorulmustur. Kisacasi gunumuzde DEVRIM kavrami kapitalist duzenin yarattigi diktatorlere; zalimlere karsi kullanilan bir yagmalama sekline donusmek uzere ... Son Arap bahari esnasinda ve bir oncesindeki zalim [ ! ] Saddam'a karsi yapilan devrim adi altinda [ Arapcada tevra denilir .] yapilan halk hareketlerinde ; muze ve sanat eserleri basta olmak uzere ; ev ; dukkan ; santiye ve sirket yagmalamalari ile ortaligi yakip yikmalar bunun gostergesi ... Sorarim devrim yapan insan yani gercek devrimci kendi ulkesini yakip yikarmi ; yagmalarmi ? Tecavuz ve insan haklari ihlalleri cabasi ... Bir diktator dahi olsa esir alinan bir insanin yargilanma hakki yokmudur? Kendi ulkesinde devrim yapan insan Amerikan bayragi tasirmi ?
Bence gercek devrimci once gercek vatansever olmali ...
Bu da yakin tarihte tek bir buyuk ornek ile mevcuttur : Ataturk
Bugunlerde Turkiye'nin ve insanimizin yapacagi en onemli sey dogumunun yada olumunun 100.yilini beklemeden ATATURK'un devrimciligini ; liderligini ve3 ozgur bir ulus icin onemini hem kendi insanimiza tekrar tekrar hatirlatmak , unutmamasini saglamak ; hemde tum dunyaya tanitimi yapmak ... Dunyanin gercek bir onderin kimligini izlemeye ihtiyaci var. Bugun burada rahatca yazabiliyorsak ve kim nederse desin ozgurce yurdumuzda dolasabiliyorsak O'na borcluyuz.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Yazdıklarına katılıyorum, günümüzde Devrim kavramı maalesef derin emperyalist güçlerin ve onların kuklası diktatörlerin yönetime gelip ülkeyi yağmalamasına izin veren bir anlayışta uygulanıp, kullanılıyor. Zaten bu gerçeği görmek için çok uzaklara gitmeye de gerek yok.

Eğer gerçek anlamda bir Devrim'den, Aydınlanma'dan bahsedeceksek tabii ki Mustafa Kemal Atatürk'ü ayrı bir yere koymak lâzım, çünkü yaptıkları, başarıları ortada. Bizler ona ve bıraktığı mirasa lâyık olabildik mi diye sorulursa pek emin değilim yazında belirttiğin gibi ben de yapmamız gereken çok şey olduğunu düşünüyorum.

Bugün onun ülküsüne ve mirasına saldıran, 1923 devrimini geriye döndürmeye ve toplumu dönüştürmeye çalışan zihniyetin de -ne vadede olur bilemem ama- başarızlığa uğrayacağına adım gibi eminim, dolayısıyla umudumu kaybetmiş değilim, kimse de kaybetmesin.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Tam politikacılar, liderler aileleriyle yaşantılarıyla; topluma halka örnek olmalılar demişken, bizde de rüşvet ve yolsuzluk skandalları patlamaya başladı. 3 bakanın oğlu göz altında, bir bakanın da milyon dolarları lüplerken videosu var diyorlar....
Tabii oğulları göz altında iken bakanların özellikle de içişleri bakanının görevinde olması batılı ülkelerde çok rastlanmayacak bir durum...
AKP-Cemaat çekişmesinin sonucu bakalım nerelere varacak, çorap nereye kadar sökülecek, yaşayıp göreceğiz. Bu işler hep böyle olur zaten, rüşvet verilir, verilirken videolar çekilir, kasetler kasaya konulur, zamanı geldiğinde servis edilir. Hizmet'te sınır yoktur....
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,439
Temız polıtıkacıları beklersenız benım gıbı yaslanırsınız ... Turkıye oyle bır ulke kı basa kım gelırse gelsın ; ya kendisi ya da cevresındekıler bal tutan parmakları yalıyor ; bunun onune gecmek lazım . Ama bugunun sartlarinda zor... Buraya yaziyorum bugun gozaltina alinanlar ne kadar buyuk suclarla suclansinlar yarin en gec obur gun aklanirlar cunku bunlari onleyecek gucte yasalarimiz maalesef yok. Dusunsenize Agaoglu gibi biri ; vataninda o kadar cok ac ve muhtac insan varken misafirlerine helikopter ile gul yapraklari dokturup kizina yas gununde yarim milyon dolarlik luks araba alan ; eliyle reklamlarda meslekdaslarimin cizimlerini iterek reklam yapan bir densiz ... Ben zenginlige degil densizlige karsiyim . Goreceksiniz sutten cikmis ak kasik gibi isinin basina donecektir .
Evet yakın gecmısten bır Ecevıt vardı durusttu namertligi sevmezdi ama onun zamanında da cevresındekı ınsanların neler karıstırdıgını unutmayalım .... Seytan cogu zaman masumıyetı kullanır . Benım genclere tavsıyem : Ataturk 'u sevelım mutlaka sevelım ama onu ornek alıp yenı ataturk'lerın dogmasına yol acalım ...
Cevremizde olanlar bizlere ders olmali ; yabanci guclerin oyununa asla gelmemeliyiz . Araplar bunu bir gun anlayacaklar ama somurge olduklarini gorduklerinde is isten gecmis olacak ...
Iyi ki Turk olarak dogdum ; ben halimden ; irkimdan ve ceddimden memnunum . Vatanimi cok seviyorum ....
Ne mutlu turkum dıyene ....

:wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr:
 
Son düzenleme:
Üst