John Toland - Tankların Hücumu

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,386
15,708
qef2CI7C_o.jpg




1944 Haziran'ında Müttefiklerin Normandiya kıyılarına yaptıkları çıkarma ve saldırı; Hitler'i çok kızdırmıştı. Bu nedenle hedefi, Belçika'nın Anvers limanı olmak üzere bir karşı taarruz hazırlandı. Bu çarpışma aslında Alman silahlariyle, Müttefik silahlarının en geniş alanda karşı karşıya gelmesiydi.

Almanlar; Belçika, Lüksemburg ve Ardenne sıradağları boyunca açılan topçu ateşinden sonra tanklarla hücuma kalktı. Bu savaşta tarihe yeni stratejiler yazılıyordu. TANKLARIN HÜCUMU'nda 'Ren Nöbetçisi' plānında, aslında iyi bir savunmanın bir taarruz kadar değerli olduğu isbatlanıyor ve gereğinde geri çekilmenin, meydan savaşı vermek kadar zor ve büyük komutanlık istediği gerçeğini ortaya koyuyordu.

Bu eserde, büyük kahramanlıklar görülür, savaşçıların günlük yaşantılarına kadar inilir, onlarla gülünür, birlikte zafer kazanılır ya da ölünür.

Çünkü ölümsüz savaş ve zafer olmaz...

Belgesel savaş romanları üzerine Dünya'nın en ünlü adı olan JOHN TOLAND bu eserle aynı zamanda insanlığın korkunç dramını da gözler önüne seriyor.

Belgesel savaş romanları üzerine Dün- ya'nın en ünlü adı olan JOHN TOLAND bu eserle aynı zamanda insanlığın korkunç dramını da gözler önüne seriyor.
 
Üst