Hermann

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,428
17,071
Ankara
a35ydiswb70raww9g.jpg





 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,046
6,097
Çizgiroman seven dostların önemli bölümünün Hermann 'ın eserlerini sevdiğini düşünüyorum. Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu kitabı , daha önce hiç görmediğimden sürpriz oldu benim için. Kapağına baktığım zaman , ilk olarak '' Bois Maury'nin Kuleleri ''ciltlerini hatırladım ! Bir dönemin popüleri olan ve çizgi roman dünyasının halen saygı duyduğu bu sanatçı hakkındaki paylaşımınız için teşekkürler Sn. @Osidi
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,037
Üstat @Osidi ye çok teşekkürler. Katkı için Hermann'ın Fransızca ve Boşnakça bir eserini paylaşmak istedim.



Sarajevo Tango



Boşnakça

Sarajevo Tango



Fransızca

Saraybosna Tango, Hermann'ın ilk olarak 1995'te yayımladığı savaş karşıtı bir çizgi roman/çizgi romandır. Saraybosna Tango aynı zamanda Hermann'ın doğrudan renkli olarak yaptığı büyük eserlerinden ilkidir ve birçok eleştirmene göre onun en iyi eserlerinden biridir.

Görünüşte kitap, Saraybosna Kuşatması sırasında (1992–1996) Saraybosna'da geçen bir suç hikayesini anlatıyor. Ancak arka planda Hermann, uluslararası topluluğa, özellikle de Bosna-Hersek'te tüm savaş boyunca meydana gelen cinayetleri önleme konusundaki eylemsizlik ve kararlılık eksikliğine karşı duyduğu tiksintiyi açıkça gösteriyor. Boutros Boutros-Ghali, Yasushi Akashi, General Lewis MacKenzie ve İngiliz diplomat Lord David Owen gibi önemli isimler kitapta aktif katılımcılar olarak tasvir ediliyor, ancak çoğu zaman hafifçe değiştirilmiş isimler altında.

Kitap Saraybosna kuşatmasının ve Bosna savaşının masum kurbanlarına ithaf edilmiştir. Saraybosna Tango'nun kopyaları çeşitli politikacılara, Birleşmiş Milletlere ve hükümet yetkililerine, sanatçılara, gazetecilere ve dünya çapındaki ünlülere gönderildi. Kitap ayrıca Saraybosna'da Sırp havan topları kuşatması sırasında öldürülen genç gazeteci ve yayıncı Karim Zaimović'e ve kısmen de Hermann'ın kişisel arkadaşı ve Saraybosna kuşatmasından sağ kurtulan Ervin Rustemagić'e ithaf edilmiştir.

Kitabın İngilizce dil hakları Rustemagić'in Strip Art Özellikleri'ne verildi. Kitap ayrıca Boşnakça, İsveççe ve Dancaya da çevrildi.

1995'te Herman, Saraybosna Tango'yla “Durbuy-Grand Prix” Ödülünü aldı.
 
Son düzenleme:
Üst