Hakim's Odyssey (İng)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,508
18,019
t9ep6jtckj78qfd5g.jpg

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,112
31,075
Hakim'in Uzun Yolculuğu

“Mülteci” olmak ne anlama geliyor? Göreceli özgürlük içinde yaşayanlar için, evlerinden kaçmak zorunda kalan insanları görmezden gelmek, hatta onlara kötü muamele etmek kolaydır.

Sonuçta, onların yerinde olmadığınızda başkalarının deneyimleriyle özdeşleşmek zor olabilir.Hakim'in Odyssey'inde savaşın herkesi nasıl mülteci haline getirebileceğini ilk elden görüyoruz.

Önünde tüm hayatı olan başarılı genç bir Suriyeli Hakim, hikayesini anlatıyor:

Savaşın onu ailesi, arkadaşları, evi ve işi dahil her şeyi geride bırakmaya nasıl zorladığını. 2011'deki Suriye ayaklanmasının ardından Hakim tutuklandı ve işkence gördü, yaşadığı kasaba bombalandı, işyerine ordu tarafından el konuldu ve aile üyeleri tutuklandı veya ortadan kayboldu.

Yolculuğunun bu ilk ayağı, Hakim'in Suriye'den Lübnan'a, Lübnan'dan Ürdün'e ve Ürdün'den Türkiye'ye seyahat etmesini, burada geçimini sağlamak için mücadele etmesini ve bir gün evine dönme hayalini kurmasını konu alıyor.Bu çizgi roman çağımızın okunması gereken bir eser.

Hakim'in Odyssey'i bazen umut verici, bazen de yürek burkucu, bazen insancıl olmayı başaramayan bir dünyada insan olmanın ne anlama geldiğini anlatan bir hikaye.

Teşekkürler Üstat @Osidi
 
Üst