Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,137
Atatürk Olmasaydı
ataturkanma4.gif

(Cemal Kutay)

KİTABIN ADI : Atatürk Olmasaydı
KİTABIN YAZARI : Cemal KUTAY
YAYINEVİ VE ADRESİ : Aksaray Yayıncılık 1.Levent / İSTANBUL
BASIM TARİHİ : 1998

KİTABIN YAYIM MAKSADI

Atatürk’ün Kurduğu Günümüz Türkiye’si İle O Olmasa idi. Türk Milletinin İçinde Bulunabileceği Durum Arasındaki Uçurumu, Ayrımı Ortaya Sermek,

KİTABIN ÖZETİ

Atatürk olmasaydı, Çanakkale Zaferi olmazdı. Çanakkale Zaferi olmasaydı İngiliz, Fransız, Ruslardan oluşan itilaf devletleri, savaşı planladıkları üzere en çok 17 ayda zaferle bitirir. Rus çarlığı haşmetle sürer, İstanbul / Boğazlar Rusların eline geçer, Sevr antlaşmasının şartları gerçek olurdu.
Trablusgarp ve Balkan harpleri yenilgilerinden sonra morali sıfır benliği yok olmuş ezik ve bitik Türklük için destan devri kapanır.

Dünyanın hiçbir esir milletinde emperyalizmin baskısı altında, milli kurtuluş fikri oluşamaz ve hareket gelişemez. Çarlık Rusya yıkılmasaydı Orta Asya ve Kafkasya’daki Türkler kısa süreli de olsa bağımsız devlet kuramazdı.Çanakkale savunması dominyon sömürgelerde bağımsızlık ve haysiyet şuurunu uyandırdı.Yüz Temel Eser Özetleri, Kitap Özetleri, Roman Özetleri, Yüz Temel Eser, Özet

Atatürk olmasaydı orduyu politika dışında tutmak mümkün olmazdı. İkinci büyük Millet Meclisinde bu prensip tatbik edildi. Bu durumda olanlar ya asker ya Milletvekili oldular.

Atatürk olmasaydı üzerinde çağın damgası olan hiçbir hareket ve müesseseyi maziden koparıp kuramazdık. Ya hep ya hiç aydınlığını onda bulduk.Milliyetçilik duygusundan yoksun kalmaya devam edecek, eşiğinde olduğumuz ümmetçilik kazanına düşecek, hiçbir zaman sağlam olamamış bir din kardeşliği kisvesi altında ya Arap ya Acem şoven milliyetçiliği potasında kaynayacaktık. Araplaşma – araplaştırma düzeni (URUBE)’nin hammaddesi olacaktık.

Atatürk olmasaydı, Türkiye zamanın şartları içinde Bolşevik rejimini kabul edebilirdi.

Atatürk olmasaydı, kadın hak ve hürriyetleri öteki işlam ülkelerinin şartları içinde kalacaktı.

Atatürk olmasaydı, Devlet, hayat idare-i maslahat (yaşanılan günü kurtarma) Maslahat-amiz illetinden kurtarılamazdı.

Atatürk olmasaydı, Kurtuluş mücadelesi süreci içerisinde gerçek hürriyet ve istiklâllimizi imkansız kılan tatbik, safhasındaki bütün dünyanın Ermenilerle ilgili almış olduğu kararı hak-adalet-tarih hakikatleri içinde lehimize sonuçlanması asla mümkün olmayacaktır.

Atatürk olmasaydı, sanat ve sanatçının değeri bugünkü değerine gelemezdi. Toplum içinde sanatkarı özlenen mevki, makamların üstünde görmek ve bunu tescil ettirmek o günlerde ancak ona has bir özellikti.

Atatürk olmasaydı bizler ve bizden sonrakiler, şahsi tercihini bir tarafa iterek, milleti için değişmesi şart bir çağ sanatı anlayışı adına fedakarlık örneği gösteremezdi.

Atatürk olmasaydı, bizi benliğimize kavuşturan gerçek tarihimizden de cehaleti yenmek için tek dayancımız olan Türk alfabemizden mahrum kalırdık.

Atatürk olmasaydı, bugün ülkemizdeki hümanizm kuruluşları ya hiç olmaz, olsalar bile yasal statüyü koruyamaz, içe açık dışarı kapalı kalmaya mahkum ve mecbur olurduk.
Milletin imkanlarının devlet hayatında daima göz önünde tutulması, lüks- gösteriş-şatafattan uzak, aynı zamanda vakarlı haysiyetli- zevkli, güzel-asil-cazibe olabilme yapısı devlet varlığına hakim onunla beraber gelmiştir.
Osmanlı İmparatorluğunun kaybettiği topraklar üzerinde bağımsız ve manda ferliği kabullenmiş 13 Devlet kurulur. Atatürk sayesinde bunlar ile “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine uygun olarak dostluklar kuruldu.

Atatürk olmasaydı, yaşanılan şartlar ne olursa olsun, İstiklal ve hürriyet için açıkça ifadesi şart gayeleri devlet literatürüne o sokamazdık.

Atatürk olmasaydı, din ve maneviyatı akıl ve mantıkla böylesine bağdaştıran bir başka insan bulamazdık.

Atatürk olmasaydı, ülkemiz ve milletimiz üzerinde asırlarca oynanmış haksız, ahlaksız senaryoların tortularından kurtulamazdık.

Atatürk olmasaydı, Türk milleti için kusur olarak gösterilen haksız-yersiz-kasıtlı- mantıksız iddia ve kanaatler sonuna kadar yerinde kalacaktı.

İÇİMİZDEKİ MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ HAÇLILAR

İnternette araştırma yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ne olurdu?sorusuna karşı sözde müslüman geçinenlerin alaycı, çirkin, peşin hükümlü, kasıtlı, bilimsellikten ve tarih bilincinden yoksun yorumlarını gördüm.Çok üzüldüm ve sevr antlaşması,haçlı seferleri ve halen bedava incil dağıtan misyonerlik çalışmaları aklıma geldi.
Çünki, o haçlıların torunları 3.haçlı seferlerine engel olan, ulusal savaşının önderi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, müthiş kızmakta ve aramızdan ayrılışının 74.yılında bile halen diş bilemekte, kin kusmaktadırlar.
Benim esas üzüldüğüm nokta,aramızdaki, haçlılara bilinçli olarak hizmet eden sahte müslümanlardan ziyade;bunlara biliçsiz olarak alet olan, diğerlerinden ayrı tuttuğum kesimin aynı yanlış söylemleri tekrarlamalarıdır.Amacım onları bir nebze uyarabilmektir.Çünki; onlar en büyük düşmanları olması gereken haçlıların torunlarının ağzıyla konuşmakta olduklarının farkında değiller.
Sevr uygulandıktan sonra kurulacak 13 küçük devletçik hızla hıristiyanlaştırılacak ve müslümanların Anadolu'dan kökü kazınacaktı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti 3. haçlı
seferinin başarıya ulaşmasını engelleyerek İslamiyete en büyük hizmetlerden birini başarmıştır.
Sanıyormusunuz ki sevr gerçekleşseydi,iş burada bitecekti.Sıra 1.Dünya savaşın da bizi arkamızdan vuran Arap dünyasına gelecekti.İslamiyet arap yarım adasında Mekke'yle sınırlı sembolik temsil edilen bir din haline getirilecekti.Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının başarılması haçlıların bu son rüyalarını da engellemiştir çok şükür.
İslamiyetin gelişmesi ve dünyaya yayılmasında en büyük hizmetleri müslüman olmuş
Türk devletleri yapmıştır.Son kurulan Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ise İslamiyetin yok olmasını varlığıyla engelleyerek,en büyük hizmeti yapmış oluyor.
Bu gerçekleri görerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e haçlılara hizmet eden saygısızlıkları bırakalım lütfen...O Olmasaydı haçlılar kazanırdı,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası bu önderliği başaramazdı.Yüce Allah'a şükürler olsun ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bizlere verdi.Rahmetle ve minnetle onu anıyorum.
Zamangezgini.

Atatürk yaşayan tek lider

Atatürk’ü başka ülkelerin liderleriyle karşılaştıran ve Türk halkının Atatürk’e sevgisini küçümseyen kimi aymazların “Atatürk büyük insandı ama artık dönemi geçti” sözlerine karşı yıllardır söylediğim bir şey var. Diyorum ki “Evet pek çok ülkenin kaderini değiştiren önemli isimleri, liderleri var. Ama bunlar içinde hâlâ yaşayan tek lider Atatürk.”

Nedeni basit; Atatürk sadece bir savaş verip ülkeyi emperyalizmin elinden kurtarmadı. Ya da sadece siyasette devrim yapıp ülkenin yapısını değiştirmedi. Veya bilimde sanatta önderlik yapmadı.

Atatürk hepsini başardı. Türkiye’ye bir yön çizdi, ufuk açtı. Yıllardır bu yoldan yürüyoruz. Kimileri farkında olmasa bile bu yol daha çok uzun.

Atatürk’ü her fırsatta karalayan, küçük düşürmeye çalışan, devrim ve ilkelerini yıkmaya çalışanlar bile bu gücü, Atatürk’ün yarattığı yeni iklimden, yeni yaşam biçiminden aldıklarını biliyorlar.

Atatürk’e yapılan saldırılar, ilke ve devrimlerinden sapmalar, yüreği bu ülke, bu cumhuriyet için atanları endişeye itebilir. Sahte Atatürkçülerin ülkeye verdikleri zararlar, Türkiye’nin önünü tıkayan saçmalıklar bizleri üzebilir.

Ama bunların hiçbiri Atatürk’ün değerini ve ülkenin ezici çoğunluğunun yüreğindeki sevgiyi yok edemez.

Su şimdilik böyle akıyor diye kimse yolun sonuna gelindiğini zannetmesin. Atatürk bir semboldür, gelişen, büyüyen, çağın önüne geçen Türkiye’nin sembolüdür.

Ve bayraklaşan bu sembol Türkiye’nin demokrasiye, bağımsızlığa, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne inanan gerçek sahipleri tarafından sonuna kadar taşınacaktır.


*****

“Bizde böyle lider yok ki”
Yıllar önce yine 10 Kasım’da yazmıştım. Ama bir kere daha yazmak istiyorum.

Yıl 1938. 10 Kasım günü. Atatürk aramızdan ayrılmış. Türkiye şokta.

Saat tam 10.00’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün başında olan Alman profesör Arndt derse giriyor. Çok iyi ama son derece katı kuralları olan Arndt’tan çekinen öğrenciler sınıfa girmişler ama hepsi göz yaşı döküyor.

Alman Profesör hiç sesini çıkarmadan sınıftan çıkıyor, ordasına geçiyor ve Fen Fakültesi dekanını telefonla arıyor. “Atatürk’ü kaybettiğinizi üzüntü içinde öğrendim. Şu anda derse giriyorum ama öğrenciler çok üzgün, ne yapmam gerektiğini bana söyler misiniz?”

Aynı üzüntü içinde olan dekan Alman profesöre ne cevap vereceğini bilemiyor. Şöyle diyor “Sizin ülkenizde böyle bir insanı kaybettiğinizde ne yaparsanız onu yapın.”

Arndt’ın cevabı ise tarihe geçiyor: “Benim ülkemde böyle bir insanı kaybetmedik ki.”

Can Ataklı'nın 10 kasım 2007 yazısından.

zzzzatagiff765bn6.gif
,
zzzzatagiff543ix8.gif
,
ata10005ga2tx.gif
,
ataturk16qc.gif


zzzzatagiff987ne4.gif
,
10kasm1sp4.gif

galeri12044338fi8.gif
,
canakkale01kz9.gif


istiklalmarsianimasyon.gif

10z3jfp.gif





Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz
Neredesin Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bu Gemi Bu Karadeniz
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
İçimde Sen ,Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
Bir Daha Gel, Gel Samsundan
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost






 
Son düzenleme:

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,632
metu
Cemal Kutay ne güzel yazmış,içimizde ne yazıkki müslüman görünüşlü haçlı sayısı epey var.Yazıyı aktardığınız için teşekkür ederim.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,137
Cemal Kutay ne güzel yazmış,içimizde ne yazıkki müslüman görünüşlü haçlı sayısı epey var.Yazıyı aktardığınız için teşekkür ederim.

Sevgili dostum; İÇİMİZDEKİ MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ HAÇLILAR
naçizane benim yorumum olan bir yazıdır.Diğer yazılar Cemal Kutay'ın kitabının tanıtımı ve Can Ataklı'nın makalesidir.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,948
23,819
Kıbrıs
Bayhun dostum derlediğin yazılara ve kendi yazdıklarına sonuna kadar
katılıyorum.Atatürk'ün biz Kıbrıslı Türklerin nezdinde yeri bambaşkadır.
Bugün hangi köy kahvesine gitseniz duvarda mutlaka bir Atatürk resmi
asılıdır.Keza birçok evde de...
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,094
Kastamonu
Eliniz kolunuz ağrımasın, var olun zamangezgini... Müthiş bir yorum. Koplayadım, arkadaşlarıma göndereceğim. Sizin gibi insanlarla birlikte olma olanağı sağlayan Çizgi Diyarı'nı bu yüzden seviyorum işte...
 
Üst