Elric Son Macera.....

AUMURG

Çeviri & Balonlama
17 Ara 2018
122
3,836
Ankara, İstanbul, İzmir
81rptoQPCnL._SL1500_.jpg
elricboxedset.jpg

son verisyon Elric yorumunun ilk büyük macerası tamamlandı. Geçen sefer ilk üç bölümü yayınlamıştım. Geçen haftalarda ise elime dördüncü bölüm geçti ve Böylece geçen seferki üç bölümü de revize ederek (daha iyi yazı stili ve daha yüksek çözünürlük ile) toplam 4 bölümü taze taze sizlere sunuyorum....
İnceleme ve çizgi romanları indirmek için;


İyi eğlenceler ve.... Yurtta barış dünyada barış... ! :confused:
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,062
6,258
Bu günlerde , beni oldukça heyecanlandıran çizgi roman haberlerinden biri de , sevilen Umberto Eco romanı '' Gülün Adı ''nın Manara üstaddan yayınlanması olmuştu. Ancak , Elric özelinde yeni @AUMURG duyurusu, son zamanlarda beni heyecanlandıran çizgi roman haberlerinin başında geliyor . Sayın @AUMURG , uzun zamandır ( tabii bana göre !! ) yeni paylaşımda bulunmamıştınız .'' Nehir '' niteliğinde devasa çalışmalarınızı doğrusu özlemiştim. İndirip , ilk fırsatta okuyacağım. Baştan belirteyim , bana göre @AUMURG çizgi roman paylaşımları demek , titiz seçim sonucu , çoşku veren '' zengin renk dünyası '' ürünü , '' nehir nitelikli '' , ciltler boyu süren çizgi romanlar demek. Teşekkür ederim.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,062
6,258
Ve nihayet @AUMURG tarafından Elric’in bizlerle buluşturduğu Titan comics etiketli 4 cildi okudum. Elric , sayın @AUMURG tarafından geçmişteki emeklerini de katarsak , artık dilimize çevrilen bir ‘’ külliyat ‘’ haline dönüştü. Buradaki sınırlı alan çerçevesinde , yazımı fazla uzatmamak için , okuduğum bu 4 cildi önce genel , sonra da grafik açıdan değerlendirmek sanırım en doğrusu. Zira , @AUMURG’un harikulade sunuş yazıları , zaten konuyu yeterince açıklıyor. Elric , bence gerek ‘’ Shakespeareyen ‘’ senaryosu ( aile içi ölümcül taht kavgaları ) , gerekse de her detayıyla ‘’ Philip Druillet ‘’ yi çağrıştıran çizimlerle mutlaka okunması gereken bir ‘’ destan ‘’. ( Zaten , yıllar önceki ilk Elric çizimlerinde Druillet imzasının olduğunu görünce , başka bir düşünceye yer kalmıyor. ) Öyle bir destan ki , İngilizlerin dahi çizgi roman adamı Alan Moore bile , Elric projelerine katılma isteğini dile getirip , önsöz yazma derecesinde beğenisini ifade etmekten çekinmemiş. Aile içi taht kavgalarının yanısıra çok ince olarak işlenen ‘’ erdem ‘’ kavramı , zaten Elric destanının bilinen özellikleri artık. Ancak , ben bu okumamda daha çok Robin Recht’in , Druilletvari çizim dünyasına takıldım. ( Recht’e geçmişte Thorgal ya da Conan gibi projelerin emanet edilmesi , sanatçının ne kadar ‘’ üst düzey çizer ‘’ olduğunu kanıtlıyor zaten . ) Oldukça titiz araştırmalar sonucu oluşan karakterlerle yine Druillet tarzı ortam mimarisi ancak bu kadar başarılı çizilebilirdi. Sözgelimi , savaş alanına ait panoramik diyebileceğim geniş açılı manzarayı , okurun uzun süre izlemeden geçebileceğini sanmıyorum !! Bu grafik yapı, ‘’ noir ‘’ tarzı Robin Recht ve Julien Bastide yardımları sonucu renklendirme ile birleşince ortaya tam seyirlik bir eser çıkmış.’’ Mignola ‘’ imzalı kapaklar da çok güzel bir seyirlik olmuş doğrusu . Sayın @AUMURG’ a çok teşekkür ediyorum. Elric konusunun şimdiye kadar neden bir film projesi olarak düşünülmediğini , ya da Fransızların neden bu eseri kendi sanatçı ve yayınevleriyle çizgi roman portföylerine katmadıklarını merak ediyorum. Kitapları okuduğumda bunun için iki neden öne sürüldüğünü görüyorum ; yüksek bütçe ya da bu çok ‘’ karanlık ortam ‘’a seyircinin ne derecede rağbet edeceği düşüncesi . Kimbilir , gerçek neden belki de bu belirtilenlerin dışında hiç düşünmediğimiz bir başka konu olabilir.
 
Üst