Eğlenceli Bilgi - Asi Robotlar - Fantastik Gelecek (Mike Goldsmith)

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
363
8,044
Asi Robotlar
Önce bizim için hayal ürünüydüler. Sonra, fabrikalarda insanların yerlerini almaya başladılar. Şimdi ev işleri ve beyin ameliyatları gibi çok ince işleri bile yapabiliyorlar. (Her iki işi aynı zamanda yapamıyor olsalar da...) Robotların, önlerine çıkan insanları öldürdükleri ya da dünyayı ele geçirmeye çalıştıkları filmler izlemişsinizdir. Ancak gerçek robotlar, filmlerdeki gibi korkunç değildir. Belki çalışırken biraz tehlikeli olabilirler. Ancak insanları öldürebilecekleri pek söylenemez. En azından şimdilik... Robotlar görevlerini düzenli bir şekilde yerine getiren, son derece karmaşık makinelerdir. Bu kitapta çok farklı türden robotlarla tanışacaksınız. Evet, Asi Robotlar dünyanın her yerine yayılıyorlar ve bu kitap size, robotların bunu nasıl yaptığını anlatıyor. Bu metal şaheserler, yeraltı keşiflerinden uzay araştırmalarına kadar gezegendeki en heyecanlı işlerde görev alıyorlar. Robotlarla ilgili öğrenmek istediğiniz her şey bu kitapta! Bilim, hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Fantastik Gelecek

30 yıl içinde tatilimizi Ay‘da geçirmeye başlayacak mıyız? 100 yıl içinde her işe yarayan robotlar icat edilebilir mi? 1000 yıl içinde yıldızlarda bir ülke kurulabilecek mi?
Bu harika kitap ile geleceğe muhteşem bir yolculuk yapacak, bunlar gibi pek çok sorunun cevabını bulacaksınız.
Bu yolculuk sırasında, çok büyük gökdelenlerin olduğu şehirleri ziyaret edecek, robotlarla arkadaş olacak, uzak galaksilerde şehirler kuracak ve evrenin en sonundaki yıldızı gözlemleyeceksiniz.
Ayrıca, 'Yarının Postası' gazetesinden haberler okuyacak ve çöl gibi bir gezegeni yemyeşil bitkilerle donatmak için neler yapılacağını öğreneceksiniz.

Resimlere tıklayarak görüntüleyebilirsiniz:
-
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,903
5,270

Sayın cagan73 ;

İnsan organik olarak hayvanlara göre ( kendi ihtiyaçları için gerekli olan ) çok yetersiz... Bu nedenle organik yetersizliklerini giderecek yollar arar ( Bu konuda ise hayvanlardan çok üstün ) .
Daha önce de değinmiştim.
-- Bir örümcek kadar iyi ağ öremez ama örme önce örme tezgahı , sonra örme makinesi , daha sonra örme kompleksi ( fabrikası ) kurabiliyor.
-- Bir aslan , bir kaplan gibi parçalama organlarına sahip değil ama onlarla baş edebilecek önce ok , kargı vb. , sonra ateşli silahlar yapabiliyor...
-- Bir sırtlan kadar, bir at , bir geyik kadar hızlı koşamaz ama önce onlardan bazıların evcileştirebilir , sonra evcileştirtiği taşıma ve koşum hayvanlarını yalın olarak kullandığı gibi bu hayvanlar için taşıma aracı ( at arabası vb. ) , daha sonra ise mekanik olarak hız yapabilecek araçlar yapabilir ( bisikletten tutun da otomobile vb. kadar ) ...
-- Bir kuş gibi kanatları yoktur. Ancak kendisini uçurabilecek araçlar yapabilir ( balon, uçak vb. ). ...
Bu listeyi istediğimiz kadar uzatabiliriz...
İşte Robotlar da bu zincirin son halkalarından biri...
Robotlar insanın organik bir canlı olarak yapamıyacağı her şeyi BECERİ olarak yapabilecek aygıtlardan ( araç düzeyini aşmış ) biri ( şimdilik )

Robotlar konusunda yazılacak o kadar çok konu var ki .......


Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...


 
Üst