DON JUAN / 1950 ler.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,100
6,472
Band konusu 1950 ler olunca , doğal olarak edebiyat ortamından da beslenen çizgi bandlar , dönemin favori eser konuları ve yazarları dünyasını tatmamıza olanak sağlıyorlar . Polisiye ya da macera romanlarında olduğu gibi aşk öykülerinde de , yine o yılların bir bakıma " favori " kahramanlarını görüyoruz. ( Aşk konulu eserlerde o yıllara ait pek çok örnek verilebilir , ama ilk sırada aklımda " Baltacı ile Katerina " ikilisi var ! ) Merakla okuyacağım bir çizgi öykü daha . Üstelik , 1950 leri yaşatan üsluplu başlığı gördükten sonra !!! Emekleriniz için çok teşekkürler @ritvan .
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,907
5,290

Sayın ritvan ;

Don Juan adını duyunca sadece aşk meşk var zannetmeyiniz. Elbette ki bunlar var. Ama bunların yanında serüvenin alası var.

"Esirler Kadiks limanına gönderdiler. Bu şehir , İspanyol mukavemetinin merkeziydi. İki genci , açlıktan yüzlerce Fransız mahkumunun can çekiştiği , tifüsten öldüğü bir gemiye bindirdiler. ...."
Bu satırlar Tefrakanın 17. Bölümden...

Biraz da yazma sanatına değinirsek :
Bilirsiniz pişirilen ana malzemeye ( örneğin ete vb. ) biber , tuz , salça vb. katılmazsa pek de lezzetli olmaz. İşte iyi bir yazar için de anlattığı ana konuya onun tuzu biberi olacak ekstra konular da eklemezse pek güzel bir edebi eser olamaz.
Şimdi Don Juan için söylersek : Aşktan aşka koşan bir delikanlı ve bunun yanında o dönemin toplumsal siyasi gelişmeleri... Yalnız burada özellikle bu çizgi romanda okursanız göreceksiniz ki önde anlatılan aşk maceraları mı , arka fonda sunulan toplumsal siyasi gelişmeler mi asıl yemek ? Yani hangisi ana yemek , hangisi tuzu biberi çok da kolay karar veremiyeceksiniz...



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...



 
Üst