Digital Çizgi Romanlar..

  • Konuyu Başlatan jack
  • Başlangıç tarihi
J

jack

Son zamanlarda digital çizgi romanlar çok gelişti özelikle marvel dc darkhorse image comixology gibi çoğunun sitesinde çoğu çizgi romanlar ücretsiz özelikle ilk sayıları benim çok hoşuma gitti özelikle star wars paylaşımı sitede de paroblem olmuştu okumak isteyen arkadaşlar legal olarak star wars ların free versiyonlarını darkhorse sitesinden okuyabilir.Benim özelikle en çok hoşuma giden kapanya son zamanlarda herkese örnek olacak marvelin yaptığıdır biliysonuz digital comiclar baskı olanladan biraz daha ucuz marvel limitsiz diye bir kampanya yaptı aylık 9.99 dolar istediğiniz kadar okuyabiliyorsunuz şu digital kütüpaneleri çok iyi 10 bin çivarı comics normal periyodları zaten devam ediyolar ilaveten bir sürü eski sayıları basıyolar nerdeyse üç dört günde bir yeni comicsler çıkıyor hatta yıllık üye olursanız 5 dolara oluyor şimdilik bu kampanya sadece marvelde var inşallah öbür firmalarda yakında böyle güzel kampanyalara imza atarlar.(dc nin çalışmları varmış)bu hizmeti kullanan varmı?varsa lütfen fikirlerini paylaşsın..Ben denedim üye olmadım
art yanları:
fiyatı çok çok çok uygun..
istediğiniz kadar cr okuyabiliyosunuz.hem yeniler hem eskiler devamlı ekleniyor
istediğiniz bilgisayardan şifrenizi girip okuyabiliyosunuz.
baskı kaliteleri çok güzel
smarth panel e okumak ayrı bir zevk katıyor.
bilgisyarınıza download edmiyosunuz ama okumak istediğinizde herşey hazır(zaten o kadar şey download etmek bana göre eziyet hazır varken)
insana kampanya promosyon böyle olur derdiyor inşallah ülkemizde böyle kampanyalar olur yakında..Marveli tebrik ediyorum..
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,330
istanbul
ülkemizde para herşeyden önde gelir bunu ancak hayal edebiliriz biz... örnek baknız e-kitap fiyatlarındaki politika...:)
 
J

jack

ben üye değilim ama Türkiyeden üye olunabiliyor galiba hayal değil o kadar isterseniz marvelin sayfasından bakabilirsiniz..
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,330
istanbul
ben ülkemizde bu tarz digital yayın olaylarının hayal olduğunu söylemek istemiştim :D ingilizcem az olduğundan pek kolay olmuyor okumak benim için yabancı dildeki çr'leri bazen çabuk sıkılıyorum o yüzden marvel'ın bu kampanyası bana o kadar hitap etmiyor tabii ki çok güzel bir uygulama ingilizcesi iyi olan arkadaşlar için...
 

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
Sahsen ben Marvelin bu yaklasimini hic begenmedim. Evet aylik fiyat abone oldugunuz sureye gore 5 -10 $ arasinda bedava ama ben kitaba ya da dijital versiyonuna sahip olmak istiyorum , arti sanirim basimlari en az 6 ay geriden takip ediyorlar ,download opsiyonu yoksa ben yokum. DC comics daha devrimci bir uygulamaya gitti, online olarak digital kopyalari , baskilarin ciktigi gun satisa cikariyor ama onlarinda fiyatlari cok yuksek. Yani bunun izahi yok bence. Kagit masrafin yok, baski masrafin yok , dagitim masrafin ,araci masrafin yok ,sadece cuzi bir miktar dijital versiyonu olusturmak icin harcama yapiyorsun ki gunumuzde uretilen cizgi romanlar icin bu da problem olamaz , o halde nasil , basilan ile dijital versiyon ayni paraya satiliyor ,anlamak mumkun degil. Su anda bu isi en guzel Dark Horse yapiyor , cok alana daha ucuza veriyor. Gorunen o ki online /dijital versiyonlar teknolojinin getirdigi kacinilmaz bir donusum gibi gozukuyor , bende buna transfer olmayi ciddi anlamda dusunuyorum . Fakat , mevcut hizmetler henuz beni tatmin etmiyor. Ilgimi cekmeleri icin;
1-Download opsiyonu olmali
2- Fiyatlar Uygun rakamlara gelmeli , bence fasikuller icin 1$ in ustunde rakamlar (belki yeni cikanlar haric ) cok fazla .
3- Bundle opsiyonu olmali -Cok alana cok indirim . Mesela Captain America Volume 5 , 50 fasikulluk bir seri , bir kac special ve Annualleri ile beraber atiyorum maksimum 25-30$ uygun bir rakam olurdu.
4- Tarama ya da adina onlar ne derler bilmem ama , kalite piyasadaki illegal versiyonlardan cok iyi olmali , mesela minutemen taramalarindan.
Tabii , bunlar henuz ilk adimlar , bir iki sene icerisinde piyasa yerine oturur. Bu arada gecenlerde ilk defa , Avustralya menseli bir sitede legal Teksas , Il grande Blek , taramasi gordum , Ingilizce ve birkac baska dilde versiyonlari vardi , heyecanlandim. Tabii yine benim beklentim , Bonellinin boyle bir uygulamaya gitmesi . Yap taramalari , belli basli bir kac dile cevirt , koy fiyati bak millet nasil aliyor. Bonellinin ve pek cok yayinevinin mevcut sartlarda bir baska 25-30 sene daha gidebilecegini sanmiyorum acikcasi . Mister Noyu , Magico Ventoyu Martin Mystereyi durdurmalarinin veya yavaslatmalarinin bir nedeni olmali diye dusunuyorum.
 
J

jack

.kalitesi çok iyi ben denedim bedava deneyebilirsiniz marvelin sitesinden smarth panel seçeniğle okumak daha da keyifli..ama digital basımları geç basıp basmadıklarını bilmiyorum zaten kullanan arkadaşlar fikirlerini beyan etsin demiştim..darkhorse bencede çok güzel bundle opsiyonu ama bu tip kampanyayla karşılaştırlmaz ben onlarında yakın zamanda böyle kampanyalar yapaçağına eminim..
 
J

jack

comixology sitesinde dc nin yetişkinler için olan çok iyi kalitedeki comicsleri bazı sayılarını free olarak okuyabilirsin.bir tek dc değil bir sürü firmanın var.çoğunun ilk sayıları free....
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Bu dijital kitap işi bana ters geliyor. Para verceksem gerçeğine veririm daha iyi bana göre.

Fiyatlar Uygun rakamlara gelmeli , bence fasikuller icin 1$ in ustunde rakamlar (belki yeni cikanlar haric ) cok fazla .

Reklam gibi olmasın ama bu sitede bir çok yayını 1 dolardan bulabilirsiniz:
 
J

jack

bana göre okunmuş kitabın fazla bir değeri yok ev kitap dolu o ayrı ama bir kere okuduktan sonra nebiliyim bidaha okumak bana zevk vermiyor..digital çizgi romalar çok hesaplı marvelin kampanyası süper bana göre..öbür türlü öyle bir arşivi zaten almaya kimsenin güçü yetmez kolay kolay..
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
bana göre okunmuş kitabın fazla bir değeri yok ev kitap dolu o ayrı ama bir kere okuduktan sonra nebiliyim bidaha okumak bana zevk vermiyor..digital çizgi romalar çok hesaplı marvelin kampanyası süper bana göre..öbür türlü öyle bir arşivi zaten almaya kimsenin güçü yetmez kolay kolay..

Ben iki üç yılda bir çizgiromanları tekrar okurum zevkli oluyor.Öte yandan yabancı dilde cbr formatında indirip beğendiğin serileri almak bana uygun geliyor. Yoksa her ay kaç sayı çıkıyor Amerika'da
 
J

jack

ben ülkemizde bu tarz digital yayın olaylarının hayal olduğunu söylemek istemiştim :D ingilizcem az olduğundan pek kolay olmuyor okumak benim için yabancı dildeki çr'leri bazen çabuk sıkılıyorum o yüzden marvel'ın bu kampanyası bana o kadar hitap etmiyor tabii ki çok güzel bir uygulama ingilizcesi iyi olan arkadaşlar için...

tabi insanın kendi dilinde okuması daha güzel bu tip digital yayınlara marvelin veya herhangi bir firmanın türkçe destek opsiyonu eklemeleri çok güzel olucak ve bu bence olucak
ama malesef biz ülke olarak biribirimiz kazıklama derdinde olduğumuz için bunu yine marvel veya yurtdışındki bir şirket yapıcak ve ülkemizdeki birçok kişiye kapak olucak.O zaman starwars veya başka bir yayının paylaşımını engeleyenler yasaklayanlar utanıcaklardır bence çizgi roman yasaklayarak degil paylaşarak ve böyle güzel tüketiciye değer veren kampayanlarla gelişir..
 

MVCelebi

Yeni Üye
5 Şub 2011
87
227
Marvelin sitesi çok iyi çalınmalar için iyi gelişmiş bir sistemi var...Sanıyorsam okuduğunuz çizgi romanı o siteden alarak evinize kargo ile ulaştırabiliyorsunuz
 
Üst