Dick Teresi - Kayıp Keşifler

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
810
12,422
Dick Teresi - Kayıp Keşifler: Babilliler'den Maya'lara Modern Bilimin Antik Kökenleri
fKJMwH.jpg

Eğer siz, benim gibi, bilimin Antik Yunan'da yeşerdiğini düşünüyorsanız Dick Teresi'nin Kayıp Keşifler kitabını okuyun. Bu kitapta Sümerlilerin matematiğinden antik Hint parçacık fiziğine kadar, Pawnee'nin gökyüzü haritalarından, Azteklerin kauçuk fabrikalarına kadar günümüz biliminin küresel ifadesini ve kökenlerini bulacaksınız.

Dava Sobel, Galileo'nun Kızı kitabının yazarı

Günümüz bilimi Batı, Doğu, Kuzey ve Güney'de aynı olarak evrensel bir kültürdür. Teresi'nin önemli kitabı bunun neden böyle olduğunu açıklıyor.
Leon Yederman, Nobel Fizik Ödülü sahibi

Cok ilginç bir çalışma. Modern bilimin antik gelişmesini inceliyor. Bugün bildiğimiz pek çok şeyin aslında antik zamanlarda da en azından kavram olarak ortaya çıkmış olduğunu belirtiyor. Güzel ve kolay okunan bir çalışma. Adının hakkını veren bir eser.


Mediafire

Dick Teresi-Kayıp Keşifler Beyaz.cs 4MB:
Dick Teresi-Kayıp Keşifler.Rcs 4,8MB:
Dick Teresi-Kayıp Keşifler HamTarama.Cs 18MB:

Yandex
Dick Teresi-Kayıp Keşifler Beyaz.cs 4MB:
Dick Teresi-Kayıp Keşifler.Rcs 4,8MB:
Dick Teresi-Kayıp Keşifler HamTarama.Cs 18MB:


fKJwpZ.jpg

Kitabın kapak resmi olmadığından nette bulabildiğim en iyi görüntü bu...
Bu nedenle üstte verdiğim yeni kapak resmini oluşturdum. İyi okumalar dilerim.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,885
5,169


Kadim ( sürekli ve ebedi ) dost Otacı ;

( Bilirsin eski kelimeleri kullanmayı pek sevmem ama buradaki "kadim" kelimesi benim için tam yerinde kullanılmıştır. )
Ben de kendimi çok kitap edinen bilirdim. Senin sunduklarının neredeyse tümü benim gerçek ( reel ) kitaplığımda yok. O kadar güzel ve yararlı kitaplar sunuyorsun ki ........


Dedo11 yorumu : Aramızda kalsın sen ve senin gibi değerli dostların sunumları gecikince üzülüyorum. Nedeni ille de sunduklarınız değil elbet ( bu sunduklarınızın değerini azaltmaz ) . Nedeni ; sunduklarınızla birlikte sunumlarınız ve sunduklarınızda sizin olmanız ( evet , evet sunduklarınızda siz varsın ) ;
1 - Evet sunduklarınızda size rastlamam. Adeta yolda giderken insanın sevdiklerine rastlaması gibi....
2 - Sunduklarınızda sunumlarınızın bana moral, bilgi, sevgi ve olumlu tüm duyguları yaşatmanız...
3 - ( Çok bencilim ben ) sizler sunuma ara verince çok sevdiklerimden uzak kalmış gibi sizi özlüyorum. Sunduklarınız bunu gideriyor...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

Not - 1 : Buradaki Dedo11 Yorumu'nu bundan sonra başka sevgili dostların sunumlarında da kullanırsam ( izininle ) bana lütfen kızma.
Not - 2 : Küçük bir itirazım var :
Dava Sobel, Galileo'nun Kızı kitabının yazarı'ın yorumundan :
"Eğer siz, benim gibi, bilimin Antik Yunan'da yeşerdiğini düşünüyorsanız Dick Teresi'nin Kayıp Keşifler kitabını okuyun."

Dava Sobel'in yukarıdaki satırları bilineceği gibi "BATI MERKEZLİ" düşünce ve değerler sisteminin ürünüdür. Ben Antik Yunan'ın Bilim , Felsefe , Siyaset , Plastik sanatlar , Gösteri sanatlarına ve diğer birçok konuya eşsiz katkılarını kabul etmekle birlikte tek kaynağın Antik Yunan olmadığını başka birçok toplumsal kaynağın da olduğunu kabul ediyorum...





 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,041
6,075
Aynen sizin gibi düşünüyorum Sn. @dedo11 . İnsanoğlunun tarihsel gelişim süreci içinde öyle konular var ki, çıkış noktası olarak tek bir toplum kabul edilemez. Zira, uygarlık tarihi bir bakıma merdiven basamakları şeklinde farklı toplumların katkıları ve bir sonraki basamağa el vermesi demek. Bu konulara sizin gibi meraklı biri olarak zaman zaman nette, daha çok Amerika odaklı ( daha genel olarak "batı" odaklı mı desek ?? ) sanat tarihi veya doğu dünyasını yok sayan bilim tarihi gibi kitapları görünce gülüyorum.
 
Son düzenleme:

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
162
604
Konu başlığını üstte yeni paylaşımlarda görünce önce "ismi hatalı yazmışlar, Dick Tracy olmalı" diye düşündüm. Yanılmışım, başka bir yazar ve üstelik çok güzel bir paylaşım. Çok teşekküer ediyorum.
 
Üst