Amber Blake Tamamlanmış Seri

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,322
31,641
İzmir
jidanaoyegx5t5o5g.jpg


Amber Blake 01
Amber Blake 02
Amber Blake 03
Amber Blake 04
Amber Blake - Dragonfly Operasyonu
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,056
6,158
Değerli @orpa tarafından sunulan , yine oldukça ilgi çekiciydi diyeceğim , iki '' Amber Blake '' macerası okudum. Öncelikle @orpa'ya ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum . Ayrıca , bir konu daha var ; ilk maceranın 1. sayısı , Çizgi Diyarımızda 18 Ekim 2023'te paylaşılmıştı. Hatırlayacağımız gibi , sonuncu macera olan '' Dragonfly Operasyonu '' ise , dün yani 31 Ekim 2023'te paylaşıldı. Zaten , bu kadar kısa sürede , bu kadar sayının müthiş hızlı yayını bile , sayın @orpa'nın çalışmalarının ne kadar yoğun olduğunu belgeliyor aslında . Gerçi , ilk intibalarımı , seri ve özellikle serinin grafik altyapısı açısından çok kısa olarak , 1. sayı paylaşıldığında yazmıştım . İlave birşeyler yazmak için serilerin sonlanmasını bekledim , burada okuduklarımı ağırlıklı olarak senaryo açısından değerlendireceğim .
Senarist Jade Lagardere , anladığım kadarıyla pek çok polisiye eserden yararlanmış . Özellikle ilk macera , yoğun olarak '' Bond '' havası içinde olan aksiyon sahneleri içermekte. ( Özellikle 2. sayıda , bir an motorsikletli '' Skyfall '' sahneleri gözümün önüne geldi. !! ) Ancak , okurken farklı eserlerden farklı bölümleri de hatırlar gibi oldum !! Ama , bu eserleri sıralamayı doğru bulmuyorum ! İkinci macera olan '' Dragonfly Operasyonu ''nda ise '' Kill Bill '' sahneleri başta olmak üzere , birkaç eser yine gözlerimin önünden geçti . Tüm bunlar '' tesadüf '' ya da benim kişisel düşüncelerimin sonucu olabilir , ama bazı sahnelerde benzerliklerin bir hayli göze çarpan nitelikte olduğunu belirtmeliyim ! Senaryo hazırlamanın ustaca yapılması ayrı bir konu. Bu örnekte olduğu gibi , okurunu '' soluk soluğa '' okutan bir eserin ortaya çıkması , bir yerde tüm bunlara rağmen Lagardere'yi bence başarılı yapıyor . Tabii , özellikle karlı ortam sahneleri ya da aksiyon sahnelerinin çizimlerini bir hayli başarıyla canlandıran çizer Butch Guice'in katkıları bir hayli fazla . Emeklerinizle kısa zamanda , çok sayılı , bir değil iki macera okumuş oldum !!! Başarılı çalışmalarınızın devamını bekliyorum @orpa . Sağ olun.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
252
1,606
Müzikleri hariç Bond filmlerini vasat bulan bünyeme Amber Blake öyle bir dağ havası verdi ki, Doğu Alman ajan Colibri'nin merkezde olduğu Deutschland 83-86-89 3 sezonu bir solukta bitirdim.
Sinema havasında,F1 heyecanında,böylesi ilham verici seriyi bizlerle paylaşıp yeni güzellikler keşfetmemizi hatta yaratmamızı sağladığınız için sonsuz teşekkürler.
 
Üst