1955-HAFTA-sayı-38 ( 23 Eylül 1955 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,894
5,221


Sayın murtaza5 ;

HAFTA okuma günlüğü : HAFTA OKU(YORUM) :


GEÇEN HAFTA Köşesinden :

KABİNEDE , MÜLKİ VE ASKERİ AMİRLER ARASINDA DEĞİŞİKLİKLER

Hafta içinde kabinede bazı değişiklikler yapılmış, Devlet Vekili Osman Kapani ve Milli Müdafaa Vekili Ethem Menderes istifa etmişlerdir.Ethem Menderes
Devlet Vekilliğine , Başvekil Yardımcısı ve Devlet Vekili Prof. Fuat Köprülü Milli Müdafa Vekaleti Vekilliğine tayin edilmişlerdir."

Dedo11 Yorumu : Ekonomiyi batıran Demokrat Parti çareyi Örfi ( Sıkıyönetim ) idarede bulmuştu. Bu nedenle 6-7 Eylül 1955 azınlıklara ( hatta yanlışlıkla Türklere de ) salıdırılar düzenletilmiş ve Örfi idare ilan edilmişti. 12 Eylül 1955 te İsmet İnönü ve CHP'nin karşı çıkmasına rağmen meclisteki çoğunluğuna
dayanarak Örfi idare 6 ay daha uzatılmıştı.


Oğuz Ödeş "HAVACILARIMIZIN ZAFERİ"ni anlatıyor.
".... Dünya Ordulararası Yedinci Hava Pentatlon Şampiyonasına iştirak eden kahraman Türk havacıları , yaptıkları müsabakalarda İsveç , Fransa , Hollanda , İtalya ve Belçika ekiplerini açık puan farkıyla geride bırakarak mühim bir şampiyonluk kazandılar."

Dedo11 Yorumu : Gerçekten de belli tarihe dek Türk Hava Kuvvetlerinin pilotları dünyada en iyilerdi... Taaa ki....

Taa ki .... Onların belli bir tarihe dek "Hoca Efendi" diye yere göğe sığdıramadığı "FETÖCÜLERİ" tüm destekleriyle devletin ve ordunun her kademesine her tür PUŞTLUK yaparak getirilmesine kadar... Şimdi "Puşt" kelimesini niye kullandım. İnanın onların kullandığı yöntemler için bu çok terbiyelice adlandırmadır. Anlatayım... Bunlar hiçbir şeyi hak etmeden korunarak , gerektiğinde sorular çalınarak geldikleri için rezil insanlardır. Düşünün o dönem Türk Hava Kuvvetlerinden kahraman 2400 küsür pilotuna kendi uşakları askeri doktorlar tarafından verilen ( güya tedavi amaçlı ) ilaçlarla tümü kalp hastalığına neden olacak arazlar ortaya çıkınca bu sayıda Türk evladı Pilotluktan uzaklaştırılmış. Neden ? Çünkü onların uşakları bunların yerine hak ederek gelemez , bunları yenemez de ondan... Ancak böyle puştlukla gelip onların yerine gelmişlerdir.
Amma da abartıyorsun be dedo demeyin... Düşünün yaşamları boyunca Ordunun asla ve asla o üst kademelerine gelmeleri mümkün olmadığından önündeki
onlarca general uyduruk yargılamalarla ( ERGENEKON vb. suçlamalarıyla ) içeri atıp yerine kendileri general olarak gelmişlerdir... Hatırladınız değil mi?



7. Sayfada : "İçki Hakkında Söylenmiş Sözler :
*** Ayık Birine yol göstermek nezaket , sarhoşa yol göstermek vazife icabıdır. -- ( Fransız Sözü )

*** Ayık insanın kalbindeki , sarhoşun dilindedir. -- ( Fransız Sözü )




8. Sayfa : "Bazı Şayialara Göre bir Alman Fabrikası UÇAN DAİRE imal ediyormuş!"

8. Sayfa :
*** "Antartik bölgesinde (mesela Alaska'da) nezle nedir bilinmez.Zira , oranın havası bu mikropların yaşamasına müsaid değildir. Bilindiği veçhile , nezleyi tevlit eden mikroplar -50 derecede yaşayamamaktadır.
*** Bir kırlangıç , yirmidört saat içinde takriben 600 sinek yer..



9. Sayfada : Zahir Güvemli Avrupa gezilerini "Uydurma Şehir OXFORD" ile sürdürüyor.


14. Sayfada : Fikret Arıt "Anadoluhisarı" nı anlatıyor...



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

 
Üst