15 Yılın Ardından...

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
529
2,721
Değerli Yöneticiler ve Üye arkadaşlar,

Çizgi Diyarı nın 15. yılını büyük bir mutlulukla kutluyor bu muhteşem yolculukta emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.

Yıllardır değerli içerikler sunarak, kaliteden ve özgünlükten hiçbir zaman ödün vermeden ÇizgiDiyarı nın bir kültür ve bilgi merkezi olmasını sağladığınız için iyi ki varsınız ve nice 15 yıllara!

En içten dileklerimizle,
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Merhaba,
Çizgi Diyarının yeni yaşı uğurlu olsun. Hayatımda son 15 yılda çok şey değişti - çalıştığım işler, yaşadığım iller, aile bireyleri - bunlar içinde değişmeyen şeylerden biri haftada en az bir kaç kez girmek suretiyle takip ettiğim diyar oldu. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımla.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,392
15,768
Çizgi Diyarı, 15 senelik bir birikimle birbirinden farklı insanları ayrıştırmadan birleştiren bir isimdir.

Bir avuç insanın duyulmayan, duyulsa bile duyulmaması istenen dost yüreklerinin yankılanması yıllarca sürecek bir çizgi kütüphanesinin doğuşuna neden oldu.

Bu kütüphanede mesaj sınırlaması yoktu, teşekkür mesajı yazılmasını dikte eden bir zorbalık yoktu, üye olma ve daha iyi üye olmaya dayalı açık veya kapalı link dayatması yoktu, eski ve yeni herkes eşitti. Baskılardan nefes alamayanların özgürce nefes aldıkları hatta eğlenebilmenin değerli hale geldiği bir adres haline geldi Çizgi Diyarı.

Arama motoruna çizgi roman forum yazıldığında ilk sırada yer alan Çizgi Diyarı, insanların özgürce eğlenebilecekleri bir yuva iken yuvasına küsüp başka yuvalar arayanlara dahi kapıları kapatmamıştır. Çünkü incinsen de incitme ilkesiyle tüm sorunlara rağmen emeğin değerli kabul edildiği tek yer samimiyetin ne olduğunun tanımlandığı, emir kipinin kullanılmadığı, Çizgi Diyarı'dır.

Karşılık beklemeden emeğini, parasını, zamanını harcayanların karşılık beklememenin sözde değil de ilke olarak kabul edildiği deniz feneri Çizgi Diyarı olduğundan, Çizgi Diyarı emek ve katkının uzun yolunu kısaltan bir dostluk köprüsüdür ve bu köprü öyle kolayca yıkılmaz.

Forumumuzun yeni yaşının hayırlı olmasını dilerim...Hep birlikte nice yıllara...

j0Z8OX5W_o.png

















 

arigato

Yeni Üye
1 Nis 2013
40
186
Sevgili dostlar,

Bugün itibariyle 15. yılımızı doldurup 16. yaşımızdan gün almaya başlıyoruz. Epeyce uzun bir süre, değil mi?

Pek çok şey yaşadık bu 15 yıl içinde. Zaman zaman tekrarladığımız bir sözümüz vardı: "Biz burada sadece çizgi romanı değil, hayatın kendisini de paylaşıyoruz.". Sahiden de öyle yaptık: dostlarımızın evlilik haberlerine sevindik, dünyaya merhaba diyen yavruları için yaşadıkları sevince ortak olduk, hastalık haberleriyle üzüldük, çok değerli dostlarımızın, abilerimizin aramızdan ayrılmasıyla yas tuttuk; Haluk Abi'yi, kandraks53'ü', necdet'i, azizelaziz'i, hayriflix'i, ve muhtemelen haberdar bile olamadığımız başka kayıpları yüreğimize taşıdık.

Çizgi roman adına büyük organizasyonlara imza attık. Ülkemiz çizgi roman devlerini muhteşem etkinliklerle bir araya getirmeyi başardık. İyi ki yaptık, iyi ki bu efsanelerle bir araya geldik, onları bir araya getirdik. Zaman içinde ustalarımızın çok büyük çoğunluğunu kaybettik; Suat Yalaz, Abdullah Turhan, Talat Güreli, Yücel Köksal, Cemal Ragıp Derin, Aslan Şükür, ... Ülkemiz çizgi romanının tarihini yazan, yarattıkları eserler belleklerimize kazınan isimler... Genç büyük çizgi roman ustalarının ortaya çıkmasında da katkılarımız oldu ve muhakkak olmaya devam edecek.

Çizgi roman adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bu 15 yılın ardından devasa bir külliyatı oluşturmayı başardık. Kendi adımıza çizgi romanın gelişimine dev bir katkı sağladığımızın farkındayız. Bununla gurur duyuyoruz. Sayısız eser yok olup gitmekten kurtarıldı, yine sayısız eser dilimize kazandırıldı. Çizgi roman kültürü adına önemli yazılar, tartışmalar Diyar arşivindeki yerini aldı.

15 yıldır devam eden bu yolculuk çoğu zaman çok keyifliydi. Bu muhteşem serüvenin yaratılması elbette üreten, üretmeye devam eden binlerce üyemiz, tüm dostlarımız sayesinde oldu. Bu kadar güzel insanı bir araya getirebilmek bir başka mutluluk sebebiydi. Verdikleri katkılarla Çizgi Diyarı'nı bugüne taşıyan, ülkenin çorak ortamında burayı bir vahaya çeviren tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sevgili @savok'un geçen yıl dönümümüzde söylediği son cümleyi tekrar ederek yazıyı sonlandırayım:

"Bu nöbeti devralacak dostların gelmesi dileğiyle, nice yıllara sevgili Çizgi Diyarı."
Katkı veren herkese sonsuz teşekkürler. Çocukluğumuzu geri getirip, yitirdiğimiz eserleri bizlere yeniden kazandırdınız. İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.
 

kuno

Yeni Üye
9 Eyl 2022
55
171
Amak-ı Hayal
Daha nice mutlu yaşları olsun Çizgi Diyarı'nın 🥳
Son haftalarda uzun saatlerimi keyifle harcıyorum burada. Eve kapanıp, elimde çayım laptop’ın başına geçip bu forumda asosyalleşmek en büyük hobim haline geldi 😁 Forum sayesinde hiç tanımadığım inanılmaz eserleri ve sanatçıları keşfediyorum keyifle.

Eskiden sosyal medya yokken bu tarz forumlarda takılırdık. Sene 2024, forum kültürü öldü diyebiliriz lakin Çizgi Diyarı istisna ^^ Aktif üyelerin hala siteyle ilgileniyor oluşu, eski-yeni birçok çizgi romanın çevirisi, eklenmesiyle o özlediğim eski forum kültürü tadını alıyorum. Değerli üyeler, yöneticiler, çizgi roman sevdalıları, iyi ki varsınız, canla başla çalışıyorsunuz 🙌 Sayenizde Çizgi Diyarı istikrarlı bir şekilde uzun yıllar varlığını koruyacak.
 
Son düzenleme:
Üst