Windows işletim siteminde klasörlerinizin üzerinde sağ tıklayıp özellikleri seçiniz. Özellikler menüsünün en sağında özelleştir seçeneğine tıklayın. Özelleştir seçeneğinde Klasör Simgeleri kısmında simge değiştir seçeneğine tıklayın. Açılan pencereden bilgisayarınıza yüklediğiniz herhangi bir (windows için ico uzantılı) simgeyi geçtiğinizde klasörünüz o simge ile görüntülenir.
Benim Çizgi Roman klasörümün iç kısmında yaptığım bu uygulama ile kendi düzenime göre görsel olarak güzel bir sonuç elde ettim..
Kullandığım bu ikonlardan Türk Çizgi Romanları için kullandığım bayrak ve kendi çalışmalarım için kullandığım Forum Logo sembolleri haricini internetten indirdim.
Yukarıdaki resmi ana sayfa olarak düşünüp alt gruplar oluşturdum. Örneğin Alternatif Comics klasörünün içi:
Gruplandırmalarımın çoğunu yayın evlerini baz alarak oluşturdum. Yayın evlerinin çizgi romanlarını kendi başlığı altında klasörledim. Bulabildiğim çizgi romanın ikonunu kullandım. Örneğin DC Comics Rebirt klasörümüm içi:
Bu çalışmayı yaparken internette uzun aramalar yaptım. İkon arşivlerini taradım. İnternette bir çok ikon (çoğunlukla sinema ikonu) bulmama karşılık çizgi roman ikonu çok azdı. Comics ve Manga (Anime) ikonları kolay bulunurken diğer çizgi romanlar, frankofonlar ve fumettiler için ikon neredeyse yoktu. Bulduğum kadarını indirdim.
Sizde kendi klasörlerinizi bu şekilde özelleştirmek isteyebilirsiniz diye bir kaç link vermek istedim.
1 - Yayın evleri ikonları:
2 - DC ve Marvel ikonları:
daha fazlası için deviantart sitesinde araya bilirsiniz.
3 - Az sayıda fumetti ikonu:
Fumettide Teksas, Tommiks, Tex gibi sevdiğimiz karakterler var. Mert Çalışkan tarafından dizayn edilmiş.
Yukarıda da belirttiğim gibi klasör şeklinde düzenlenmiş Frankofon, Fumetti ve diğer çizgi romanlara ait ikon yok denecek kadar az. Eğer başkalarını da bulursam bu başlıkta link olarak paylaşacağım.
Tarafımdan yapılmış ikonlar için DeviantArt profilimi ziyaret edebilirsiniz:
png uzantılı resim dosyalarını ico formatına dönüştürmek için
Benim Çizgi Roman klasörümün iç kısmında yaptığım bu uygulama ile kendi düzenime göre görsel olarak güzel bir sonuç elde ettim..
Kullandığım bu ikonlardan Türk Çizgi Romanları için kullandığım bayrak ve kendi çalışmalarım için kullandığım Forum Logo sembolleri haricini internetten indirdim.
Yukarıdaki resmi ana sayfa olarak düşünüp alt gruplar oluşturdum. Örneğin Alternatif Comics klasörünün içi:
Gruplandırmalarımın çoğunu yayın evlerini baz alarak oluşturdum. Yayın evlerinin çizgi romanlarını kendi başlığı altında klasörledim. Bulabildiğim çizgi romanın ikonunu kullandım. Örneğin DC Comics Rebirt klasörümüm içi:
Bu çalışmayı yaparken internette uzun aramalar yaptım. İkon arşivlerini taradım. İnternette bir çok ikon (çoğunlukla sinema ikonu) bulmama karşılık çizgi roman ikonu çok azdı. Comics ve Manga (Anime) ikonları kolay bulunurken diğer çizgi romanlar, frankofonlar ve fumettiler için ikon neredeyse yoktu. Bulduğum kadarını indirdim.
Sizde kendi klasörlerinizi bu şekilde özelleştirmek isteyebilirsiniz diye bir kaç link vermek istedim.
1 - Yayın evleri ikonları:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
2 - DC ve Marvel ikonları:
Giriş yap veya üye ol.
daha fazlası için deviantart sitesinde araya bilirsiniz.
3 - Az sayıda fumetti ikonu:
Giriş yap veya üye ol.
Fumettide Teksas, Tommiks, Tex gibi sevdiğimiz karakterler var. Mert Çalışkan tarafından dizayn edilmiş.
Yukarıda da belirttiğim gibi klasör şeklinde düzenlenmiş Frankofon, Fumetti ve diğer çizgi romanlara ait ikon yok denecek kadar az. Eğer başkalarını da bulursam bu başlıkta link olarak paylaşacağım.
Tarafımdan yapılmış ikonlar için DeviantArt profilimi ziyaret edebilirsiniz:
Giriş yap veya üye ol.
png uzantılı resim dosyalarını ico formatına dönüştürmek için
Giriş yap veya üye ol.
sitesini kullanabilirsiniz.
... ilk ikon denememi Çizgi Diyarı ikon klasörü olarak yaptım. Kendi balonlama - tarama çalışmalarımı topladığım klasörü bu ikon ile işaretledim. Kullanmak isteyenler için ön izleme ve link:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
İkon için kullandığım logoyu tasarlayan PenGo'ya teşekkür ederim.
Fumetti sever dostlar için bir kaç ikon hazırladım.
Umarım beğenen ve kullanan olur.
Son düzenleme: