scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,128
Postimage.org'a Yüklenen resimler Görülmüyor
Acaba Sorun Sadece Bende Mi?
Bu konuya bir-iki gün önce de başka bir mesajın altında kısaca değinmiştim. Kimseden ses çıkmayınca kuşkuya kapıldım. Acaba sadece benim bilgisayarımda mı oluyor bu hadise diye, ya da sadece benim upload ettiğim görsellerde mi diye. Öyle değilmiş galiba. Sevgili "profesör"ün yüklediği şu konudaki görsel de gitmiş. Demek ki sorun sadece benim yüklediklerimde değilmiş. Şu ve şu da benim görselleri kaybolan mesajlarımdan iki örnek (ilki beş farklı görsel içeriyordu). Acaba bunlar sizin bilgisayarınızda görülüyor da sadece benimkinde mi görülmüyor?.
Kontrol ettim "postimage.org" sitesi çalışıyormuş gibi gözüküyor. Hatta yeni görüntü de yüklenebiliyor ama onlar da görülmüyor. İlgili sitelerede sitenin faal olduğu bildirilmiş (ping'i filan normal). belki XP'de böyledir dedim, laptop'ta Windows7 yüklüydü, onda da gözükmüyor. Belki tarayıcıdandır dedim ("Firefox" yeni bir otomatik güncelleme yapmıştı zira), "IE" ve "Chrome"u da denedim, netice yok. Ctrl+F5 yaptım, tarayıcıyı tazeledim, önbelleğini temizledim, çerezleri sildim yine netice yok. DNS ayarlarını değiştirdim farketmedi. "postimage.org" dosyaları silmiş olabilirmi diye düşündüm, o da olmamış dosyalar yerli yerinde, site dosyaları da silmemiş üstelik garip bir şey: Wayback Machine'e (Internet Archive) yedek (snapshot) alınca orada bu sayfalar gözüküyor! Not: Burada yazdıklarımı aynen "Postimage.org"a da yazdım (e-mail).
Diğer resim barındırma sitelerini de pek kullanmak istemiyorum, zira çoğunun FAQ sayfalarında resimlerin çok uzun süre barındırılmayacağı açıkça belirtilmiş. Bildiğim kadarı ile sadece "postimage.org" hiç silmeyeceğini ilân etmiş (kayıtsız üyelikte bile), bu nedenle ondan da vazgeçmek istemiyorum.
Tekrar sorayım (zira merak ettim gerçekten) sizlerde de aynı sorun var mı? Nedeni ne olabilir? Bir bilene sormak istedim, yardım lütfen