Rodeo Yayınevi ve biz...

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,563
71,528
NeverLand
Sevgili çizgi roman dostları, daha önce de başka bir paylaşım alanında Rodeo Yayın evi'ne ait Ken Parker paylaşımları ile alakalı olan sorunu belki duymuşsunuzdur. Duymamışsanız da şu anda bu sayede haberdar olacaksınız. Rodeo Yayın evi Ken Parker gibi kült bir kahramanı, üstelik çizgi roman okurlarının dört gözle yeni serilerini beklediği bir kahramanı aklının estiği sürede yayımlayarak çok büyük(!) bir yayımcılık örneği sergilemektedir. En son Adah çevirilerinin ne kadar muhteşem(!) olduğunu hep beraber gördük. Gördük çünkü bizim Sırpçadan yaptığımız çeviri onların İtalyanca orijinal çevirilerinden daha güzeldi bence. Buna rağmen sevgili Yayın evi sahipleri bastıklarını paylaşmamızı illegal bulmuş olacaklar ki bizleri savcılığa şikayet etmişler ve bununla alakalı olarak savunmamızın alınmasını istemişler. Kayseri bilişim suçlarından Murat bey bizi arayıp bulmuş ve bu konudaki savunmamızın emniyetçe alınması gerektiğini istemiştir. Pazartesi günü yani yarın gerekli iletişim bilgilerinin sağlanması sonucu bu konuda savunma vereceğimizi siz çizgi roman dostlarına bildirmek isterim. Rodeo Yayın evi, çizgi roman okumaya çalışan bir kaç yüz çizgi roman severi de bu şekilde madur ettiği için çok memnun olmuş olmalı.
Bu konudaki yorumu siz çizgi roman dostlarına bırakıyorum.
Herkese sevgiler ve saygılar...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
20,013
84,915
Kasımpaşa
Kendi adıma bundan sonra Rodeo yayınevi bedava broşür verse almayacağım..
Bir hukukçu olarak ta protesto ediyorum..
Telif hakkı sorunu olduğunu iddia eden kişi, yayınevi, her kimse öncelikle bu konuda bir başvuru yapmalıdır. Telif hakkı ihlalinin sürmesi durumunda ancak suç duyurusunda bulunabilir.. Telif hakkı ihlalinin "ısrarla" sürmesi durumunda ancak cezai yaptırım söz konusu olabilir.
Hiç Trabzonlu hukukçu dostumuz yok mu bu sitede..
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,648
metu
Sanırım bu foruma yapılacak en son hareket bu olmalıydı.Çizgi roman diyarı ile bendeniz 70 li yıllarda bırakmış olduğum çizgi roman satın almayı,tekrar başlattım.Yeni romanları mümkün olduğu kadar satın alıyorum.Rodeo yayıncılıkla ilgili haberi görünce üzüldüm.Aslında forum yöneticileri ile görüşüp yayınlarını artırmak için neler yapacaklarını tartışmak yerine bu davranış??.Bu yayınevi çizgi roman bölümünü kapatmak zorunda kalmaz umarım.
 
Son düzenleme:

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,434
12,760
Ayakta alkışlıyorum. İşte kaliteli, tutarlı yayıncılık örneği. Ne güzel, bugün itibarı ile Rodeo kitabın çıkardığı Ken Parker kitaplarının satışlarında bir patlama yaşanacak, okurların yüzü gülecek, Çizgi roman piyasası eski şaşaalı günlerine dönecek. E hadi siz de alkışlayın!...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,086
37,155
İstanbul
Ne düşünüyorlar acaba? Bu forumun çizgi romana zarar verdiğini, satışlarını azalttığını filan mı? Burada bulunan insanlar kitaplarını alanlar. Bunun farkında değiller mi acaba? Kaldı ki uzunca bir süredir hiçbir kitapları yok zaten forumda.

İletişim bilgilerini edinerek şahsi tepkimi ileteceğim kendilerine.
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
939
Ben şu anda yataktayım , hastayım. Ben de buradan alkışlıyorum. Hiç bir yayınını almayacağım , eşime dostuma da aldırmayacağım ..
 

savok

Admin
30 Eki 2009
20,013
84,915
Kasımpaşa
Şimdi buradan İlyas(Büyülü Rüzgar)'ın şahsında diğer çizgi roman satışı yapan kitapçılara sesleniyorum.

Elinizdeki Rodeo kitabevine ait Çizgi Romanları lütfen iade ediniz.

Üç beş tane ne zaman çıkacağı bilinmeyen kitabı mı satmak istersiniz yoksa diğer yayınları mı?

Rodeo Kitabevi yayınlarını sattığınız sürece sizden herhangi bir çizgi roman almayacağımı ilan ediyorum..
 

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
843
çizgi diyarı ile tanıştıktan sonra yılların ardından tekrar çizgi roman okumaya ve satın almaya başladım. en sevdiğim kahraman olan ken parker'ın en son beş sayısını ve buldukça eski sayılarını da satın aldım. eksik olan sayıları da buldukça alıp seriyi tamamlamak istiyorum. çizgi diyarı ve rodeo yayınevi denince benim aklıma gelenler bunlar.
 
12 Şub 2010
15,006
545,459
Sevgili Bakunin'in Adah çevirisini büyük bir sevinçle karşılamış ve defalarca okumuştum

Buna rağmen Rodeo'dan çıktığında 2 adet Adah satın aldım, bir nüshasını bir arkadaşıma hediye ettim, biri bende

Yayınevlerinin satışını olumsuz etkilemek şöyle dursun, satışlarını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz

Normalde almayı düşünmediğim kitapları dahi, yıllar sonra Diyarda paylaşırız düşüncesiyle satın alıyoruz

Ken Parker'in Alaska serisini hiç abartmıyorum, resimlerini koyabilirim en az üç takımı bende mevcut olmasına rağmen Roedo'nun bugüne kadar yayınlamış olduğu tüm kitapları, hem de ucuzlamasını beklemeden raflara çıktığı ilk günden itibaren aldım ve tamamı bende mevcut

Bunu yayınevlerine anlatmakta güçlük çektiğimiz anlaşılıyor, belki de daha fazla çaba göstermemiz lazım bunu anlatmakta

Ne bakunin, ne de Çizgi Diyarı kolay lokma değildir

Gerektiğinde tavır koymayı bilir

Saygılarımla
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,945
76,585
Dostlarım tay yayınlarının alaska adında yayın yaptığı 66 sayısıda benim arşivimde var ve inanın bu günedeğin hiçbir zaman rodeo yayınlarının hiçbir kitabını arşivimede koymadım hatırımda kaldığıkadarıyla oğlak yayınlarının teks serisine başladığı aynı yıllarda rodeoda ken parkeri yayınlamaya başlamıştı şimdi tex 178 sayıyı dağıtımını yaptı aradaki farkı gözlemleyebilirsiniz.Bu yayıncılık değil bizler gibi yaşını başını almış kişilerle dalga geçiyorlar,işte ben buna asla izin vermemek adına rodeo yayınlarını sizler'den önce boykot ettim diğer dostlarımızda geç kalmış sayılmazlar.
Savok arkadaşımızın çağrısı çok yerinde bir karar,ben sonuna kadar destekliyor ve alış veriş yaptığım sahaflarda redeo yayınlarıyla ilgili yayın görürsem asla alışverişi yapmayacağım,rodeo satanda bundan sonra tezgah altıda yıllar önce kaçak sıgara satanlar gibi satış yapsınlar.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,086
37,155
İstanbul
Kitaplarımdan ayrılmak zor geliyor ama Rodeo'dan aldığım tüm kitapların üzerine protestomu belirten yazılar yazıp yayınevine iade etmeyi, posta ile adreslerine göndermeyi de değerlendiriyorum.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,006
12,000
Çok tatsız bir gelişme. Hukuk da aynı yöntemi önerir ve tarafların önce uzlaşma arayışı içinde olmasını önerir, ama daha önemlisi, uzlaşma arayışı uygar tutumun gereğidir. Bu anlamda Rodeo yanlış bir yol tutturmuş belli ki.

Umarım fazla başınızı ağrıtmaz, durduk yerde canınızı sıkmazlar, Bakunin.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,885
140,503
Elimizden geldiğince kitapların alınması ve çizgi romanın daha iyi yerlerde olması için gayret sarfederken böyle olumsuz durumlarla karşılaşmak elbette can sıkıcı.

Yayınevi bizim amacımızı bilmiyor ve bizi takip etmiyor ki böyle bir düşünce içersine girmiş.

Alınan boykot kararını yayınevi düşüncesini değiştirene kadar destekliyorum.
 

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,000
20,760
Rodeo Kitabevi yayınlarını, alınan boykot kararı, yayınevi düşüncesini değiştirene kadar herhangi bir çizgi romanını almayacağımı bildiririm.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,563
Midgard
O kadar şey yazdım mouse'un azizliğine uğradım yazdıklarım boşuna gitti bari özet geçeyim.

Ben bu yayınevlerini anlamıyorum ya. Hiç mi biri bize destek olmuycak. Zaten 1000 kişiden 1i çizgi roman okuyorsa şükreder hale geldik. Bir programda 15 dk çizgi romandan bahsedilince sevinir olduk. Ama sıkıntı okuycuda mı yayınevinde mi bilemiyorum. Telif hakkı diyorda, bize geldi şu çizgiromanlar şu kadar ama siz toplu alırsanız şu kadar indirim yaparız hem elimizde kalmamış olur hemde siz okumuş olursunuz 2 tarafta karlı çıkar dediler biz mi hayır dedik. ÇizgiDiyarı o kadar uğraşıyor raflardaki çizgi romanlar alınsın sanal alemde gözükmesin diye. Saatlerce uğraşıp tarıyorlar bi bakıyorlarki rafta sonra kaldırıyorlar forumdan. Az mı bölüm kaldırıldı böyle? Ama bu yayınevlerine yaranılmıyormuş ben onu anladım.

Ken Parker'da yerimizde olsa böyle yapardı sanıyorum. Boykotu sonuna kadar destekliyorum. Saygılar.
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,149
1,453
güney
iddia ediyorum komple çizgidiyarı üyeleri rodeo'yu boykot etse, zaten az olan tirajlar sıfıra iner,halbuki çizgiromanı ayakta tutmayı,insanlara sevdirmeyi ve en önemlisi paylaşımı ilke edinmiş bu sitenin kıymetini bilseler onların yararına olur,
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,111
İstanbul-İzmir
Senelerdir zaten yayınlanmış olan yayınları tekrar tekrar basarak mı telif korunuyor onu anlamıyorum?

Savok doğru söylemiş Rodeo yayınlarını satan yerlerden bende hiç bir kitap almıyorum ve boykotta ediyorum!

35 000 kişiyiz bu forumda toplasınlar bakalım tüm Türkiye'de ne kadar satın alacak adam bulacaklar!!!
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,117
77,041
hiçbiryerde :)
16 kasım cuma günü aldım"adah"ı.
bilseydim almazdım.
ben kitap fuarında standı varsa rodeo yayın'a gittiğimde
düşündüklerimi söyleyeceğim.
yoksa telefon edip konuşacağım.
herkes bir telefonla düşündüğünü söylese hiçbir sorun kalmaz
diye düşünüyorum...
 
Son düzenleme:

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,401
Bu yayınevlerinin izledikleri yolu pek anlayamıyorum. Kitaplarının burada teşhir edilmesi onlar için, en büyük reklamdır. Çizgi roman okuyan kişiler, kitabı okumuş olsalar bile, onu sahiplenmek isterler. En kısa zamanda da satın alırlar. Çıkan bütün Tay Alaska’lar iki adet tam takım olmasına rağmen, Rodeo Ken Parker’lerde 37. sayıya kadar elimde mevcut. Çıkarttıkları özel sayıları da almıştım. Yarım yamalak yayınlarına devam etmelerine rağmen, geri kalan kısmını da tamamlamayı düşünüyordum; ama vazgeçtim.

Yukarıda belirttiğim serilerin foruma üye birçok arkadaşta olduğu kanısındayım. Elinde olmayan arkadaşların da burada görüp alacaklarını tahmin ediyordum; lakin bu saatten sonra kimsenin alacağını zannetmiyorum.

Bu forum sayesinde birçok kimse, bilinçaltına ittiği sevdası çizgi romana dönüş yapmış ve zamanında türlü sebeplerle saklayamadığı kitapları, sahaflardan tekrar toplar hale gelmiş, aynı zamanda da yeni çıkan serileri de almaya başlamıştır.

Sonuç olarak, bir yayınevi bastığı dalı bundan daha güzel kesemezdi… “Reklamın iyisi veya kötüsü olmaz; reklam reklamdır” düsturunu unutan ve ücretsiz reklamının yapılmasına müsaade etmeyen Rodeo Yayınevine geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,515
ken parker okumadığım bir kahraman ama yayınevinin yaptığı büyük bir ayıp..inşallah akılları başlarına gelirde...bu suç duyurusunu geri alırlar..
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,963
24,172
Kıbrıs
Düzensiz yayınları ile okuyucuyu adeta aptal yerine koyan bir tutum
sergiliyorlardı;bu davranışları ile daha da çirkinleştiler.
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,274
4,714
boykota katılıyorum. ken parke'ları her ne kadar alıp okumamışsamda rodeo'nun diğer işlerini hep takip etmiştim.

bundan sonra rodeo yayınevinden çıkan hiçbir çr yi almayacağım gibi bende satan hiç bir yerden alışveriş yapmayacağımı bildiririm. hatta büyülü rüzgar, arkabahçe gibi yerlere gittiğim ilk seferde bu durumu dile getireceğimi ve sırf bu yüzden gidişlerimde hiç kitap almadan çıktığımı belirteceğim.

düzeltme: sevgili tex'i yanlış bilgilendirdiğim için özrü dilerim. ayrıca ntv ken parker değilmiş Corto Maltese imiş.
 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,014
20,836
Gaziantep
Rodeo Yayıncılığın konuyu görüşmeden hukuki yollara başvurmasını şiddetle kınıyorum.Bu yaptıkları şimdi çizgi roman satışlarını arttıracağı bir yöntem mi?Aslında Çizgi Diyarı Ken Parker'in parasız reklamını yapıyor Rodeo'cular bunun farkında değiller mi?Böyle bir yayın olduğundan habersiz olan genç okurlara, bu siteye giriş yapan herkese bedavadan duyuruyor.Rodeo'nun yayın politikasını hiç beğenmediğim,hatta seriyi yıllardı bir türlü bitirmediği için kendilerinden çok gıcık alıyorum.Zaten yayınlarından bir tek Ken Parker'i seri yarım kalmasın diye mecburen alıyorum.Yine mecburen almaya devam edeceğim. Adah'ı indirdim,yazıcıdan çıkarıp ciltledim(hem de beyaz kağıda) buna rağmen daha 5 gün önce "cizgizamani.com"dan Adah'ı aldım.Çizgi Zamanı'ndanda Çizgi Diyarı'mızda ki mesajlardan haberdar oldum.Yoksa ne kadar reklam yaparlarsa yapsınlar sesleri Antep'e kadar ulaşmayacaktı. Bu sitede adı geçen her yayının,her yayınevinin aslında reklamı yapılıyor.Rodeo'cular yaptığınız bu densizlikten vazgeçin,Çizgi Diyarı'da sizi bağışlasın.
Bu arada NTV nin Ken Parker'i yayınladığını yazmış "comedian" arkadaş.Hiçbir yarde duyurusunu görmedim.(NTV nin kendi sitesinde de yok) Doğruysa işte beleş bir reklam daha.Daha ne ister bu yayınevleri.
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,086
37,155
İstanbul
Aşağıdaki yazı tepkimin bir ifadesi olarak biraz önce "info@striphaber.com" adresine e-mail yoluyla gönderilmiştir. Bulabildiğim tek iletişim bilgileri buydu. Başka iletişim bilgisine sahip olan dostumuz varsa aktarmasını rica ederim.

Sayın İlgili,

Forumumuz Çizgi Diyarı ile Rodeo Yayınları arasında hukuki bir sürecin başlamış olduğunu büyük üzüntüyle öğrendim. Küçücük sayılabilecek çizgi roman dünyamızda böyle bir sıkıntının baş göstermesini ne anlayabiliyorum ne de kabul edebiliyorum.

43 yaşındayım. Üniversite yıllarıdır son çizgi romanı aldığım yıllar; Ta ki Çizgi Diyarı’nı keşfedinceye kadar. Hayatımda yaklaşık 20 yıllık bir kesinti var çizgi roman adına. Ama bu kesinti 2009 yılında Çizgi Diyarı ile sona erdi. Hem de ne sona erme? Bu büyük tutkumu yeniden keşfettim. Aradan geçen 3-3.5 yıl içinde eski-yeni 3000 tane çizgi roman edindim. Yeni yayınları, elbette sizinkiler de dâhil olmak üzere gecikmeden almaya çalıştım. Dostlarımızın pek çoğunun çizgi roman serüveninin benimkine çok benzediğini biliyorum.

Acaba Çizgi Diyarı hakkında ne kadar fikriniz var? Bu ülkede çizgi roman adına bir şeyler yapmaya çalışan, deyim yerindeyse gecesini gündüzüne katan gönüllülerden oluşan bir topluluk Çizgi Diyarı. Gönüllülük vurgusunu özellikle yapıyorum çünkü bu işten hiçbir kimsenin beş kuruş menfaati yok. Çizgi roman dünyasına sağlanan katkının verdiği manevi haz var elbette. Buna hiçbir paha biçilemez. Siz Çizgi Diyarı’nın bu ülkede çizgi romanla ilgili en büyük organizasyon olduğunu ve çizgi roman gelişecekse bu türden oluşumlar sayesinde olacağını nasıl keşfedemediniz anlayamıyorum doğrusu. Oturup, çizgi romana en çok nasıl zarar veririz diye düşünseniz bulacağınız cevap şu anda yapmakta olduğunuz şey olurdu. Ülkede çizgi roman için çırpınıp duran, çizgi romanın gelişmesi için neler yapılabilir, çizgi roman satışları nasıl arttırılabilir diye düşünen ve imkânları ölçüsünde düşündüklerini hayata geçirmeye çalışan az sayıda insanı sıkıntıya sokar, motivasyonlarını bozardım. Sizi tebrik ediyorum!

Çizgi romanın geleceği sizi ilgilendirmiyor olabilir. Meseleye ticari bir mesele olarak bakıyor olabilirsiniz. Buna üzülürüm ama saygıyla karşılarım. Ancak hal böyle olsa bile Çizgi Diyarı’nın varlığının sizin satışlarınıza olumlu etkide bulunacağını nasıl düşünemezsiniz. Bu forumun benim gibi pek çok insanın çizgi romana geri dönüş yapmasını sağladığını görememeniz çok ama çok şaşırtıcı. Şimdilik küçücük olan bir dünyadan bahsediyoruz neticede. Meseleye sadece ticari baksanız bile yapmanız gereken şu anda yaptığınızın tam tersi olmalı, Çizgi Diyarı’nı da, benzeri diğer oluşumları da desteklemeliydiniz.

Her neyse, lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Gelinen noktada başlattığınız bu sıkıntılı süreci “siz” telafi etmedikçe, Rodeo Yayıncılık tarafından basılan hiçbir kitabı asla almayacağımı bildirmek isterim. Tanıdığım tüm çizgi roman severlerin de bu tercihimden haberdar olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca tepkimin bir parçası olarak Rodeo Yayıncılık’ın elimde bulunan tüm kitaplarını (kırk tane) herhangi bir bedel talep etmeden size iade etmek istiyorum. Posta adresinizi bildirmenizi rica ederim.

Saygılarımla

 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,274
4,714
sevgili tex'i yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim. ntv ken parker değilmiş Corto Maltese imiş. neyse ikisini de daha önce okumamıştım :) artık sıra ken parker a gelse de rodeo tavrını değiştirmedikçe alıp okumayacağım. :)
 
Son düzenleme:

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,274
4,714
bende mail attım. :)
mailim aşağıdaki gibidir.

merhaba

imkanları dahilinde alabileceği kadar çok çizgi romanı satın alıp okuyan ve arşivleyen bir çizgi roman okuyucusuyum.

bugün büyük bir üzüntü ile Çizgi Diyarı'na karşı yapmış olduğunuz tavrın haberini aldım forumdan. gerçekten böyel bir mantıksız sonuca nasıl ulaştığınızı kavrayamamakla birlikte sizin yayınlarınızı da elimde bulundurduğumu (şu bahsedilen ken parker hariç...) bilmenizi ve bundan sonra çıkaracağınız hiçbir yayını almayacağımı ve çizgi roman almak için gittiğim her satıcıya da rodeo yayını sattığı müddetçe kendilerine bir daha uğramayacağımı bildireceğim.

hiç bir uyarı olmadan, bir uzlaşma yoluna gitmeden alınan bu kararınızın bu boykotu ve tepkiyi hakkettiğini düşünüyorum yaptığınız tavır bir forum sitesine değil çizgi roman okurlarına yapılmıştır.

bundan sonraki yayın hayatınızda başarılar dilerim.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,014
20,836
Gaziantep
sevgili tex'i yanlış bilgilendirdiğim için özrü dilerim. ntv ken parker değilmiş Corto Maltese imiş. neyse ikisini de daha önce okumamıştım :) artık sıra ken parker a gelse de rodeo tavrını değiştirmedikçe alıp okumayacağım. :)

Sıkma canını.Dalgınlığa gelmiştir.Ama Ken Parker'i mutlaka okumalısın.İllede Rodeo'dan almana gerek yok.Sitedekileri oku.Özellikle "Grev"i.Kitap istersen Tay Yayınları'nın zamanında çıkardığı ALASKA larda var.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
975
İzmir
Tam bir beceriksizlik örneği...

Hakkını aramaya kalkan masum gencin, müşteri pörtföyünü kaybetmesinin acıklı hikayesi... :)

Bildiğim kadarıyla, uyardıktan sonra kaldırılıyorsa o zaman kanuni bir işlem hakkı olmuyor. Neyse işin bu kısmını hukukçu abilerimiz açıkladılar zaten.

Bana enteresan gelen nokta şu :

Bu davayı kazansan bile ne olacak?

Senin müşteri pörtföyünün büyük kısmı zaten bu sitede ve benzeri yerlerde değil mi?

Bu yaptıklarını sektörel eğitimlerde ve üniversitelerin belli bölümlerinde ders olarak okutmak gerekir.


Belki bilirsiniz, United Airlines yerel bir müzisyenin gitarını taşıma esnasında kırar. Adam bunun üzerine "United Breaks Guitars - United Gitarları Kırar" diye bir şarkı ve klip yapar. (youtube`da aratın gayet eğlencelidir) Bu klipte, havayolu şirketini hoş bir dille eleştirir ve gereken patlama olur. Bu kötü reklamın üzerine şirket milyonlarca dolar zarara uğrar.

Her neyse, Rodeo`ya kızmıyor olsak bile sırf bu beceriksizlik ve düşüncesizliklerini karşılıksız bırakmamak için protesto edip sattıklarını almamak ve aldırmamak gerekir. Düşünüp taşınıp biz kendimize nasıl zarar veririz diye düşünmüşler sonuçta.

Bunların olacağını düşünmediyseniz, zaten batmayı çoktan hak ediyorsunuz demektir.

Saygılar ve güle güle... :)
 
Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397

Bu durumda İtalyan tarzı gerçektende 2000'lere uymuyor görüntüsünde , çünkü farklı materyaller ile kendisini destekleyemiyor , bu yüzden ancak türün sevenlerinin çabasıyla ayakta duruyor


İki gün önce http://www.cizgidiyari.com/forum/b-c-c-d/62169-cizgiromanlar-21-yuzyilla-uyumlu-mu-tam-metin.html konusunda yaptığım yorumun son paragrafı , anlaşılan türün severlerine destek değil köstekte olunduğunu eklemem gerekirmiş.

Konuya gelirsek Ken Parker'ı ben bu forumda öğrendim ayın kahramanı anketinde ilk seçilen oydu , o ilk anket olduğundan biraz acemiliğe geldi bu yüzden hiçte ilgimi çekmedi ama Martin seçildiğinde yazılanlar ilgimi çekmişti bu yüzden bir sahaftan bir sayısını alıp okudum hoşumada gitti belki Ken Parker'ı da ilerde alıp okurdum ama mesele bu değil hiç duymadığım bir kahramanı burada öğrenmiş oldum şimdi sayın Rodeo Yayın evi sen bu güne kadar tanıtım adına ne yaptın bir göstersene , bu şekilde saldırının ne anlamı vardı bu forumda herhangi bir yayın hakkında uyarı geldiğinde hemen kaldırılıyor yayıncı zarar görmesin diye, mesela Red Kit örneğindeki gibi (ama ben Redkit'i paylaşan yerler olduğunu biliyorum) sen istekte bulundunda yapılmadımı bu şekilde hareket etmenin bir mantığı var mı .

Malesef bazıları hâla yazının başında dediğim gibi türün severlerinin kim olduğunu anlayamıyorlar ve köstek oluyorlar, senin müşteri kitlenin yarısından fazlası burada zaten , çıkıpta onları küstürmenin mantıklı bir açıklaması var mı ? Akıllı insanlarsa burada yazılanları okuyorlardır bu kararlarını bir daha gözden geçirseler iyi olur.
 

NadirCevahir

Yeni Üye
8 Eyl 2012
34
35
Arkadaş ben bu yayınevlerine destek olayını anlamadım, biz onlara destek olalım çıkardıkları yayınlardan 1-2 tane de olsa bütçemize göre almaya çalışalım diyoruz. İyi güzel de yayınevleri de sanki bize köstek olmaya çalışıyorlar, siteden Asterix kalktı, Red Kit kalktı, ben yetişemedim mesela Tarkan varmış onlar kalktı, yayınevleri de bizlere böyle mi destek oluyorlar sitede ki çizgi romanları hatta bölümlerini kaldırtarak mı, peki sırada ne var Batman mi? Tenten mi? Yayınevleri ne istiyorlar komple sitedeki çizgi roman paylaşımları kalksın, sadece satılan çizgi romanların tanıtımları mı yer alsın.
Bu nasıl bir destek köstek ilişkisidir. Tek taraflı destek mi olur.
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,335
54,619
TAM 35
Ken Parker gibi bir kahramanın yayınında gösterdikleri lakayt tavır ve forumumuzda kendilerine ait bir yayın olmamasına rağmen içine girdikleri bu tutum nedeniylebundan sonra hiç bir yayınlarını almıyorum ve rodeo yayınlarını satan yerlerden alış-veriş etmiyorum.
 

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
843
işin en hazin yanı ne biliyor musunuz. ken parker gibi çizgi roman dünyasının belki de en gönül adamı, en paylaşımcı kahramanının bu durumun öznesi olması. bir yayınevi ken parker'ı yayınlamayı seçmiş ise bu işe gönül vermiş olması gerekir. çizgi diyarı zaten hepimizin. forumdaki imza kısmındaki mesajımı tekrar hatırlatmak isterim. bunu anlamayan yayınevleri bence bu işi yapmasın.
 
Üst