15 Şubat Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,501
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=UN8oLGBNXpE
2016_01_28_08_11_58_Ekran_g_r_nt_s.png

029_2_R.jpg

030_2_R.jpg

13_kay_p_d_nya06_img202a.jpg

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,253
54,354
Kendi Koltuğunda
Mavi tren ilk deneme,youtubeninde bu tarihe gelen kuruluşunu öğrendik sevgili doktorumuz ve scanfan üstadımız sayesinde her türlü bigiyi öğreniyoruz kendilerine teşekkürler sunarım.
Herkese iyi çalışmalar ve günaydınlar.

12 Şub 2010
15,006
545,757
Elin adamının gerçek kahramanı yok
Olmadığı için kahraman uyduruyor, icad ediyor, dünyaca meşhur ediyor, sayısız film ve çizgi roman üretiyor hayaller üzerine
Bizim gerçek kahramanlarımız ise yetim kalıyor

İngiliz Kemal, gerçek bir kahraman, Esat Tomruk
Yıllar önce bir iki filmi yapılmış, romanı yazılmış; o kadar
Sonra unutulmaya terk edilmiş; bırakalım dünyayı, yeni kuşaklar adını bile duymamış

Bugün ölüm yıl dönmüymüş
Saygı ve rahmetle anıyorum

Kılıçlı kahramanlar tamam da
Biraz da Kurtuluş Savaşımıza, Osmanlının yıkılış dönemine eğilmek gerekmez mi?
Kütüphaneleri dolduracak nice olaylar, kahramanlar, kahramanlıklar, entrika, ihanet, casusluk öyküleri çıkar...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

"Oğuz Aral"ın 14 Aralık 2003 tarihinde (ölmeden 1 yıl önce) "İngiliz Kemal"le ilgili "Hürriyet"te çıkan bir yazısı. Yazının başlığı: "Unutulan Bir Efsane: İngiliz Kemal". İngiliz Kemal, asıl adıyla "Ahmet Esat Tomruk" (1887-1966) yabancı bir dergide "Türk Lawrence"ı olarak tanımlanmış. Bugün onun ölüm yıldönümüymüş.

O_uz_Aral_ngiliz_Kemal_yaz_s.jpg

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
26,129
ordu-turkey
Elin adamının gerçek kahramanı yok
Olmadığı için kahraman uyduruyor, icad ediyor, dünyaca meşhur ediyor, sayısız film ve çizgi roman üretiyor hayaller üzerine
Bizim gerçek kahramanlarımız ise yetim kalıyor

İngiliz Kemal, gerçek bir kahraman, Esat Tomruk
Yıllar önce bir iki filmi yapılmış, romanı yazılmış; o kadar
Sonra unutulmaya terk edilmiş; bırakalım dünyayı, yeni kuşaklar adını bile duymamış

Bugün ölüm yıl dönmüymüş
Saygı ve rahmetle anıyorum

Kılıçlı kahramanlar tamam da
Biraz da Kurtuluş Savaşımıza, Osmanlının yıkılış dönemine eğilmek gerekmez mi?
Kütüphaneleri dolduracak nice olaylar, kahramanlar, kahramanlıklar, entrika, ihanet, casusluk öyküleri çıkar...

Abim oraya girersek çıkmak çok zor.Tarihimizi sadece osmanlıya endeksleyen bir kafa var.Onlar için kurtuluş savaşı diye bir olay yok.Bir bilge tonyukuk kimdir,nedir,tonyukukun anlamı nedir sorsan sözde tarihçiler bile bilmez
bu konuda şu yazıyı okuyun derim.

Tarihimiz zengin ama resmi tarih resmen yalan dolu.Niye mevlana ile nasrettin hoca kavgalıydı bunu kimse bilmez.Mevlana farsça taraftarıyken nasrettin hoca türkçeyi hatta ibadette bile türkçe ibadeti savunmuştur.Ayrıca mevlananın alevilere yaklaşımı da tepki almıştır.Daha neler var yazacak.Bir dokundun bana böyle oldu.