Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
27 Ocak Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
Gel de içerlenme, elalemin yazarı çizeri eleştirilse de
el üstünde tutulur, soytarısı bile dersler verir insanlara,
bizde ise yüzyıllardır farklı düşünenlerin kelleleri alınır.
Şu an da aynı bu coğrafyada. Farklı inançlar, diller,
düşünceler gereklidir, insanı dengeler, zenginleştirir.
Bizse tek doğru, tek düşünce, tek inanç istiyoruz hep.
Farklı olanı kendimiz gibi yapmak istiyoruz, böyle
yetiştirilmişiz, ne acı...
1993'te bugün, Amerikan şov güreşçisi "André the Giant" ("Dev André"), 46 yaşında uykusunda nefes sektesinden ölmüştü. Gerçek adi "André René Roussimoff" idi ve Fransa doğumlu, Bulgar ve Polonya kökenli idi. "Akromegali" ("aşırı kemikleşme") hastasıydı ve ömrünün son yıllarında, ağrı ilaçları tesir etmediği için, acılarına karşı aşırı alkol tüketmeye alışmıştı.
Dev André
Dev Andé ve Wilt Chamberlain, Arnold Schwarzenegger'i kollarında çocuk gibi sallandırırken
80lerin sonunda, çanak antenler ve onlar üzerinden çekilebilen kanallar, avrupa çapında yepyeni bir şey idi. Bilhassa "WWF" şov maçlarının gösterildiği "Sky Channel" ve "Super Channel" kanalları, sınıfta sadece bir-iki seçkin çocuğun evinde izlenebiliyordu. VHS, hatta Betamax kasetlerine çekiyorlardı, onlar da elden ele dolaşıyordu. Bu şekilde, çarpık renkli, karınca görüntülü ve henüz pek anlayamadığım İngilizce dilinde, başta muz sarısı bıyığıyla "Hulk Hogan"'ın ve diğer şov güreşçilerinin André ile bir kaç maçını izlediğimi hatırlıyorum. Hatta bütün sınıf (daha doğrusu sınıftaki erkekler), bu maçlar için "gerçek" diyen ve "gerçek değil" diyen iki kampa ayrılmıştı.
90'ların başında atari salonlarının en favori oyunları arasında yer alan Final Fight (bizde bilinen adıyla Haggar oyunu) vardı. Andre'nin bu oyundaki Andore karakterine benzerliği dikkatimi çekmişti. Kısa bir araştırma ile bizzat Andre'den esinlendikleri hatta yeni karakter yaratmak yerine birkaç tane aynı adamdan türetip isimleri ve kıyafet renklerini değiştirdiklerini öğrendim.
Capcom şirketi daha sonraki oyunlarında Andore Family'den Hugo Andore karakterini de Street Fighter oyununa transfer etmişler. Poison, Rolento gibi aynı aileden karakterleri de almışlarsa da bunun konuyla ilgisi şimdilik yok.