11 Ocak Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,501
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=s5gVwYbn4d4&index=79&list=PLilonGFXGou67es-QRKtZwyedR7Fj89Wg
2015_12_29_14_32_26_Ekran_g_r_nt_s.png

a_teslim_listesi_20_11_15_078.jpg

a_teslim_listesi_20_11_15_079.jpg

nn_1_rytyrt06_006.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

"Britanya İmparatorluğu" ile "Zulu Krallığı" arasında geçen bu savaşı konu alan "Zulu" adlı 1964 yapımı bir film vardı (Film aslında savaşın içindeki tek bir kanlı muharebeyi konu alıyordu). Başrollerinde "Stanley Baker", "Jack Hawkins" ve "Michael Caine" vardı. 2,5 saat süren-ama soluksuz seyredilen- bu üstün yapım 70mm peliküle çekilmişti. Olayları oldukça tarafsız bir bakış açısıyla yansıtan filmi zaten "Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi"nin kara listesinde olduğu için ABD'den ayrılmak zorunda kalmış olan "Cy Enfield" İngiltere'de çekmişti (Dış çekimler savaşın cereyan ettiği topraklarda, Güney Afrika'da çekildi). İngilizlerin silah üstünlüklerine rağmen o muharabeyi Zulu'lar kazandı. Hem de asil bir davranış göstererek kazandılar. Sıkıştırdıkları İngilizleri tamamen imha etme şansları varken durdular, onların kahramanca direnişlerini takdir eden şarkılar söyleyerek çekilip gittiler. Geride çok az canlı İngiliz kalmıştı. Film gerçek olaylara dayanmaktadır.

Zulu_annv.jpg

Bu kanlı muharebeyi 1880'de Fransız ressam Alphonse de Neuville de resimlemişti.
Tablonun lejandı: "1879 Rorke Geçidi Savunması"

Zulu_Alph_Neuville_tablo.jpg

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

İngiliz şarkıcı aktör "David Bowie" 69 yaşında kanser nedeniyle ölmüş. Ben onu en çok "Dünyaya Düşen Adam" ("The Man Who Fell to Earth") filmiyle hatırlıyorum. Bu Bowie'nin ilk filmiydi. 1976 yapımı bu bilimkurgu filmini "Nicolas Roeg" yönetmişti. Film bir roman uyarlamasıydı, Walter Tevis'in 1963'te yazdığı aynı adlı romandan sinemaya uyarlanmıştı(*).

The_Man_Who_Fell_to_Earth_afi.jpg

(*) Bu kitabın Türkçe çevirisini "Doktor Kim" dostumuz Çizgi Diyarı'nda paylaştı. İlgilenenler için:
Dünyaya Düşen Adam - Walter Tevis - Bilimkurgu

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

"Çizgi Diyarı" olarak David Bowie'nin ölüm haberini Türkiye'deki yazılı basından önce vermişiz galiba!:D Yani basını atlatmış olduk! Denebilir ki haber gazetelerin o günkü baskılarına yetişmedi. Oysa tam ölüm tarihi "10 Ocak", yani haber dünkü baskılarında çıkabilirdi. (Yani boyumuz 1 santim daha uzadı diyebili miyiz?:d) Aşağıda ilgili haberin bugünkü gazetelerden (12 Ocak 2016) alınmış kupürleri. Sanatçı cinsel tercihini (biseksüel) çok önceden ilân etmiş olduğu için olsa gerek, Türkiye'deki gazetelerin yarısı haberi görmemiş bile.

Bowie_l_m_gecikmeli_haberler.jpg

Son düzenleme:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696

"Çizgi Diyarı" olarak David Bowie'nin ölüm haberini Türkiye'deki yazılı basından önce vermişiz galiba!:D Yani basını atlatmış olduk! Denebilir ki haber gazetelerin o günkü baskılarına yetişmedi. Oysa tam ölüm tarihi "10 Ocak", yani haber dünkü baskılarında çıkabilirdi. (Yani boyumuz 1 santim daha uzadı diyebili miyiz?:d) Aşağıda ilgili haberin bugünkü gazetelerden alınmış kupürleri. Sanatçı cinsel tercihini (biseksüel) çok önceden ilân etmiş olduğu için olsa gerek, Türkiye'deki gazetelerin yarısı haberi görmemiş bile.

Bowie_l_m_gecikmeli_haberler.jpg

asıl onu da müslüman yapmadıklarına şaşsırdım...

ne de olsa eşinin adı "İman" değilmiydi ?

4_c_0_h_554_bild.jpg